Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

postsΣαν σήμερα το 1973 κάτω από στρατιωτικό νόμο και μετά από μια πρωτοφανή εκστρατεία της Δικτατορίας υπέρ του “ΝΑΙ”, υπέρ δηλαδή της κατάργησης της Μοναρχίας και της εγκαθίδρυσης Προεδρικής Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, προσήλθε στις κάλπες ο ελληνικός λαός, ψηφίζοντας “ΝΑΙ” σε ποσοστό 78,4%.
Το 1980 τραγικό θάνατο βρήκε η φοιτήτρια της Παντείου, Σωτηρία Βασιλακοπούλου, στις εγκαταστάσεις της υφαντουργικής βιομηχανίας ΕΤΜΑ, όπου διαδήλωνε με απεργούς της επιχείρησης. Το συμβάν έγινε όταν προσπάθησε να ρίξει προκηρύξεις σε λεωφορείο της επιχείρησης που έβγαινε από το προαύλιο του εργοστασίου, γεμάτο απεργοσπάστες, και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του. Ήταν μέλος του ΚΚΕ, το οποίο και κατήγγειλε την εργοδοσία για εγκληματική ενέργεια που προκάλεσε ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ καταλόγιζε ευθύνες και στην κυβέρνηση.
Το 1986 ξεκινάει η μονομαχία που πραγματοποιείται στο Λονδίνο και στο Λένινγκραντ, μεταξύ του 35άχρονου σκακιστή Ανατόλι Καρπόφ και του 23χρονου αντιπάλου του, Γκάρυ Κασπάροφ. Και οι δύο δήλωσαν ότι τα κέρδη τους, που είναι περίπου 6 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα, θα τα καταθέσουν υπέρ των θυμάτων του Τσέρνομπιλ.
Το 1987 το ανώτατο Δικαστήριο της Σοβιετικής Ένωσης, εξέδωσε την απόφασή του. Ο πρώην γενικός διευθυντής του πυρηνικού κέντρου του Τσέρνομπιλ, όπου συνέβη η καταστροφή, ο πρώην διευθυντής μηχανικός και ο βοηθός τους, καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα