Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ


postsΣαν σήμερα το 1930 διεξάγεται στην Ουρουγουάη η παρθενική διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου με συμμετοχή δεκατριών αμερικανικών και ευρωπαϊκών εθνικών ομάδων. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της διοργανώτριας, επικρατώντας στον τελικό της Αργεντινής με 4-2. Όλοι οι αγώνες διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, το Μοντεβιδέο με την πλειονότητα των αγώνων να διεξάγονται στο στάδιο «Εστάντιο Σεντενάριο» το οποίο χτίστηκε για αυτό τον σκοπό.
Το 1945 τo αμερικάνικο πολεμικό πλοίο  Iντιανάπολις τορπιλίζεται από γιαπωνέζικο υποβρύχιο και βουλιάζει μέσα σε 12 λεπτά. Από τα 1196 μέλη του πληρώματος, σχεδόν οι 300 βυθίστηκαν με το πλοίο. Οι υπόλοιποι 900 βρέθηκαν να δίνουν μάχη με τα κύματα, την αφυδάτωση και τους καρχαρίες για 4 ημέρες. Από αυτούς θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι 317. Το Ιντιανάπολις ήταν το τελευταίο πλοίο του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού που βυθίστηκε από εχθρικά πυρά κατά την διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.
Το 1982 η Υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη έθεσε το θέμα της επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην χώρα μας, στην διάσκεψη Υπουργών Πολιτισμού της ΟΥΝΕΣΚΟ που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό. Ο Άγγλος υπουργός Πολιτισμού και Τεχνών, Τζον Κάννον, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει σε θέματα αρμοδιότητας ιδιωτικών οργανισμών, όπως είναι τα μουσεία στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα