Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Γυναικεία εσώρουχα ηλικίας... 500 ετών !

Ανακαλύφθηκαν εσώρουχα που θυμίζουν κατά πολύ τα σημερινά και εντυπωσιάζουν με το μοντέρνο σχέδιό τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς ξαναγράφουν την ιστορία της μόδας. Μπορεί εν έτει 2012 να μην μας κάνουν να εντύπωση, όμως, τα συγκεκριμένα εσώρουχα σίγουρα σόκαραν τους ιστορικούς








Από δαντέλα και λινό, ξαφνιάζουν τόσο επειδή χρονολογούνται από μια περίοδο στην οποία δεν είχαμε καν φανταστεί ότι υπήρχαν εσώρουχα, όσο και με τη άκρως ''μοντέρνο'' σχέδιο τους.

Αν και αρκετά φθαρμένο, το κάτω μέρος θυμίζει έντονα το σημερινό μπικίνι που δένει με κορδόνια στο πλάι, ενώ το σουτιέν έχει τη φόρμα και τις ντελικάτες τιράντες του απογόνου του.



Τα γυναικεία εσώρουχα, μαζί με άλλα περίπου 3000 αντικείμενα ρουχισμού, βρέθηκαν στο κάστρο Λένγκεμπεργκ, στο Ανατολικό Τιρόλο της Αυστρίας, κατά τις διαδικασίες ανακαίνισης του. Η πρώτη σκέψη της Μπέτριξ Νατζ, από το πανεπιστήμιο του Ινσμπρουκ, ήταν ότι μάλλον αποθηκεύτηκαν ''προσωρινά'' στις εργασίες επέκτασης του πύργου το 1480.


Τη σκέψη της ήρθε να επαληθεύσει και το τεστ ραδιοχρονολόγησης. Σίγουρα πάντως το σχετικά ξηρό κλίμα της περιοχής συνέβαλε και αυτό στη διατήρηση τους.

Όπως υποστηρίζει με ενθουσιασμό η Χίλαρι Ντάβινσον, έφορος μόδας στο Μουσείο του Λονδίνου, η συγκεκριμένη ανακάλυψη ξαναγράφει την ''ιστορία της μόδας''. Κατά τη γνώμη της κατά πάσα πιθανότητα παρεμφερή πρέπει να ήταν και εκείνα που φορούσαν οι Βρετανίδες τον Μεσαίωνα.

Αυτό που καθιστά τόσο ενδιαφέρουσα τη συγκεκριμένη είδηση είναι μάλλον το γεγονός ότι μέχρι τώρα εσφαλμένα πιστεύαμε ότι μόνο τα ανδρικά εσώρουχα έχουν παραμείνει ίδια ανά τους αιώνες, θεωρώντας ότι οι γυναίκες συνήθιζαν να φορούν κάτι σαν νυχτικό ή πουκαμίσα και ότι το σουτιέν είναι μια εφεύρεση του περασμένου αιώνα.

Ωστόσο, από τα τέσσερα σουτιέν που βρέθηκαν τα δύο μόνο είναι συμβατά με τις σύγχρονες επιταγές της μόδας ενώ τα άλλα δύο, σύμφωνα με το τεύχος Αυγούστου του BBC History Magazine, ''παραπέμπουν σε μπλουζάκι που του έχεις ράψει και δύο σακούλες από μπροστά''.








Δέσποινα Δημά
 news247.gr 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα