Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ .



 Τα εγκεφαλικά κύματα
Καταλήγει ενδιαφέρον να προσεγγίζουμε το θέμα αυτό  της εσωτερικής ψυχολογίας και  της αυτογνωσίας με επιστημονικό τρόπο, διότι έτσι γίνεται πιο προσιτό  και κατανοητό από περισσότερο κόσμο.
Και όλο και περισσότεροι αποφασίζουν να αναζητήσουν ή να πειραματιστούν πρακτικά, πάνω σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική ανάπτυξη .
 Η δύναμη και η λειτουργία του εγκεφάλου μας είναι αποδεδειγμένο ότι βασίζετε στον ηλεκτρισμό.
Τόσο ο εγκέφαλος όσο και η καρδιά δημιουργούν ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το φυσικό μας  σώμα ,αόρατο στην αίσθηση της όρασης ,αλλά πολύ αντιληπτό και μετρίσιμο από  ευαίσθητα επιστημονικά μηχανήματα   
Όταν ανακαλύφθηκε το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα , οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος παράγει τέσσερις διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών κυμάτων .
Αυτά  τα τέσσερα διαφορετικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα .καταγράφηκαν , και καταχωρήθηκαν, σαν….
 κύματα ΒΗΤΑ,  κύματα ΑΛΦΑ,  κύματα ΘΗΤΑ,  και κύματα ΔΕΛΤΑ.
Τα κύματα αυτά μετριόνται ……..σύμφωνα με την ταχύτητα των ηλεκτρικών παλμών  τους [ συχνότητα ],
 και σύμφωνα με την δύναμη  η το εύρος τους .
Αυτά τα τέσσερα διαφορετικά  ηλεκτρομαγνητικά κύματα περιγράφουν επίσης  και τέσσερις διαφορετικές καταστάσεις της συνείδησης η της αντίληψης  του ανθρώπου .
Είναι σημαντικό και πολύ ενδιαφέρον,  να γνωρίζουμε σχετικά με αυτούς του τύπους των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του εγκεφάλου ,  ώστε να γνωρίζουμε σε πια φάση  αντίληψης περίπου βρισκόμαστε , και έπειτα πως μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και δυνατότητα διαχείρισης αυτών των εγκεφαλικών κυμάτων .
Διότι έχει αποδειχτεί πλέον με το πιο σαφή τρόπο ….ότι το μεγαλύτερο μέρος του  παιχνιδιού της ζωής  γίνετε στο μυαλό μας, και στον εγκέφαλο μας  .
Είναι ίσως  δύσκολο να γίνει  κατανοητό  σε κάποιους  ότι μπορεί να υπάρξει τροποποίηση ανάμεσα σε ένα γεγονός η συμβάν το οποίο λαμβάνει χωρά στη ζωή μας, και στο αποτέλεσμα που αυτό έχει στον ψυχισμό μας .

Στον άνθρωπο αρέσει και συνηθίζει  να ταυτίζετε ψυχολογικά  με τα γεγονότα της καθημερινής ζωής , θέλει να ξεφύγει από αυτά και από το χάος που του προκαλούν, όμως αντί να ξεκινήσει να αλλάζει την αντίδραση του σε αυτά , προσπαθεί να αλλάξει τα γεγονότα και να φέρει την ζωή και τον κόσμο……. στα δικά του μέτρα.
Αυτό είναι αδύνατον εφόσον ο εγκέφαλος μας λειτουργεί στην συχνότητα των κυμάτων ΒΗΤΑ .
Ένας λογαριασμός ,ένα χρέος , μια αρρώστια ,μια δύσκολη  οικονομική κατάσταση είναι αναμφισβήτητα  γεγονότα τα οποία προκαλούν αρνητικές εσωτερικές ψυχολογικές καταστάσεις .
Υπάρχουν γεγονότα στη ζωή μας,  τα οποία είναι αδύνατον να τα αποφύγουμε .
Όμως είναι δυνατόν,  και  μπορούμε να τροποποιήσουμε την ψυχική, η εσωτερική  αντίδραση μας σε αυτά όταν καταφέρουμε και μεταπηδήσουμε στην συχνότητα τα κυμάτων  ΑΛΦΑ  .
Άλλωστε η εμπειρία της αλλαγής,  είναι και ο ο λόγος ύπαρξης μας στη γη .
Όταν    μια οποιαδήποτε μέρα στη ζωή μας ,αντιληφθούμε  πρακτικά, και όχι στα λόγια και στην θεωρία  ….τα ίδια πράγματα και γεγονότα που βλέπαμε πάντα,  με διαφορετικό τρόπο και καινούρια οπτική , τότε μόνο θα καταλάβουμε  ότι όταν αλλάζει η αντίληψη μας  …….τα πράγματα επίσης  αλλάζουν.
Αυτό θα  πρέπει να επιτρέψουμε  να  συμβεί μια….. πρώτη φορά στη ζωή μας, ώστε να έχουμε μια αληθινή συνειδητή εμπειρία, και η οποία θα είναι το αναμφισβήτητο σημείο υποστήριξης στην συνέχεια της ψυχολογικής  δουλειάς μας .
Μην ξεχνάμε  ότι …<< Η  συνείδηση υπερβαίνει την φυσική  >>.
Όταν είμαστε  ξυπνητοί, και σε διαδικασία σκέψης ,όταν εστιαζόμαστε στις πολλές μας  υποχρεώσεις και δραστηριότητες του εξωτερικού και φυσικού μας κόσμου, και όταν ο εγκέφαλος [ το αριστερό ημισφαίριο ] επεξεργάζεται τις χιλιάδες  πληροφορίες που εισέρχονται μέσο των αισθήσεων μας, τότε υπάρχουν σε πλήρη δραστηριότητα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ΒΗΤΑ.  
Τα κύματα ΒΗΤΑ είναι υπεύθυνα για την λογική , την διανοητική ανάλυση , την μελέτη , την μάθηση , και την επικοινωνία  [ λεκτική ,γραφή κ. λ. π. ]
Χωρίς συχνότητα των κυμάτων ΒΗΤΑ  [ 14-30 Ηz ]  δεν θα μπορούσαμε να δράμε και να δημιουργούμε στον φυσικό μας κόσμο .
Όταν επίσης βρισκόμαστε σε κατάσταση σύγχυσης, φόβου ,η οργής, και  γενικά αγχωμένοι και ταυτισμένοι με τα γεγονότα της καθημερινότητας , αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλος μας είναι στην συχνότητα και στην δυναμική  των κυμάτων ΒΗΤΑ.
Τα κύματα ΑΛΦΑ  λειτουργούν με πιο χαμηλή συχνότητα από τα ΒΗΤΑ αλλά με μεγαλύτερο εύρος και δύναμη  .
Έχουν την δυνατότητα να συνδέουν το συνειδητό με το υποσυνείδητο νου .
Να γεφυρώνουν το αριστερό με δεξιό ημισφαιρικό του εγκεφάλου .
Τα κύματα αυτά παράγουν αισιοδοξία και έχουμε έμπνευση ,και ευφορία.
Δραστηριοποιούνται όταν ακούμε ευχάριστη μουσική , όταν είμαστε κοντά στη φύση , η όταν χαλαρώνουμε και ηρεμούμε .
Όταν ο νους συγκεντρώνετε επίσης σε μια σκέψη,  η σε μια δραστηριότητα ,  και δεν δέχεται πολλά ερεθίσματα ,  τότε μπορούμε να πούμε ότι μεταπηδάμε σε δραστηριότητα κυματισμού ΑΛΦΑ που είναι περίπου  8-12 Hz .
Τα κύματα ΑΛΦΑ βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων , τελειώνουν με το άγχος , βελτιώνουν την υγεία , ενισχύουν την λειτουργία του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος,  μας δίνουν δημιουργικές ιδέες , έμπνευση,  και καλή διάθεση .
Όταν επιδιώκουμε να έχουμε επίγνωση του σώματος μας, και του εαυτού μας ενεργοποιούμε αυτά τα κύματα στον εγκέφαλο μας .
Τα κύματα ΘΗΤΑ ενεργοποιούνται στον εγκέφαλο όταν βρισκόμαστε κυρίως σε κατάσταση ύπνου . Και επιτυγχάνετε  επίσης με ασκήσεις βαθιάς συγκέντρωσης, οραματισμού , και διαλογισμού
Η σκέψη παύει να λειτουργεί με το συνηθισμένο τρόπο, και πλέον χρησιμοποιείτε η γλώσσα των συμβόλων, δια μέσου των ονείρων.
 Αυτό συμβαίνει διότι  σε αυτήν την συχνότητα λειτουργεί κυρίως  το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου.
Τα κύματα ΘΗΤΑ έχουν την συχνότητα 4-7 Hz  και η οποία είναι ίδια με την συχνότητα της γης η οποία είναι 7-83 Hz [ Πρόκειται για την συχνότητα που ονομάζεται «κύματα Σούμαν», από τον Γερμανό φυσικό ο οποίος απέδειξε μαθηματικά την ύπαρξή τους το 1952.]
Όταν βρισκόμαστε στην ίδια περίπου συχνότητα με της γης το φυσικό μας σώμα αναζωογονείτε ,αυτό θεραπεύετε ,και ανανεώνετε .
Κατά την διάρκεια του ύπνου το αιθερικό μας σώμα αναλαμβάνει να επαναφέρει το φυσικό μας σώμα σε καλή φυσική κατάσταση, διορθώνοντας το όπου χρειάζεται .. 
Αυτή η συχνότητα εγκεφαλικών κυμάτων Επαναφέρει  την ισορροπία μεταξύ του παρασυμπαθητικού, και συμπαθητικού νευρικού συστήματος .
.
Σε αυτή την κατάσταση της συνείδησης  μπορούμε να έχουμε υπερβατικές αντιλήψεις , και έμπνευσης , και να συνειδητοποιούμε  πράγματα που στην συχνότητα των κυμάτων ΒΗΤΑ είναι αδύνατον να κατανοήσουμε  .
Καλό θα ήταν να εξασκούμαστε  να μην ξεχνάμε όλες αυτές τις εσωτερικές εμπειρίες , διατηρώντας την ηρεμία μας , ώστε καθώς επανερχόμαστε σε διαφορετικές και μεγαλύτερες  συχνότητες ,να έχουμε την ευχέρεια να καταγράφουμε   τις πληροφορίες  κάπου, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τις  επεξεργαζόμαστε  αργότερα και να τις γειώνουμε.
Τα κύματα ΔΕΛΤΑ       έχουν την μεγαλύτερη δύναμη και εύρος από τα άλλα κύματα και την πιο αργή συχνότητα  [  0,5- 3 Ηz ].
Σε αυτή την συχνότητα βρισκόμαστε όταν είμαστε σε πολύ βαθύ ύπνο ,και εκεί λαμβάνουν χώρα καταστάσεις πολύ  εσωτερικές και πνευματικές και που δύσκολα θυμόμαστε όταν ξυπνάμε .
Τα κύματα αυτά είναι θαυματουργά και βοηθούν σε πολλές θετικές αλλαγές  τόσο ψυχολογικές όσο και σωματικές που εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε .
Σε αυτή την κατάσταση ερχόμαστε σε σύνδεση με τον εσωτερικό εαυτό μας , με τον εσωτερικό  θεό μας, και καθοδηγούμαστε με πολύ ειδικό τρόπο, που είναι αδύνατον να αντιληφθούμε με την λογική .
Εκεί είναι η φωνή της συνείδησης .εκεί είμαστε σε ενότητα με ότι υπάρχει.
Εκεί μπορεί να κατανοηθεί το γιατί όλα τα πράγματα ελαττώνονται  στην μονάδα ,και γιατί η μονάδα ελαττώνετε σε όλα τα πράγματα .
Αυτές οι  τέσσερεις διαφορετικές συχνότητες που μπορεί να λειτουργεί ο εγκέφαλος μας ,είναι συγχρόνως και τέσσερις διαφορετικές καταστάσεις που μπορεί να βρίσκετε η συνειδητότητά  μας .
Και το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι μπορούμε εφόσον το επιλέξουμε να αλλάξουμε με την θέληση μας την συχνότητα των εγκεφαλικών κυμάτων, και να μεταπηδήσουμε σε ένα διαφορετικό επίπεδο αντίληψης και ύπαρξης .
Ο περισσότερος κόσμος λειτουργεί  με τα κύματα ΒΗΤΑ να υπερισχύουν στον εγκέφαλο του κατά την διάρκεια μιας ημέρας.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δυσαρμονία  στους περισσοτέρους τομείς της ζωής του , και στις σχέσεις του.
 Διότι λειτουργεί  μόνο το αριστερό μέρος του εγκεφάλου, το οποίο έχει την δυνατότητα να ερμηνεύει μόνο τις πληροφορίες που συγκεντρώνει από τις πέντε αισθήσεις, και που έχουν να κάνουν μόνο με θεωρητικά ζητήματα, επιφανειακά ,και διανοητικά, χωρίς  δυνατότητα εμβάθυνσης , κατανόησης, και συνειδητής εμπειρίας.
Αν θέλουμε μια πιο εσωτερική σχέση με τα πράγματα και τα πρόσωπα  , πιο βαθειά κατανόηση, και πιο χαρούμενη ζωή ,θα πρέπει να βάλουμε στην ζωή μας τα κύματα ΑΛΦΑ .!    
Μπορούμε να ενεργοποιούμε όλο και περισσότερο την συχνότητα των ΑΛΦΑ κυμάτων , χαλαρώνοντας , κάνοντας βόλτα στην φύση, ακούγοντας ευχάριστη μουσική , και να τα εδραιώνουμε στην ζωή μας , ενθυμούμενοι την ύπαρξη μας και τον εαυτό μας, η κάνοντας ασκήσεις διαλογισμού και συγκέντρωσης   .
Προσπαθώντας αυτό, επαναφέρουμε σε δράση το δεξιό μέρος του εγκεφάλου μας, και σιγά –σιγά μπορούμε να συντονίζουμε καλύτερα και να εναρμονίζουμε τα κύματα ΒΗΤΑ με τα κύματα ΑΛΦΑ .
Δηλαδή το αριστερό μέρος του εγκεφάλου που ασχολητε  και επεξεργάζεται την εξωτερική και υλιστική πλευρά της ζωής , και το δεξιό μέρος του εγκεφάλου το οποίο σχετίζετε με το εσωτερικό και πνευματικό μας  μέρος .
Είναι πολύ ενδιαφέρον και αναζωογονητικό κάνοντας πρακτικές συγκέντρωσης ,η διαλογισμού να συντονιζόμαστε με την συχνότητα της γης  [ κύματα ΘΗΤΑ ]  και να συν αισθανόμαστε αυτήν την δυναμική μέσα μας και να απολαμβάνουμε αυτήν την εμπειρία. 
Αυτό θα  έχει σαν αποτέλεσμα όλο και περισσότερο, να προσεγγίζουμε συχνότητες μικρότερες, και με περισσότερο εύρος.
Έτσι όταν θα κοιμόμαστε ,η όταν  διαλογιζόμαστε , θα μπορούμε να προσεγγίζουμε και να θυμόμαστε όλο και περισσότερο τις  εσωτερικές μας εμπειρίες , οι οποίες  επιδρούν με άμεσο τρόπο στην ψυχολογία μας, και επίσης έχουν και την  αντίστοιχη επίδραση και στην  βελτίωση της καθημερινότητα μας .
Κάποιος που έστω και λίγο ζει την εμπειρία, να βιώνει καταστάσεις της καθημερινότητας, μέσα σε κυματισμό ΑΛΦΑ, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα επιδιώξει ξανά την ίδια εμπειρία ,μιας και η συχνότητα και το εύρος αυτών των κυμάτων δημιουργούν ένα ψυχολογικό << ασφαλή χώρο >> , η με άλλα λόγια μια ψυχολογική αποστασιοποίηση από τα προβλήματα  της καθημερινότητας.  
Με την δυνατότητα όμως της διαχείρισης τους σε ισχύ ,και μάλιστα από πολύ πλεονεκτικότερη θέση.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα