Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πύλη της κολάσεως ο Εβρος για την Ελλάδα…151% αύξηση λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα .


Με ακραίους ρυθμούς αυξάνεται η εισροή των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα παρά τα δραστικά μέτρα της κυβέρνησης ανάγοντας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ως την βασική εθνική απειλή. Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στην Βουλή με ημερομηνία 23.8.2012 και παρουσιάζει το protothema.gr, ο Εβρος αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα καθώς κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012, ο αριθμός μόνο των συλληφθέντων έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.
Είναι δε ενδεικτικό, ότι ο κ. Δένδιας παραδέχεται πως «παρά την διάθεση επιπλέον αστυνομικών στην περιοχή του Εβρου και την παρουσία ενισχυτικών δυνάμεων από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., η παράνομη μετανάστευση στην περιοχή έλαβε
ανησυχητικές διαστάσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους» και σε άλλο σημείο προσθέτει «πρόκειται για μια μεταβαλλόμενη κατάσταση που φαίνεται πως μετατρέπεται, σταδιακά, σε κρίση, καθώς η συχνότητα των συλλήψεων σε όλη την περιοχή του Εβρου το τελευταίο διάστημα ξεπερνά τις 300 σε καθημερινό επίπεδο».
Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Ορεστιάδας όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ το αστυνομικό τμήμα της περιοχής «κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγούμενου (2011), δέχθηκε τη μεγαλύτερη μεταναστευτική πίεση σε ποσοστό 151,56%». Πέραν αυτών , ο υπουργός επισημαίνει πως η κατάσταση πιθανότατα θα επιδεινωθεί λόγω του προβλήματος της Συρίας τονίζοντας ότι ήδη 35.000 Σύριοι φιλοξενούνται στην Τουρκία σε στρατόπεδα του Ερυθρού Σταυρού.
151% αύξηση λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα
Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο το πρώτο εξάμηνο του 2012 συνελήφθησαν 44.602 λαθρομετανάστες σε όλη την χώρα. Από αυτούς οι 20.841, σχεδόν το 50%, «πιάστηκαν» στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα!
Να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011, οι συλλήψεις στην περιοχή του Εβρου ανήλθαν σε 16.196, προκύπτει δηλαδή αύξηση της τάξης του 28,07%.
Συγκεκριμένα:
ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α’ 6ΜΗΝΟ 2011 Α’ 6ΜΗΝΟ 2012 ΠΟΣΟΣ. ΜΕΤΑΒΟΛΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 10.048 5.375 -46,51%
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 6.148 15.466 +151,56%
ΣΥΝΟΛΟ 16.196 20.841 +28,07%
Για τον λόγο αυτό – σύμφωνα πάντα με το έγγραφο του υπουργού – οι αστυνομικές δυνάμεις Ορεστιάδας και Αλεξανδρύπολης ενισχύονται:
- Με 50 έως 70 περίπου φιλοξενούμενους αξιωματούχους, σε ετήσια βάση, που προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Κοινή επιχείρηση Poseidon χερσαία 2012
- Με 40 έλληνες συνοριοφύλακες προερχόμενους από άλλα τμήματα συνοριακής φύλαξης και δίωξης λαθρομετανάστευσης της χώρας
- Από 25.06.2012 με 150 ακόμα αστυνομικούς προερχόμενους από τις ίδιες ως άνω υπηρεσίες
Πάντως, ο κ. Δένδιας δεν κρύβει την ανησυχία του για τις διαστάσεις που λαμβάνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή λέγοντας μεταξύ άλλων: «οι εξελίξεις αναδεικνύουν την νομική υπόσταση και τις πραγματικές συνθήκες μιας «κατάστασης ανάγκης» και επέβαλαν την άμεση και κατεπείγουσα λήψη πρόσθετων μέτρων με στόχο την αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης στην περιοχή του Εβρου για την αποτελεσματική διαχείριση αυτής της ιδιαίτερα σοβαρής κατάστασης που πιθανόν να εξελιχθεί σε κρίση και σε μείζον εθνικό ζήτημα για την χώρα μας».
Υπό αυτά τα δεδομένα αποφασίστηκε η ενίσχυση των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας Ροδόπης και Ξάνθης με την απόσπαση 1881 αστυνομικών προερχόμενων από συνοριακούς φύλακες από άλλες περιοχές των συνόρων αλλά και της ενδοχώρας».
Επιπλέον, διενεργείται διαγωνισμός για την προμήθεια 6 σκαφών περιπολίας ενώ παραχωρήθηκαν 5 σκάφη και 5 εξωλέμβιες από την πυροσβεστική.
Μας στέλνει κι άλλους λαθρομετανάστες η Ευρώπη;
Επί τα χείρω θα είναι οι αλλαγές τις ήδη επικίνδυνης για την Ελλάδα συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» όπως αποκάλυψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, επισημαίνοντας ότι η διαπραγματευτική θέση της χώρας – έτσι όπως την παρέλαβε – είναι μη αναστρέψιμη.
Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είπε: «το Δουβλίνο ΙΙΙ που αναμένεται να κλείσει στο τέλος του χρόνου διατηρεί το στοιχείο ευθύνης για την χώρα πρώτης εισδοχής μεταναστών που υπήρχε και στην συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ και που δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα για την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως « το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα για την Ελλάδα… οι αποφάσεις αυτές είναι προϊόν θλίψης και στεναχώριας».
Ως μόνο παράθυρο αισιοδοξίας – σύμφωνα με τον υπουργό – είναι η δημιουργία κοινού μετώπου των χωρών του Νότου προκειμένου να «διαμορφωθεί ένα ισχυρό μπλόκ κατά της νέας συνθήκης».
Ο κ. Δένδιας, επισήμανε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό ενώ ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει την φωνή του σε προσπάθεια που θα γίνει στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να αλλάξει το περιεχόμενο της συμφωνίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα