Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΓΕΝΝΗΣΗ ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΥ: ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΘΕΩΝ (;)

Η αποκωδικοποίηση της γέννησης του Εριχθόνιου, σε σύγκριση με την σημερινή ιατρική πραγματικότητα, μας οδηγεί σε ένα εκπληκτικό συμπέρασμα: ότι πολύ πριν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η μέθοδος τεχνητής γονιμοποίησης ήταν γνωστή και εφαρμοζόταν από τους θεούς.

Ας δούμε το κείμενο:


Το κείμενο, όπως μας το δίνει ο Απολλόδωρος, μας λέει ότι αφού ο Ήφαιστος «(α)απεσπέρμησεν εις το σκέλος της θεάς. (β)Εκείνη δε μυσαχθείσα ερίω απομάξασα τον γόνον εις γην έρριψε. Φευγούσης δε αυτής και της γονής εις  γην πεσούσης (γ)Εριχθόνιος γίνεται. Τούτον Αθηνά κρυφά των άλλων θεών έτρεφεν, αθάνατον θέλουσα ποιήσαι και (δ)καταθείσα αυτόν εις κίστην Πανδρόσω τη Κεκροπος παρακάθετο,  απειπούσα την κίστην  ανοίγειν. […] (ε)Εν δε τω τεμένει τραφείς Εριχθόνιος υπ’ αυτής Αθηνάς, εκβαλών Αμφικτύονα εβασίλευσεν Αθηνών…» (Απολόδωρος, Βιβλιοθήκη, ΙΙΙ 189-190)  

 

ΜΥΘΟΣ & ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η Αθηνά  είχε επισκεφθεί  τον Ήφαιστο  για μία  παραγγελία όπλων. Εκείνος  όμως απατημένος από την  γυναίκα του Αφροδίτη, έριξε τα μάτια του στην  όμορφη Αθηνά. Προσπάθησε  να συνευρεθεί μαζί  της σεξουαλικώς.
Εκείνη,  φρόνιμος  και  παρθένος  καθώς ήταν τον απέφυγε. Εκείνος χωρίς ντροπή και χωρίς να κοκκινίζει, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις  ορμές του, και χωρίς, τελικά, η Αθηνά να τον αγγίξει, εκείνος κατάφερε να εκσπερματώσει. Και μάλιστα το σπέρμα του έπεσε επάνω στο πόδι της Αθηνάς.
Η θεά  αηδιασμένη σκούπισε  το σπέρμα  από το  γυμνασμένο μηρό της, το  πέταξε κάτω στη γη και έφυγε. Έτσι γεννήθηκε ο Εριχθόνιος. Παρά όμως την παράδοξη διαδικασία που  γεννήθηκε, η  Αθηνά τον ανέθρεψε κρυφά από τους άλλους θεούς γιατί ήθελε να τον κάνει αθάνατο. Και αφού τον έβαλε σε μία  θήκη τον άφησε παρακαταθήκη στην Πάνδροσο του Κέκροπα, με την ρητή απαγόρευση να μην ανοίξει το κουτί. Εκείνες, όμως, το άνοιξαν και είδαν μέσα ένα μωρό τυλιγμένο από φίδι (δράκοντα), τότε, είτε το φίδι τις έφαγε είτε αυτοκτόνησαν από την Ακρόπολη μετά την οργή της Αθηνάς. Όταν ο  Εριχθόνιος μεγάλωσε  στον ιερό περίβολο με την φροντίδα της Αθηνάς, έδιωξε τον Αμφικτύονα, έγινε  βασιλιάς της  πόλης των Αθηνών, έστησε ξύλινο άγαλμα της  Αθηνάς, καθιέρωσε τα Παναθήναια και παντρεύτηκε  την νύμφη  Πραξιθέα με  την οποία  και έκανε τον Πανδίωνα.

(α) Ο Ήφαιστος γίνεται δότης σπέρματος στο σκέλος της θεάς.
Στην σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση, τα σπερματοζωάρια, μετά την σπερμοληψία τους, τοποθετούνται σε θρεπτικό υλικό ώσπου να τοποθετηθούν μαζί με τα ωάρια. Ο μηρός φαίνεται να παίζει το ρόλο αυτού του εργαστηρίου με θρεπτικό υλικό, ενώ συνειρμικά θυμόμαστε και την γέννηση του Διονύσου από τον μηρό του Δία.
(β) Η Αθηνά παραλαμβάνει και εναποθέτει το σπέρμα στην γη. Η γη είναι το περιβάλλον όπου φυτά, λουλούδια κλπ καλλιεργούνται (φανταστείτε την γη σαν ένα ωάριο προς γονιμοποίηση).
Στην σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση ένας συγκεκριμένος αριθμός σπερματοζωαρίων τοποθετείται μαζί με τα ωάρια μέσα σε τρυβλία (ειδικά σωληνάκια) με θρεπτικό καλλιεργητικό υλικό ώστε να γονιμοποιηθούν σε εργαστηριακές συνθήκες όπου παραμένουν σε αυτές για λίγες μέρες, όπου και να αναπτύσσονται.
(γ) Γίνεται ο Εριχθόνιος. Δηλαδή, στην ουσία, το γονιμοποιημένο ωάριο αναπτύσσεται και σχηματίζει το έμβρυο που αργότερα θα ονομαστεί Εριχθόνιος.
Στην σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση τα ωάρια που έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλη συγκέντρωση σπερματοζωαρίων, γονιμοποιούνται.
(δ) Η Αθηνά τοποθετεί τον Εριχθόνιο σε δροσερή κίστη, δηλαδή σε  μέρος με θερμοκρασία  ψύξης (Πανδρόσω - άφθονη δρόσος = Ερσην). Για κάποιο λόγο δεν  προέβησαν αμέσως σε ενδομήτρια τοποθέτηση του γόνου, παρά έβαλαν αυτόν στην πάνδροσο κίστη.
Στην σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση η μέθοδος της κρυοσυντήρησης/κατάψυξης χρησιμοποιείται όταν αναπτύσσονται πλεονάζοντα έμβρυα ή δεν συντρέχουν οι ενδεδειγμένες προϋποθέσεις για την μεταφορά και εμφύτευσή τους στη μήτρα.
(ε) Ο Εριχθόνιος μεγαλώνει σε ιερό τέμενος. (Τέμενος = ιερός χώρος, αλλά και καλλιεργήσιμη γη).
Σε αυτή τη φάση, όπως και στην σύγχρονη εξωσωματική γονιμοποίηση, Με την  παρέλευση σωστού χρόνου γίνεται  η διαδικασία της απόψυξης και κατόπιν η εμβρυομεταφορά, δηλαδή η μεταφορά των εμβρύων που έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο, στην κοιλότητα της μήτρας.
(στ) Ο Εριχθόνιος μεγαλώνει και γίνεται βασιλιάς της Αθήνας.
Εάν το σκεπτικό της αποκρυπτογράφησης του μύθου σε αντιστοίχηση με την σύγχρονη ιατρική πραγματικότητα είναι σωστό, τότε, είμαστε σε θέση να συμπεράνουμε πως, στον μύθο της γέννησης του Εριχθόνιου, περιγράφεται μία διαδικασία τεχνητής γονιμοποίησης.
Η παρούσα ανάρτηση αποτελεί σύνοψη του άρθρου Τεχνητή Γονιμοποίηση Στην Αρχαία Ελλάδα του συγγραφέα και ερευνητή Σπύρου Μακρή.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα