Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΠΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;

Σας φαίνεται απάτη και "απεχθές δάνειο" το Μνημόνιο; Δείτε τι μας έστησαν οι "σύμμαχοι" το 1913 και θα αλλάξετε γνώμη!!!

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή. Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης. Και το πέτυχε αυτό με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ψυχές! Μετά από μια καταιγιστική στρατιωτική επιχείρηση, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Τούρκους και στους συμμάχους τους, η σιδηροδρομική γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας, από τότε! Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι ...η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς”! Όμως, ήταν μια γραμμή που υπήρχε σε Ελληνικό έδαφος και η τότε πολιτική ηγεσία της χώρας, σκεφτόμενη το πολιτικό κόστος(!) κατέληξε ότι δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Και ως πάγια τακτική των Συμμάχων, φρόντισαν αμέσως για τη λύση! Μας εξανάγκασαν λοιπόν να την ...αγοράσουμε!!!

Κι επειδή …ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν για τον σκοπό αυτό κι ένα δάνειο !!! Και μάλιστα σε δολάρια! Γιατί;Για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και για να βοηθήσουν την αναπτυσσόμενη τότε αποικιακή Οικονομία, μας χορήγησαν ένα Καναδικό δάνειο ύφους 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!! Καναδικό μεν, αλλά όποιος γνωρίζει ιστορία, αντιλαμβάνεται ότι ήταν καθαρά ...Γαλλικό δάνειο! Ετσι, ΚΑΙ χύσαμε το αίμα μας για να καταλάβουμε στρατιωτικά την γραμμή αυτή ΚΑΙ δεν ήταν δική μας ΚΑΙ λάβαμε δάνειο χωρίς λόγο! Τα οικονόμησαν χοντρά τότε οι γάλλοι και μάλιστα εις διπλούν, αφού τελικά, το δάνειο αυτό το χρυσοπληρώσαμε–αποπληρώσαμε εβδομήντα χρόνια αργότερα, βοηθώντας την Σύμμαχο Γαλλία, αλλά και την αποικία της τον Καναδά!

Και το χειρότερο; Ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει αυτή τη γραμμή, οι ίδιοι οι σύμμαχοί μας, φρόντισαν αργότερα, έτσι ώστε να την χάσουμε, με την Μικρασιατική Καταστροφή! Αρα!! Εχουμε πληρώσει στους Γάλλους, κάτι το οποίο δεν μας ανήκει πλέον!!! Και αν όλα αυτά ηχούν ως η απόλυτη τρέλα, δεν παύουν να αποτελούν μια σκληρή μεν, αλλά ιστορική πραγματικότητα, για την οποία έχουν γραφεί ήδη δύο βιβλία!!


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα