Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Θεωρίες συνωμοσίας για τον περίφημο χρυσό των ΗΠΑ > ΤΟ «ΜΥΣΤΗΡΙΟ» KAI O EΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ FORT KNOX

Κάποιες από τις θεωρίες υποστηρίζουν ότι ο αμύθητος χρυσός ενδέχεται να έχει κλαπεί σε μία χολιγουντιανού τύπου διάρρηξη και ληστεία.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι ο χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί σε «σκιώδεις» κυβερνητικές δραστηριότητες, όπως σε συμφωνίες με άλλες κυβερνήσεις κάτω από το τραπέζι και το μόνο που έχει απομείνει στο ιταλικό αναγεννησιακό φρούριο της Κεντρικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη είναι μπάρες επικαλυμμένες με...
χρυσή μπογιά.

Μία ακόμη θεωρία προέκυψε
με τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με την οποία, οι αμερικανικές αρχές τον συνέλαβαν, διότι διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε αμερικανικός χρυσός στο Fort Knox, έπειτα από τη ματαίωση μιας παράδοσης στο Ταμείο.

Σημειώνεται ότι όταν ο Ρον Πολ -υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων μέχρι πριν από λίγο καιρό- ήταν μέλος της Επιτροπής Χρυσού (Gold Commision) ζητούσε για χρόνια, ανεξάρτητο έλεγχο του χρυσού, αλλά και της Fed, γενικότερα. Οι κυβερνήσεις όμως δεν ικανοποίησαν το αίτημά του, για ευνόητους λόγους.

Περίπου 21 δισεκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ σε μορφή χρυσού βρίσκονται στο φρούριο της Federal Reserve. Εκεί βρίσκεται ποσότητα χρυσού και άλλων, δεκάδων χωρών, όπως και οργανισμών (όπως το ΔΝΤ που προαναφέραμε). Ο χώρος περιλαμβάνει 122 μπλέ κλουβιά με 530.000 μπάρες χρυσού, εκ των οποιων 34.000 ανήκουν στις ΗΠΑ, ενώ «περιφρουρείται» μεταξύ άλλων από μία ατσάλινη πόρτα 90 τόνων. Περίπου το 23% των παγκοσμίων αποθεμάτων χρυσού βρίσκονται στις ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, σύμφωνα τα όσα αποκάλυψαν οι Los Angeles Times, θα γίνουν γνωστά μέχρι το τέλος του 2012. Δείγματα πάρθηκαν από 350 ράβδους. Η Fed δεν έκανε κάποιο σχόλιο, όμως αξιωματούχος της που παρέμεινε ανώνυμος, απάντησε στους λάτρεις των συνωμοσιών θεωρίας ότι «ο Χρυσοδάκτυλος δεν μπήκε κρυφά τη νύχτα».
Πάντως, κανείς δεν έχει δει τον χρυσό από το 1930.

Ο ίδιος ο Ρον Πολ, όμως, ανέφερε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη ότι είδε με τα μάτια του τις ράβδους στο χώρο όπου φυλάσσονται. Τα μόνα στιγμιότυπα, πάντως, χρονολογούνται από το 1974 και όταν το CNBC ζήτησε να πάρει πλάνα από το φρούριο, αξιωματούχος του είπε ότι κανένα μέλος του Κογκρέσου δεν έχει επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις από τότε. Το μυστήριο συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα