Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών στη Κόστα Ρίκα, ακυρώθηκε η προειδοποίηση για τσουνάμι. (ΒΙΝΤΕΟ)


Ισχυρός σεισμός 7,6 βαθμών, με εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, σημειώθηκε τηνΤετάρτη στη βορειοδυτική Κόστα Ρίκα χωρίς να υπάρξουν εξαρχής αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές. Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό έθεσε σε επιφυλακή για τσουνάμι την Κόστα Ρίκα και αρκετές άλλες χώρες
πριν ακυρώσει τις προειδοποιήσεις δύο ώρες μετά την δόνηση.
Ο ισχυρός σεισμός, κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, είχε επίκεντρο τη χερσόνησο Νικόγια, 3 χλμ. από το χωριό Σαμάρα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και σημειώθηκε στις 08:42 τοπική ώρα (17:42 ώρα Ελλάδας).

Το μεγάλο εστιακό βάθος (41 χιλιόμετρα) μάλλον περιόρισε το ενδεχόμενο για μεγάλες καταστροφές.
Σύμφωνα με το CNN, ορισμένες ζημιές έχουν αναφερθεί κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και προληπτικά εκκενώθηκαν κάποια νοσοκομεία, σχολεία και ξενοδοχεία.
Τα ΜΜΕ στην Κόστα Ρίκα αναφέρουν ότι η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και προκάλεσε προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και των τηλεφωνικών συνδέσεων.
Κάτοικοι της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ είπαν ότι ο σεισμός είχε ιδιαίτερα μεγάλη διάρκεια.
Ο Ερυθρός Σταυρός στη χώρα ανέφερε, μία ώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, πως δεν είχε δεχθεί ακόμη κλήση για θύματα. Το ίδιο ανέφερε στο Twitter και η πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Λάουρα Τσιντσίγια.
Πάντως το Associated Press αναφέρει, επικαλούμενο εργαζόμενο στον Ερυθρό Σταυρό, ότι ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή από τον φόβο του.
Το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι για τον Ειρηνικό έθεσε σε επιφυλακή για τσουνάμι την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά και τη Νικαράγουα για να άρει την προειδοποίηση μετά από περίπου δύο ώρες. Μικρότερης διάρκειας ήταν οι προειδοποιήσεις για την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ, το Μεξικό, η Κολομβία, το Εκουαδόρ, η Γουατεμάλα και το Περού.
Νωρίτερα, το Κέντρο είχε εκδώσει λανθασμένο δελτίο με το οποίο έβαζε σε επιφυλακή την Καραϊβική, το οποίο και απέσυρε.
Επίσης, το πολεμικό ναυτικό της Χιλής είχε εκδώσει προειδοποίηση για κίνδυνο από τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας. Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας ανέφερε πως δεν προχωρά ακόμη σε εκκένωση των παράκτιων περιοχών. Η προειδοποίηση ήρθη μία ώρα αργότερα.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα