Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Να μην απαγορευθεί ο Σουλεϊμάν!



Διαβάζω στο infognomon του Σάββα Καλεντερίδη την προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών από συμπατριώτες μας για να απαγορευθεί η προβολή του Σουλεϊμάν του μεγαλοπρεπή από τον ΑΝΤ1.  Αλλά τότε δε θα αγόραζαν ποτέ τα αντίστοιχα δικαιώματα. Αντί για αυτό, αγόρασαν φτηνά και προσέφεραν αντίστοιχο προϊόν για τα δικά μας δεδομένα.
Με συγχωρείτε πάρα πολύ αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Με το στανιό δεν μπορείς να επιβάλλεις περιορισμούς. Να είστε σίγουροι ότι ο Σουλεϊμάν, η Σίλα, ο Αχμέτ, ο Ταρίκ και όλη η παλιοπαρέα θα κόβονταν σε 2-3 μέρες αν συνέβαινε το εξής απλό, να πάτωναν σε τηλεθέαση. Αν τα τηλεοπτικά κανάλια επέλεγαν την παραγωγή αξιόλογων προγραμμάτων που να καθηλώνουν τον κόσμο ώστε να παρακολουθήσει με ενδιαφέρον.
Αν το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό αρέσκεται να παρακολουθεί ανθρώπους που έκαναν παιδομαζώματα και σφαγές σε ελληνική γη ή σειρές γυρισμένες σε ελληνικά σπίτια ή τα κατεχόμενα, τι θα πετύχουμε με τη δια της βίας απαγόρευση προβολής της σειράς; Απλά να γίνει περιζήτητη. Και τι θα κάνουμε μετά; Θα γίνουμε Κίνα βάζοντας φραγές στο youtube;
Τα τουρκικά τηλεοπτικά σίριαλ είναι μια μορφή εθισμού όπως τόσες άλλες στη ζωή. Το να αποφύγεις τον εθισμό δεν πρέπει να είναι το αποτέλεσμα του φόβου του νόμου και της απαγόρευσης, αλλά της παιδείας και της αντίληψής σου που σε κάνουν να ξεχωρίζεις αυτό που σε οφελεί από αυτό που σε βλάπτει καθώς και του να μη διαθέτεις χαραμάδες για να εισχωρήσουν μέσα σου.
Από τη στιγμή που το κοινό ζητά προτιμά να δει το Σουλεϊμάν από το να διαβάσει ποιος ήταν, από το να μάθει για το 1914-1922, το 1942, το 1955, το 1964, το 1974 κ.ο.κ., δεν θα πετυχεί κανείς τίποτε με το να τραβά αυτιά. Αντίθετα θα επιταχύνει τη νομιμοποίηση στη συνείδησή του των όσων έχει υποστεί από το γείτονά του.
Και ο Σουλεϊμάν να “φύγει”, το κενό θα υπάρξει. Πώς θα καλυφθεί όμως; Με κάτι άλλο τούρκικο ή με σύγχρονη ελληνική σαβούρα ωμού κρέατος και φτηνών διαλόγων; Ο Κολοκοτρώνης, ο Σπύρος Λούης, ο Παπανικολάου, ο Ρήγας Φέρραιος, ο Γιάννης Ρίτσος θα έκαναν σκόνη τον όποιο γειτονικό αντίπαλο σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση.
Το γιατί δεν τους βλέπουμε, αυτό πιστεύω ότι πρέπει να αποτελεί την αφετηρία και τον προβληματισμό μας.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα