Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΟΝΑΧΩΝ ΚΑΙ ΜΑΤ

15
Επεισόδια συνέβησαν σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους,
 όταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αφαίρεσε από μία ισχυρή αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο την Μονή και περιέρως την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί μόνο 6 μοναχούς και οι πρώτοι αντιστάθηκαν όταν τα ΜΑΤ πρσπάθησαν να εκκενώσουν τη Μονή.

Οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας αρνούνται να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη καθώς λένε πως είναι παράνομη και δεν εγκαταλείπουν το χώρο που βρίσκονται.
Ισχυρίζονται ότι ο Πατριάρχης παράνομα έδωσε την ονομασία στην άλλη αδελφότητα καθώς ο καταστατικός χάρτης του Αγίου Όρους που είναι ένα κομμάτι από το ελληνικό Σύνταγμα αναφέρει σαφώς λέει οτι για να γίνει κάποιος Ηγούμενος σε μια Αγιορίτικη Μονή πρέπει να έχει γίνει μοναχός μέσα στο Άγιο Όρος, ο πατέρας που πρόβαλε για Ηγούμενο ο Πατριάρχης έχει γίνει εκτός Αγίου Όρους. Πρώτη παράβαση.

Δεύτερη παράβαση είναι το γεγονός πως για να ψηφίσουν για Ηγούμενο οι μοναχοί πρέπει να έχουν 6 χρόνια στο Μοναστήρι από την ημέρα που έγιναν μοναχοί, αυτοί δεν έχουν ουτε μια ώρα στο Μοναναστήρι. Τέλος για να εκλέξουν την Αρχή της Μονής πρέπει να είναι αδελφότητα ενώ αυτοί είναι ελάχιστοι.


Μάλιστα  το 2006 οι μοναχοί του γέροντα Μεθόδιου είχαν αντισταθεί πάλι όταν η αστυνομία είχε επιχειρήσει να τους απομακρύνει από το Κονάκι στις Καρυές.


ΠΗΓΗ

       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα