Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ας κοιτάξουμε επιτέλους την Ιστορία κατάματα.

Στο σημείο αυτό θα αναφέρω ένα άλλο θέμα: Κάποιοι θέλοντας να υποβαθμίσουν τους σημερινούς Έλληνες, ισχυρίζονται ότι αλλοιωθήκαμε γενετικά κατά την διάρκεια των 400 χρόνων σκλαβιάς από τους τούρκους. (Πνευματικά δεν το συζητούμε ...; εξακολουθούμε να εκφυλιζόμαστε ...; ). Αλλά, γενετικά ΟΧΙ κύριοι. 

Επί τουρκοκρατίας δεν αλλοιωθήκαμε. Το αντίθετο μάλιστα. Οι κατακτητές αλλοιώθηκαν και θα αναφέρω παρακάτω τα επιχειρήματα. ΑΝ οι Έλληνες αλλοιώθηκαν γενετικά, αυτό συνέβη στα 1000 χρόνια της
ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας δηλαδή του βυζαντίου.

Τότε που το βυζαντινό κράτος δεν είχε ελληνική εθνική συνείδηση, ρωμαϊκή μάλλον αφού έτσι αυτοαποκαλούνταν και οι κάτοικοι της επικρατίας δεν τολμούσαν να πουν ότι ήταν έλληνες, όσοι ήταν, αφού με νόμους του κράτους το όνομα «Έλλην» ήταν υπό άγριο διωγμό. Και δεν χρειάστηκαν πολλές γενιές αμάθειας σκότους διωγμών και ισοπεδώσεων για να ολοκληρωθεί το «θεάρεστο» έργο τους ...; 

Ο κάθε ένας μπορούσε να ήταν πολίτης της αυτοκρατορίας ανεξαρτήτως καταγωγής, αρκεί μόνο να ήταν χριστιανός. Αν αλλοιώθηκε λοιπόν το Ελληνικό γένος αυτό έγινε στο χριστιανικό βυζάντιο. Που σήμερα με το ζόρι το βαφτίσαμε ελληνικό ...; Τόσα που πέρασε η Ελληνική φυλή 2000 χρόνια, αν ήταν άλλη, θα είχε χαθεί από την μνήμη της ανθρωπότητας.


Δεν αλλοιωθήκαμε επί τουρκοκρατίας για τους εξής λόγους:
Αν ελληνίδα παντρευόταν τούρκο, αναγκαστικά γινόταν μουσουλμάνα και ο απόγονος γινόταν μέλος της τουρκικής κοινωνίας.



Για περιπτώσεις βιασμών, προσωπικά έχω μαρτυρία προσφύγων από την Ανατολική Θράκη όταν ήταν εν ζωή που έλεγε κατά λέξη τα εξής: «Τα κορίτσια μας καμιά φορά τα «πλάκωναν» (βίαζαν) οι τούρκοι. Αν κάποιες γκαστρώνονταν, εννιά μήνες δεν ξεμυτούσαν από το σπίτι και μόλις το γεννούσαν, το έπνιγαν και το παράχωναν». Σκληρό αλλά πραγματικότητα.

 Η μαρτυρία που σας είπα τώρα αναφερόταν στο 1914. Τότε που (αφού απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη κλπ.) οι τούρκοι προέβησαν σε αισχρές πράξεις αντιποίνων σε ελληνικά χωριά της Ανατολικής Θράκης στην περιοχή των Μαλγάρων.


ΑΝ έγιναν τεκνοποιήσεις που έμειναν στην ελληνική κοινωνία, λέω ΑΝ, το ποσοστό δεν ήταν ικανό να αλλοιώσει μια φυλή, ακόμη και σε διάρκεια τεσσάρων αιώνων. Οι δυο κοινωνίες κρατούσαν αποστάσεις κατακτητή και κατακτημένου όπως ξέρουμε σε αντίθεση με τα αχαρακτήριστα περί αρμονικής συμβίωσης που θέλουν να περάσουν σήμερα, ακόμη και θρησκευτικοί ηγέτες. 

Πόσες φορές δικαιώθηκε ο Περικλής Γιαννόπουλος που έγραφε πριν εκατό χρόνια:«Η μόνη διαφορά που υπάρχει μεταξύ τούρκου και καλόγερου είναι μόνον ότι ο ένας φορεί μαύρο και ο άλλος κόκκινο φέσι».

Αυτοί λοιπόν που αλλοιώθηκαν δεν ήταν οι έλληνες αλλά οι τούρκοι και όχι μόνο από τους μεικτούς γάμους (αφού όπως είπαμε οι απόγονοι γινόταν μέλη της τουρκικής κοινωνίας) αλλά πρωτίστως από το παιδομάζωμα αιώνων. Σήμερα υπολογίζονται 20.000.000 οι ελληνογενείς μέσα στην Τουρκία (και για άλλους λόγους όπως εξισλαμισμός κλπ ).
Αν λοιπόν κάποιοι σήμερα ισχυρίζονται ότι αλλοιώθηκε το ελληνικό γένος ας μη ψάχνουν την αιτία στην τουρκοκρατία αλλά πιο πίσω.


Θα πει κάποιος: Το χριστιανικό βυζάντιο δεν είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας; Φυσικά και είναι. Όπως και η τουρκοκρατία που επίσης είναι μέρος της ελληνικής ιστορίας ...;
Και επανέρχομαι στο ερώτημα: Από την περίοδο της ρωμαϊκής κατάκτησης μέχρι τον καιρό της αλώσεως, τι μεσολάβησε και πότε ελευθερώθηκε η Ελλάδα ώστε το βυζάντιο ήταν ελληνικό; 


Στον τελευταίο του λόγο ο Αυτοκράτορας Κ. Παλαιολόγος αναφέρει την λέξη Έλλην: « ...;για να καταλάβουν οι ασεβείς ότι δεν αντιμάχονται με ζώα χωρίς λογική, όπως είναι αυτοί, αλλά με άρχοντες, και αφέντες τους, και απογόνους των Ελλήνων και των Ρωμαίων». 

Και « ...;την Πόλη που έκτισε ο τρισμακάριστος και μέγας βασιλεύς Κωνσταντίνος, και την αφιέρωσε στην πάναγνη και αειπάρθενη δέσποινά μας, τη Θεοτόκο· και τη χάρισε σ' εκείνη, ώστε να είναι Κυρία της Πόλεως, αλλά και σύμμαχός της και σκέπη της πατρίδας μας και καταφύγιο των χριστιανών, ελπίδα και χαρά όλων των Ελλήνων, το καύχημα όλων που ζουν κάτω από τον ήλιο».


Κωνσταντίνος Παλαιολόγος - Η τελευταία ομιλία

Στον ιστορικό αυτόν λόγο ο Κ. Παλαιολόγος αναφέρει την λέξη Έλληνες, μια λέξη απαγορευμένη κατά την διάρκεια της αυτοκρατορίας, αλλά δυστυχώς ήταν πάρα πολύ αργά. Ήταν λίγο πριν την πτώση. Νομίζω μια μέρα πριν ...; Τι κι αν θυμήθηκε ότι οι κάτοικοι ήταν Έλληνες ...; Φώναζε ο Πλήθων: «Έλληνες εσμέν», και κανείς δεν τον άκουγε. 

Δεν είχε πια κανένα νόημα που το θυμήθηκαν στο τέλος, αφού ο κατά τα άλλα ηρωικός Αυτοκράτορας είχε μείνει με λίγους μάχιμους στο πλευρό του. Σχετικά με το στρατό των αμυνομένων, εγκυρότερη θεωρείται η αναφορά του Γεώργιου Φραντζή, ο οποίος ανέλαβε την καταμέτρηση των δυνάμεων κατ' εντολή του αυτοκράτορα. 

Ο Φραντζής αναφέρει 4.773 Ρωμαίους και περίπου 200 ξένους, κυρίως Γενουάτες και Βενετούς. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν τα οργανωμένα ιταλικά στρατιωτικά σώματα, τα οποία μάλλον υπερέβαιναν τα 1.000 άτομα. Σε κάθε περίπτωση ο συνολικός αριθμός δεν πρέπει να υπερέβαινε τις 8.000. Ο στρατός του Μωάμεθ Β' ήταν τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες. Φαίνονταν όμως πολύ μεγαλύτερος γιατί τον ακολουθούσε μεγάλος αριθμός από επικουρικό προσωπικό.Βικιπαίδεια

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο μοναχισμός την εποχή εκείνη ήταν σε έξαρση και οι καλόγεροι που είχαν κλειστεί στα μοναστήρια σε όλη την επικράτεια, ήταν σχεδόν ισάριθμοι με τον στρατό του Μωάμεθ ( ...;..). 

Ας μην ασχοληθούμε τώρα με τους ρασοφόρους ανθενωτικούς που ήταν η κύρια αίτια της πτώσης, αλλά ας παραμείνουμε στο αν το βυζάντιο ήταν ελληνικό ή η Ελλάδα ήταν υπό βυζαντινή κατοχή. Την απάντηση την δίνει ο ίδιος ο Παλαιολόγος. Δώστε προσοχή!!!

 Πάλι από τον τελευταίο του λόγο: «Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε, μπορώ να πω, σχεδόν όλη την υφήλιο, και υπόταξε κάτω από τα πόδια της τον Πόντο, την Αρμενία, την Περσία, την Παφλαγονία, Αμαζόνες και Καππαδοκία, Γαλατία και Μηδία, Κολχούς και Ίβηρες, Βοσποριανούς και Αλβανούς, Συρία και Κιλικία και Μεσοποταμία, Φοινίκη και Παλαιστίνη, Αραβία και Ιουδαία, Βακτριανούς και ΣκύΘες, Μακεδονία και Θεσσαλία, Ελλάδα, Βοιωτία και Λοκρούς και Αιτωλούς, Ακαρνανία, Αχαΐα και Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιλλυρικό, τους Λυχνίτες κοντά στην Αδριατική, Ιταλία, Τοσκάνη, Κέλτες και Κελτογαλάτες, Ιβηρία ως τα Γάδειρα, Λιβύη και Μαυριτανία και Μαυρουσία, Αιθιοπία, Βελέδες Σκούδη, Νουμιδία και Αφρική και Αίγυπτο, Τώρα σκέφτεται αυτός να μας υποδουλώσει ...;» 

Είπε: Η αυτοκρατορία μας, υποδούλωσε, όλα αυτά τα μέρη της Ελλάδος και αναφέρει ξεχωριστά την Ελλάδα ...; Δεν ξέρω ποιο γεωγραφικό σημείο ονομάζει Ελλάδα, ξέχωρα από τις άλλες Ελληνικές περιοχές που ανέφερε, αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η φράση «Αφού η αυτοκρατορία μας υποδούλωσε». Πως λοιπόν ήταν το βυζάντιο ελληνικό αφού κατά τον ίδιον τον βυζαντινό αυτοκράτορα, η Ελλάδα ήταν υπόδουλη στο βυζάντιο;


Μετά από πολλούς αιώνες παρακμής και υποταγής, ήρθε η αδούλωτη γενιά του '21 για να καταφέρει το ακατόρθωτο. Αλλά και πάλι αναπόφευκτα μου έρχονται στο μυαλό τα λόγια του Κοραή: «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ' τον Τουρκικόν εις τον Χριστιανικόν».Αδαμάντιος Κοραής ( ....


Για να επιστρέψω στα περί αλλοιώσεως της φυλής, όσοι θέλουν να αλλοιωθήκαμε στο παρελθόν και αδιαφορούν και για όσα συμβαίνουν σήμερα, να έχουν υπ' όψιν τους ότι άδικα κουράζονται. 

Επιστημονικές έρευνες που δημοσιεύτηκαν και σε αυτόν το χώρο, αποδεικνύουν την αναλλοίωτη γονιδιακή συνέχεια των Ελλήνων. Η Ελληνική φυλή κουβαλάει αυτό που της χάρισαν οι Θεοί της. Το ΙΧΩΡ. Το γονίδιο αυτό δεν μεταλλάσσεται, δεν διασπάται, δεν αναμειγνύεται δεν εκφυλίζεται και δε χάνεται. Μέσα σε 120 έτη επικρατεί των άλλων και ανανεώνεται τελείως όσες επιμειξίες και αν υποστεί. Σαν τον Φοίνικα από την τέφρα του. Όμως αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού.


Τι σημασία έχει αν δεν έχουμε αλλάξει γενετικά και γονιδιακά και το λέμε και υπερηφανευόμαστε, όταν έχουμε παρακμάσει και εκφυλιστεί πνευματικά. Διαφωνεί κανείς πάνω σε αυτό; Δείτε τι εκπομπές έχουν την μεγαλύτερη τηλεθέαση. Δείτε τι παρακμιακά πρότυπα προβάλλονται. Δείτε τι πολιτικούς επιλέγουμε. 

Στην πραγματικότητα δεν επιλέγουμε, απλώς εγκρίνουμε αυτούς που άλλοι επέλεξαν ...; δείτε τον φιλοτομαρισμό και το «εγώ» που εξαφάνισε το «εμείς». Μάθαμε να φορτώνουμε το φταίξιμο στους διεφθαρμένους πολιτικούς, αλλά δεν σκεφτόμαστε ότι επιτρέπουμε διεφθαρμένους ανθρώπους να πολιτεύονται ξανά και ξανά. 

Το άλλο το απίθανο; Τι είναι εκκλησία; «Εκκλησία είμαστε όλοι μας», θα απαντήσουν οι περισσότεροι, γιατί και αυτό έτσι μας έμαθαν να το λέμε. Εσύ άνθρωπε νεοέλληνα, που έχεις το ίδιο γονίδιο με τον Περικλή, αφού λες ότι εκκλησία είμαστε όλοι μας, και είσαι και εσύ μέλος της εκκλησίας, από την τεράστια και αμύθητη περιουσία της εκκλησίας τι μερίδιο έχεις; Και πιστεύεις ότι οι παπάδες είναι εκπρόσωποι του θεού, χωρίς να σκέπτεσε ότι αυτό είναι ύβρης προς τον Δημιουργό, όταν πιστεύεις ότι έχει τέτοιους εκπροσώπους. Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι η αίτια την σημερινής κατάντιας.

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΙΙΙ ΔΟΥΚΑ ΒΑΤΑΤΖΗ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.
    ΛΥΠΑΜΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα