Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Κανόνες Επιτυχίας για μια Επιχείρηση Ισχύουν και για ένα Κράτος.



Γιάννης Μίχος: Η ανάπτυξη  μόνη διέξοδος για τη χώραΓιάννης Μίχος:
 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet.
" Η ανάπτυξη μόνη διέξοδος για τη χώρα".

Την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων με φορολογικά κίνητρα, το φρενάρισμα των περαιτέρω μειώσεων των εισοδημάτων και παράλληλα την τόνωση της ψυχολογίας του καταναλωτικού κοινού προτείνει
, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πληροφορικής Epsilon Νet, με εξειδίκευση σε φορολογικά και εργατικά θέματα, κ. Γιάννης Μίχος, ο οποίος το 2009 ανακηρύχθηκε «καινοτόμος επιχειρηματίας της χρονιάς». Ο ίδιος τονίζει ότι η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και το μεγάλο πρόβλημά της το έλλειμμα.

Πώς βλέπετε τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα;

«Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε τουλάχιστον σ' αυτό: η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η κατάσταση αυτή επιτείνεται από την αρνητική διεθνώς συγκυρία. Το αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί αν συνειδητοποιήσουμε ότι οι διαρκείς αντιπαραθέσεις δεν βοηθούν. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το έλλειμμα και η μόνη διέξοδος για τη χώρα είναι η ανάπτυξη».

Πώς μπορεί να επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη; Τι προτείνετε;

«Θα σας φανεί ίσως αντιφατική, μέσα στη συγκυρία που περιέγραψα, η διατύπωση μιας αισιόδοξης οπτικής όπως η δική μου. Είμαι άνθρωπος της αγοράς. Σας βεβαιώνω πως οι ίδιοι παράγοντες επιτυχίας που ισχύουν σε μια επιχείρηση ισχύουν και σε μια χώρα. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο συγκεκριμένος, εστιάζοντας σε πράγματα που θεωρώ εφικτά:

Πρώτον, δημιουργία οράματος. Δεύτερον, καθορισμός των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να επιλέξει σε στρατηγικό επίπεδο ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσει. 

Κατόπιν, σε δεύτερο πλάνο, να εξετάσει κίνητρα ενίσχυσης αυτών των τομέων, ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας, δημιουργία θερμοκηπίων επιχειρηματικής δράσης κτλ. Επιτρέψτε μου να αναφέρω ως παράδειγμα τον χώρο της πληροφορικής, που είναι και ο τομέας της δραστηριοποίησής μου. Η πληροφορική δεν απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. Στην πληροφορική δεν υπάρχει μεταβλητό κόστος ανά μονάδα προϊόντος• μικρά σχήματα μπορούν να δημιουργήσουν καινοτόμες δραστηριότητες, υψηλή προστιθέμενη αξία και να δώσουν πολλές θέσεις απασχόλησης. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενίσχυσης νέων δραστηριοτήτων στον χώρο της πληροφορικής με συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία εξωστρέφειας.

 Τρίτον, ορισμός των κινήτρων που θα δοθούν για την ενίσχυση αυτών των τομέων. Λέγοντας κίνητρα δεν εννοώ μόνο επιδοτήσεις ούτε εννοώ χαριστικού τύπου μεταβιβάσεις δημόσιας περιουσίας. Πιστεύω ότι τα υγιή επιχειρηματικά κεφάλαια δεν θέλουν χαριστικές συμβάσεις. Θέλουν υγιές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, ξεκάθαρους νόμους, κίνητρα απασχόλησης, φιλικό κρατικό μηχανισμό, τήρηση των υποσχεθέντων, μη αντικρουόμενες στρατηγικές επιλογές. 

Τέταρτον, ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων τόσο με φορολογικά κίνητρα όσο και με την ενίσχυση δημιουργίας εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων.

Πέμπτον, απόλυτη ηλεκτρονική διακυβέρνηση χωρίς παλινωδίες. Εκτον, ηλεκτρονικές πλατφόρμες ελέγχου του ανταγωνισμού ως μοχλός συγκράτησης της αύξησης των τιμών».

Πώς αξιολογείτε τις φορολογικές αλλαγές που εξήγγειλε πρόσφατα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης;

«Νομίζω χρειαζόμαστε επιτάχυνση σημαντικών αλλαγών που θα απλοποιήσουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και ταυτόχρονα θα θεμελιώνουν την αξιοπιστία μεταξύ επιχειρήσεων, φορολογουμένων και πολιτείας».

Απαραίτητη  η πληροφορική


Δραστηριοποιείστε στον χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας. Τι εργαλεία παρέχονται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για τη διευκόλυνσή τους σχετικά με οικονομικές δραστηριότητες και υποχρεώσεις;

«Χωρίς πληροφορική δεν υπάρχει πληροφόρηση με συνέπεια οι επιχειρηματικές αποφάσεις να βασίζονται όχι σε στοιχεία αλλά μόνο στα επιχειρηματικά αντανακλαστικά. Σε αυτές τις εποχές, όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω της παγκοσμιοποίησης των αγορών, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. 

Εχω την τύχη να βρίσκομαι σε έναν επιχειρηματικό χώρο με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης παγκοσμίως. Επίσης σε έναν κλάδο όπου η νεανική αντίληψη, ενάντια στο ρεύμα, αποτελεί ελατήριο αλματώδους ανάπτυξης. Κάτω απ' αυτό το πρίσμα και με βάση τις προηγμένες λύσεις που η εταιρεία μας διαθέτει για τη λειτουργία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των λογιστικών γραφείων νιώθουμε την ικανοποίηση αλλά και την ευθύνη να συνεχίσουμε περισσότερο απαιτητικά. 

Με αισιόδοξη διάθεση, με επενδύσεις, με ενίσχυση της εξωστρέφειάς μας και προπάντων βασιζόμενοι στους νέους ανθρώπους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά - ο μέσος όρος ηλικίας στην εταιρεία μας είναι κάτω από 28 ετών - συνεχίζουμε στοχεύοντας ολοένα και πιο ψηλά».

           ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα