Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Οι κύκλοι ανάπτυξης

Η ανάπτυξη του φυσικού σώματος του ανθρώπου σε σχέση με την ψυχή του, χωρίζεται σε 7ετείς κύκλους. Ο κάθε κύκλος ασχολείται με τα συναισθηματικά ζητήματα που σχετίζονται με το αντίστοιχο τσάκρα.

Τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μιας ανθρώπινης ύπαρξης εκτυλίσσονται γύρω από την επιβίωση και την προσαρμογή στην εμπειρία της φυσικής ζωής σε γήινο επίπεδο. Σ' αυτά τα χρόνια
μαθαίνει κανείς να σέρνεται, να περπατά, να τρέχει, να τρώει και να δέχεται τη φυσική έκφραση της αγκαλιάς, της αγάπης, του φιλιού κλπ. Αναπτύσσουμε την αίσθηση της ισορροπίας μας, μέχρις ότου η φυσική μας μορφή σταθεί με σιγουριά στα πόδια της πάνω στη γη, σιγουριά ανάλογη του πόσο αποτελεσματικές ήταν οι συναισθηματικές μας εμπειρίες - το κόκκινο τσάκρα της Βάσης είναι υπεύθυνο για την αφομοίωση αυτών των διαδικασιών.

Στη δεύτερη επταετία (8-14), αναπτύσσεται η σεξουαλικότητα και προκαλούνται κρίσεις διαφόρων ειδών ώστε το άτομο να μπορέσει να αναπτύξει υποκειμενικότητα, δημιουργική ικανότητα και πληρέστερη συνειδητότητα γύρω από την ατομική του ταυτότητα... το σεξ και η ταυτότητα ελέγχονται από το πορτοκαλί Γεννησιακό τσάκρα.

Η τρίτη επταετία (15-21), ασχολείται με τις συναισθηματικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους, την απόκτηση προσωπικής ισχύος και την πρακτική της ελεύθερης θέλησης... όλα τα προβλήματα της εφηβείας γίνονται αισθητά μέσα από το κίτρινο τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος.

Η τέταρτη επταετία (22-28), αναπτύσσει τη σχέση του ατόμου με την αγάπη, την αγάπη του εαυτού του και την ενήλικη αγάπη προς τους άλλους, την εκτίμηση και την απόφαση γύρω από τον τρόπο ζωής του. Μέσα από το πράσινο τσάκρα της Kαρδιάς, το άτομο αποφασίζει στη διάρκεια αυτών των χρόνων πόσο αρμονικός θέλει να είναι με τη ζωή. 

Στην πέμπτη επταετία (29-35), το άτομο επανεξετάζει και/ή επικυρώνει τη σοφία της προσωπικής του έκφρασης και ασχολείται πολύ σοβαρά με τις συνέπειες της κριτικής των άλλων. Αυτή την εποχή είναι που συνειδητοποιούμε ότι το πώς εκφραζόμαστε είναι ακριβώς το πώς ζούμε με τους άλλους. Υπεύθυνο για την επικοινωνία μας με το κόσμο είναι το μπλε τσάκρα του Λαιμού.

Κατά την έκτη επταετία (36-42), αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε σοβαρά για την πνευματική μας φύση σε σχέση με τον τρόπο ζωής που έχουμε δημιουργήσει. Η γνώση όλων όσων έχουμε μάθει αρχίζει να μεταλλάσσεται σε ένα είδος σοφίας και κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων αποφασίζουμε για την ανάπτυξη της πνευματικής μας φύσης ή συμβιβαζόμαστε και δεχόμαστε τις συνέπειες της αποφυγής μας. Τη σοφία επεξεργάζεται το βιολετί τσάκρα με το όνομα Τρίτο Μάτι.

Στην έβδομη επταετία (43-49), προσπαθούμε ενεργητικά να ολοκληρώσουμε την ύπαρξή μας με την κατανόηση του Πνεύματος, της Πηγής, του Θεού, όπως θέλετε πείτε το, δηλαδή να ενοποιήσουμε την εξωτερική με την εσωτερική μας ζωή σε ένα αρμονικό όλον. Και αυτό συνεχίζεται και στο υπόλοιπο της ζωής. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουμε όταν ανοίξει το έβδομο λιλά τσάκρα της Κορυφής (της Κεφαλής).

Σε κάθε σημείο αυτής της πορείας μπορεί να κολλήσουμε, να μπλοκαριστούμε ή να πάθουμε ζημιές σε ένα ή σε περισσότερα σημεία της. Όλοι έχουμε ακούσει ή δει τον άντρα ή τη γυναίκα παιδί. Ο στόχος τότε είναι να απελευθερωθούμε από αυτά τα μπλοκαρίσματα της συνειδητότητας, που αυτόματα θα ελευθερώσουν και τη φυσική μας εμπειρία. Και πάλι το σώμα αντανακλά τις ανωμαλίες της ψυχής.



7 κύρια τσάκρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα