Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η ισορροπία στην σχέση "φως-σκοτάδι"!

 banner neos planitis

     Ανώτερη Επικοινωνία

Ο Διδάσκαλος της Αγάπης

Τούτο λέγω,

Αισθάνομαι την βαθιά σου ανάγκη να εκδηλώσεις τις βαθιές αλήθειες που έχεις μοναδικά ανακαλύψει και που σε οδηγούν σε πλήρη επίγνωση του εαυτού σου.
Αισθάνομαι την διαρκή σου συμμετοχή στο να εκδηλώσεις το θέλημά Του και στην βοήθεια που προσφέρεις και σε άλλους ενσαρκωμένους να το αντιληφθούν.




Αισθάνομαι τον προβληματισμό σου, πως πρέπει να μοιραστείς τις βαθιές γνώσεις που έχουν εγερθεί από την εμπειρία και την διαδρομή της ψυχής σου και πως αυτές οι γνώσεις θα προσφερθούν χωρίς να παραποιηθούν.

'Ομως αγαπημένη μου, γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι γνώσεις που μεταδίδεις χτίζουν αργά μία βάση, όπου οι άνθρωποι που τις αποδέχονται στηρίζουν την πνευματικότητά τους και την αλήθεια τους, που ακολουθούν από το μοναδικά δικό τους μονοπάτι. Αν αυτό το μονοπάτι είναι σπαρμένο με βράχους και αγκάθια, αυτό δεν είναι δική σου ευθύνη.

Η δική σου συμμετοχή είναι να τους υποδείξεις τα όπλα που υπάρχουν για να "καθαρίσουν" τον δρόμο τους. Και να τους οδηγήσεις να τα αναζητήσουν. 'Οσοι μπορούν και όσοι είναι έτοιμοι γι' αυτήν την αναζήτηση. 'Οσοι δεν είναι, θα αναζητούν την γνώση μέσα από βιβλία και την ένωση με το πνευματικό τους κομμάτι μέσα από επιβολές "πρέπει" και "δεν πρέπει".

 Μέχρι να κατανοήσουν ότι στο υλικό επίπεδο στο οποίο επιλέξατε να εργαστείτε, τίποτα δεν απαγορεύεται, τίποτα δεν ενδείκνυται, τίποτα δεν επιβάλλεται. Η εργασία που έχετε αναλάβει, ο καθένας για τον εαυτό του, είναι να ισορροπήσετε και να ευθυγραμμιστείτε με την ανώτερη ύπαρξή σας, τον Ανώτερο Εαυτό σας, όπως συνηθίζετε να λέγετε.

'Ομως ο Ανώτερος Εαυτός, σας κατευθύνει, αν του το επιτρέψετε, αν τον αποδεχθείτε, αν τον κατανοήσετε, να κάνετε εκείνες τις επιλογές που θα επιφέρουν επίγνωση για την ζωή στο υλικό επίπεδο. Και θα αποδέχεσθε τις προκλήσεις που οι ίδιοι θέτετε στον εαυτό σας, ώστε μέσα από την αποδοχή της θεϊκής σας ουσίας, να εκδηλώνετε το φως και την αγάπη.

Το φως και η αγάπη είναι οι βασικές ποιότητες της θεϊκής ουσίας του ανθρώπου. Δεν είναι έννοιες αόριστες, αλλά ουσιαστική εκδήλωση της θεϊκότητάς σας. Αν αυτήν την θεϊκότητα την αναγνωρίζετε σε κάθε ενσαρκωμένη ψυχή, τότε εκδηλώνετε την αγάπη χωρίς όρους. Γιατί δεν θα μπορείτε να κρίνετε πια τους άλλους, βλέποντας μονόπλευρα σ' αυτούς την ανθρώπινη φύση, που περικλείει ένστικτο και εγωισμό.

Θα αποδέχεσθε την εκδήλωση του φωτός ακόμα και μέσα στην ανυπαρξία του. Θα αποδέχεσθε ότι ό,τι για εσάς είναι σκοτάδι, για κάποιον άλλον άνθρωπο είναι φως. Και έτσι δεν θα αξιολογείτε τις επιλογές του, απλά θα τις αποδέχεσθε.

Για να επέλθει όμως αυτή η ισορροπία στην σχέση "φως-σκοτάδι" θα πρέπει εσείς οι ίδιοι να έχετε επεξεργαστεί αυτην την σχέση. Να την έχετε αποδεχθεί και να σέβεστε την εκδήλωσή της σε κάθε μορφή ζωής. Η ισορροπία είναι αυτή ακριβώς η αποδοχή που δεν περικλείει την δική σας επιθυμία για την εκδήλωση των άλλων ανθρώπων, αλλά η ουδετερότητα στις αποφάσεις τους να εκδηλώσουν περισσότερο ή λιγότερο τις δύο ισάξιες δυνάμεις του Πατέρα/Μητέρας Θεού.

Πολλοί άνθρωποι χάνονται σ' αυτήν την διεργασία και εκδηλώνουν εκείνο το μέρος της σχέσης που θεωρούν ότι εκείνη την ιερή στιγμή τους αντιπροσωπεύει. Και αυτή είναι η αλήθεια η δική τους. Δεν έχουν όλοι οι ενσαρκωμένοι άνθρωποι την ίδια εξελικτική πορεία, αφού αυτή η πορεία αγγιζει την ελεύθερη βούληση και δεν επιβάλλεται. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!

Το αν θεωρούν ορισμένοι ότι βρίσκονται σε ανώτερο εξελικτικό στάδιο από άλλους, είναι γιατί η σχέση "φως-σκοτάδι" δεν έχει ακόμα ισορροπήσει και γιατί δεν έχουν κατανοήσει την παρουσία τους μέσα σε ένα φυσικό σώμα και τι ακριβώς αυτό σημαίνει.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους βοηθάς με το να τους παροτρύνεις να αντιληφθούν την ουσιαστική τους εμπειρική διαδρομή που θα τους οδηγήσει σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα. Τους βοηθάς αφήνοντάς τους να αντιμετωπίσουν μόνοι τους, με όποιο τρόπο, τους φόβους και τις ενοχές που ανάγονται μόνο στην προσωπικότητα με την οποία έχουν ενδυθεί.

 'Οταν κάποια κατάσταση γίνει επώδυνη στο υλικό πεδίο, τότε η ψυχή του ενσαρκωμένου ανθρώπου θα πρέπει να βρει τρόπο να απεγκλωβιστεί από τις ψευδαισθήσεις που εγείρονται από την προσωπικότητα. Σ' αυτό το σημείο η δική σου βοήθεια είναι να μην τους κρίνεις. Να μην τους αποστρέφεσαι, αλλά και να μην τους "χαϊδεύεις".

 'Ασε τους να ζήσουν αυτόν τον φόβο και αυτές τις ενοχές. Χωρίς απαραίτητα να προσπαθείς να δικαιολογείς την ύπαρξή τους. Γιατί τότε εγκλωβίζεσαι κι εσύ σ' αυτήν την διαδικασία και θεωρείς ότι πρέπει να τους παρέχεις αμέριστη βοήθεια. Και όταν δεν την αντιλαμβάνεσαι με τους όρους που ισχύουν στο υλικό επίπεδο, δηλαδή με απτές επιβεβαιώσεις, τότε κι εσύ αποπροσανατολίζεσαι και ίσως κρίνεις τον εαυτό σου ότι δεν μπόρεσες να βοηθήσεις.

Ανέπτυξε την ουδετερότητα. Είναι αυτήν την στιγμή το σημαντικότερο σημείο απ' όπου μπορείς να προσφέρεις.

Ο πνευματικός δρόμος -σου το έχω ξαναπεί- δεν οριοθετείται με τις ενεργειακές αφυπνίσεις που δρομολογούνται μέσα από μυήσεις που γίνονται στο φυσικό επίπεδο. Ο πνευματικός δρόμος και η εξελικτική πορεία του καθενός ενσαρκωμένου ανθρώπου, είναι ακριβώς η αποδοχή της θεϊκής του ουσιας. Και η επίγνωση ότι όλοι έχουν την δική τους διαδρομή μέχρι να ανακαλύψουν κι αυτοί με την σειρά τους αυτήν την αλήθεια. Και είναι η μοναδική αλήθεια που δεν χρειάζεται διαπραγματεύσεις και επιβολές. 'Ερχεται μέσα από την διεργασία του εαυτού, μέσα από την ολοκλήρωση και συνένωση όλης της ύπαρξης, που συμμετέχει ενεργά πια στην πορεία της ζωής του στο υλικό επίπεδο.

Και σ' αυτήν την διεργασία εμείς βοηθάμε. 'Οταν αντιληφθούμε ότι πραγματικά ο "μαθητής" μας χρειάζεται. 'Οταν μας επικαλεστεί, όχι για να αποκομίσει οφέλη στο υλικό επίπεδο, αλλά για οδηγηθεί στην μοναδική αυτή αλήθεια και να αναλάβει μόνος του την πραγματοποίηση των στόχων του στο υλικό επίπεδο. Γιατί πραγματικά μπορείτε να εκδηλώσετε στόχους στο πεδίο που βρίσκεστε.

Σας το έχω ξαναπεί, το πεδιο που βρισκεστε είναι κατώτερο των δυνατοτήτων σας, σαν θεϊκά όντα. 'Αν σας φαινεται βαρύ, είναι γιατί δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποιοι ακριβώς είσαστε. Και ζείτε αποκομμένοι από αυτήν την θεϊκότητα, που εκδηλώνει, πραγματοποιεί και οριοθετεί στόχους. Αυτή είναι η πνευματικότητα σ' έναν ενσαρκωμένο άνθρωπο. Το να μπορεί να εκδηλώνει και να πραγματοποιεί.

'Οσοι αυτό το κατανοήσουν θα κατανοήσουν ότι η πνευματικότητα δεν έχει να κάνει με την υλική διεργασία της λέξης. Η ύλη σας καλεί να συμπεριφερθείτε με χαρά στις μικρές καθημερινές σας ασχολίες, αναγνωρίζοντας σ' αυτές τις μικρές ή μεγάλες προκλήσεις, που εσείς οι ίδιοι τοποθετείτε στην διαδρομή σας, την εξελικτική πορεία του πολυδιάστατου όντος που είστε.

'Οσοι δεν το κατανοήσουν αυτό, θα θεωρούν ότι η πνευματικότητα έχει να κάνει με την απόμάκρυνσή τους από κάθε χαρά της καθημερινότητας. Και δεν θα ερωτεύονται, γιατί θα θεωρούν τον έρωτα σαν μη πνευματικό. Και δεν θα απολαμβάνουν, γιατί θα θεωρούν την απόλαυση σαν μη πνευματική. Και δεν θα χαιρονται, γιατί θα θεωρούν την χαρά σαν μην πνευματική. Αυτοί όμως θα ξεγελιούνται με "επίγειους δασκάλους", που θα τους δίνουν αυτά τα εσφαλμένα πρότυπα, που μόνο στην κακή αντίληψη της "θρησκείας" έχουν σημείο αναφοράς.

Σας λέγω λοιπόν για μια ακόμη φορά, ότι η κατανόηση του θεϊκού σας μέρους, επιφέρει και αυτήν την σημαντική επίγνωση της πνευματικότητας και θα την αναγνωρίζετε στον εαυτό σας και σε άλλους ενσαρκωμένους ανθρώπους, μέσα από την αυθεντικότητα της έννοιας "ύλη".

 Κατανοώντας την δόνηση του υλικού πεδίου, θα φροντίσετε να ξεπεράσετε αυτήν την δόνηση, όχι απομακρυνόμενοι από αυτήν, αλλά υψώνοντάς την πάνω από τους κανόνες που σας έχουν επιβάλλει, εκδηλώνοντας τις θεϊκές αρετές μέσα στο κοινωνικό σύνολο.

'Οταν η εξελικτική σας πορεία είναι στο στάδιο αυτό, τότε οι διδάσκαλοι έρχονται σε εσάς και σας επιλέγουν για συνεργάτες τους. Αλλά μόνο τότε!!

Απλωσε, αγαπημένη μου, το χέρι σε κάθε άνθρωπο. 'Ασε μέσα από σένα, να αισθανθεί μόνος του ο καθένας τον θεϊκό του Εαυτό και να αποφασίσει να τον εκδηλώσει. Μέσα από την αγάπη, την αποδοχή και την επιβεβαίωση που θα νιώσει από σένα, θα κατανοήσει ότι ο Πατέρας/Μητέρα Θεός τους θέλει όλους κοντά του.

Χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις. Αγνούς και αφυπνισμένους. 'Ολοι είσαστε ένα κομμάτι Του. Και σας χρειάζεται! Χωρίς να θέτει όρους! Αν το κατανοήσετε αυτό, ούτε κι εσείς θα θέτετε όρους! Και θα είναι το μεγαλύτερο πνευματικό βήμα στην πορεία σας.

ΠΗΓΗ
         ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα