Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

*Ξεχωριστοί άνθρωποι*. [Από το βιβλίο «Το πρώτο χάραμα» της Ελένης Σεμερτζίδου.]


...θα ήθελα να το θυμάσαι όσα χρόνια και αν περάσουν... υπάρχουν ορισμένα παιδιά, που είναι πολύ πιο ώριμα και σοβαρά για την ηλικία τους. Αυτά τα παιδιά είναι λίγα, αποτελούν σπάνιο είδος.

Έχουν ικανότητες που δεν τις έχει η πλειονότητα των ανθρώπων, γι'αυτό και τελικά 
διαπρέπουν. Όμως ο δρόμος που διαλέγουν δεν είναι ίδιος με των άλλων ανθρώπων, των γήινων ανθρώπων.

Μοιάζουν με αστέρια μοναχικά που λάμπουν στο στερέωμα. Η λάμψη τους αυτή είναι και η κατάρα τους, γιατί είναι καταδικασμένα από την ίδια τη φύση τους να δέχονται την αντιπάθεια, τη διαβολή, την πικρή συμπεριφορά, ακόμη και το φθόνο των άλλων ανθρώπων, των πολλών, των γήινων.

Πολλές φορές, οι πολλοί, επειδή δεν μπορούν να γίνουν κι αυτοί αστέρια, θέλουν να ρίξουν στην γη αυτούς τους σπάνιους μετεωρίτες και να μετατρέψουν τα αυτόφωτα αυτά σώματα σε σκόνη και χώμα. Κάποια στιγμή μάλιστα, μπορεί και να το καταφέρουν.


Στην πτώση αυτή των σπάνιων αστεριών, αισθάνονται την ικανοποίηση των κατώτερων ψυχικών συμπλεγμάτων τους.

Αλλά αυτοί είναι οι άνθρωποι και ότι νιώθουν, ότι πράττουν είναι ανθρώπινο και εύλογο, γιατί είναι προδιαγεγραμμένο από την ατελή φύση τους, από την ίδια τη ζωή.

Η μόνη λύση γι'αυτά τα παιδιά θα ήταν η προσποίηση. Να προσποιούνται ότι είναι κι αυτά σαν τους πολλούς, ότι ανήκουν μέσα στους γήινους ανθρώπους.

Όμως δεν μπορούν. Η προσποίηση και η υποκρισία δεν είναι ιδίωμα τους.

Έτσι μοιραία, διαλέγουν την πορεία μιας μοναχικής ζωής, επιλεκτικής, μιας ζωής που μοιάζει με ένα λεπτό, διακριτικό άρωμα, που λίγοι το αγοράζουν, λίγοι το φορούν, λίγοι το θαυμάζουν, γιατί είναι δυσεύρετο και ακριβό.

Αλλά ακόμη και γι'αυτά τα δυσεύρετα, σπάνια αρώματα, υπάρχουν αγοραστές. Μπορεί να αργήσουν να βρεθούν αυτοί οι αγοραστές και τα αρώματα να περιμένουν πολύ καιρό μέσα στην περίτεχνη θήκη τους, αλλά κάποια στιγμή θα αγοραστούν... και θα αγοραστούν γι'αυτό που είναι, γι'αυτό που κρύβουν μέσα τους, για την μοναδικότητά τους.
Και το νόμισμα θα είναι κι αυτό σπάνιο. Θα είναι ένα χρυσό σπάνιο νόμισμα από σπανίους αγοραστές.

Το νόμισμα της αγάπης, της διαφορετικής αγάπης, της αγάπης που θα γεννηθεί μία και μοναδική φορά στην καρδιά τους και που δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη, γιατί αυτά τα παιδιά δεν μπορούν εύκολα ν'αγαπήσουν ούτε ν'αγαπηθούν...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα