Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

‎(ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ,ΟΥΤΕ Ο ΝΙΜΠΙΡΟΥ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΟΥΤΕ ΗΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΤΛ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΥΧΩΤΙΚΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ )

Και για να επανέρθουμε ολίγον εις την πραγματικότητα,που δυστυχώς ''τσούζει'' πολλούς,Το Πάν είναι Εν,δηλαδή όλες οι οντότητες σχηματίζουν μια ενιαία οργανική μάζα,την οποία αρχαίοι φιλόσοφοι ονομασαν ΤΟ ΟΝ και όχι το σχιζοφρενικό φαλλοκρατικής ριπής <<Ο ΩΝ>> ή καλός Θεούλης ''Δημιουργός''(ο τρελός Γιαχβέχ της Βίβλου) το οποίο είναι και βέβηλη παραποίηση του Ορφικού αυγού (το ΟΩΝ).


Ετσι λοιπόν,προέκυψε και το ρητό <<όπως πάνω,έτσι και κάτω>>.Επομένως το Σύμπαν λειτουργεί όπως ένας τεράστιος οργανισμός (τόσο μικροί είμαστε),και εμείς λειτουργούμε

ως κύτταρά του(θετικά ή αρνητικά).Πολύ περισσότερο, η ψυχή μας είναι <<θραύσματα>> της μεγάλης εκρήξεως των αρχικών απεριορίστως απείρων Δωδεκαέδρων Αιθέρως που είχε ως αποτέλεσμα (αρχή αιτιότητος) την δημιουργία του κόσμου (το σύμπαν,εντός ΤΟΥ ΟΝΤΟΣ).

'Αλλωστε η ψυχή έχει << ψυχθεί (ψύχος-ψυχή)>>,όπως ένα συμπιεσμένο αέριο εντός μιας φιάλης,του σώματός μας (χωϊκό δοχείο),γι'αυτό και ο μέγας φιλόσοφος (σκοτεινός λόγω της βαθύτητας της σκέψεώς του) Ηράκλειτος είπε ότι ο θάνατος της ψυχής έρχεται όταν λιώσει,ήτοι όταν γίνει υγρή (νερό) (ψυχῇσιν θάνατος ὕδωρ γενέσθαι).Για να γίνει κάτι από παγωμένο,υγρό,πρέπει να θερμανθεί,δηλαδή να το ζεστάνουν οι ακτίνες του Ηλίου (θερμότητα-Φωτιά).


Επομένως από την νεότητά μας μέχρι το γήρας μας,ακολουθούμε μια διαδικασία ''φθοράς''(λιώσιμο,όπως ο πάγος),καθώς η γή περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και τον 'Ηλιο (όχι ο Ηλιος γύρω από τη γή,που λέγαν το Μεσσαίωνα οι σκοταδιστές ''χριστιανοί'').


Κι όμως αυτό που ονομάζουμε ψυχή,όχι απλά δεν χάνεται,αλλά παραμένει υγρό για να γίνει πάλι αέριο ( εξάτμιση υγρού ) και να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία του αέναου κύκλου που διασφαλίζει τη ζωή.(ξυνὸν γὰρ ἀρχὴ καὶ πέρας ἐπὶκύκλου περιφερείας.)


'Οσα βλαμμένα(έχοντας βλάβη στον εγκέφαλο),εγωϊστικά πλάσματα του πλανήτη δεν αποδέχονται τα ρητά των μεγάλων φιλοσόφων μας και αρνούνται πεισματικά (συνειδητά ή υποσυνείδητα) να επεξεργαστούν με ξερή λογική τα παρουσιαζόμενα δεδομένα είναι απλά εχθροί της Αληθείας ή ακόμη χειρότερα,παραποιητές της,άρα σκοταδιστές.Εκτός κι αν προτιμάτε τον εκφοβισμό που σας κάνουν στις εκκλησίες περι τιμωριών ''μετά φόβου Θεού'' κτλ.



Ο φόβος και οι φοβίες,εκτός του ότι δημιουργούν ψυχολογικά προβλήματα,έχουν ως αποτέλεσμα την τυφλή υποταγή σε άνευ λογικών επιχειρημάτων δόγματα (εκ του δοκώ = φαντάζομαι) και θρησκείες,πολιτικά-οικονομικά συστήματα(''θα χρεοκοπήσουμε'' κτλ).

'Οσοι φοβούνται πρώτα απ'όλα τον εαυτό τους(Γνώθι σαυτόν-αυτογνωσία) και την ίδια την πραγματικότητα,αρκούνται στο να ξεχνάνε,δηλαδή στην Λήθη (κοινωνία του θεάματος και του Αρτου-βλέπε Ρώμη).Η Λήθη είναι το αντίθετο της Α-ληθείας,δηλαδή του όντος,αυτού που είναι,της ''πραγματικής''-αντικειμενικής
 πραγματικότητος.

Για να επαναπροσδιορίσει το άτομο την θέση του στον κόσμο,πρέπει ρίχνωντας τον εγωϊσμό του,να επιχειρήσει μια νέα προσέγγιση της πραγματικότητας βασισμένη στην ΛΟΓΙΚΗ (χωρίς να απαγορεύεται φυσικά το πολυαγαπημένο όλων μας συναίσθημα), εφαρμόζοντας την λεγόμενη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ (dialectical reversal) ή Διαλεκτική μέθοδο του Σωκράτη,ουσιαστικά έναν διάλογο (δια+λόγος) με τον εαυτό του τον οποίο οι σύγχρονοι ψυχολόγοι ονομάζουν 


Γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία(κυρίως δια άτομα με κατάθλιψη ή φοβίες,καθώς οι γνωσιακές τεχνικές αποσκοπούν περισσότερο στην αμφισβήτηση των δυσλειτουργικών πεποιθήσεων που επικρατούν στην σκέψη των πασχόντων, ενώ οι συμπεριφoρικές τεχνικές στο 'σπάσιμο' της αποφευκτικής συμπεριφοράς. Αυτό επιτυγχάνεται με την σταδιακή επαναδραστηριοποίηση του πάσχοντα στις δραστηριότητες που απέφευγε.).


Οι περισσότεροι άνθρωποι (κατα την γνώμη μας) ,αδυνατούν να βρούν ένα νόημα στην ζωή τους.Λάθος.Η ζωή έχει νόημα,και ονομάζεται με το παράγωγο του προαναφερθέντος όρου... νοημοσύνη.


'Οσο σκέφτεστε ,μελετάτε και αναλύετε,τόσο περισσότερο γυμνάζετε το Λογικό σας και τόσο περισσότερο πλησιάζετε την Αλήθεια και τόσο περισσότερο μειώνετε τον φόβο σας,άρα ελευθερώνετε το πνεύμα σας -ελεύθερον το εύψυχον.


«<< Η αίσθηση δεν μπορεί να αγγίξει την Αλήθεια, την γνώση και την πραγματικότητα. >> Σωκράτης (Πλάτων-Θεαίτητος 186).

Φυσικά πρέπει να μην ζητάτε και πολύ αλήθεια,διότι θα φτάσετε στην τρέλα,λόγω αλαζονείας (ύβρις).

 Μέτρον άριστον.

ΑΛΗΘΕΙΑ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΘΕΣΗ, ΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ ΚΑΙ Η ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΑ... Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΛΑΖΟΝΑΣ... ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΙΡΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΕΙΡΩΝΑΣ !!!

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ"

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα