Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δουλεύεις για να ζεις ή ζεις για να δουλεύεις;

Γράμμα σε έναν άγνωστο νεαρό.
Αγαπητέ νεαρέ της νέας γενιάς πες μου, γιατί να δουλεύεις;
Δουλεύεις για να ζεις ή δουλεύεις για να “ζεις”; 
Το πρώτο είναι ο ορισμός της σκλαβιάς του 21ου αιώνα. Το να νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος. Το να νομίζεις ότι έχεις ακόμα επιλογές. Το να νομίζεις ότι αποφασίζεις για την ζωή σου. Το να νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος θεσμός που σε προστατεύει. Το να νομιίζεις ότι υπάρχει κάποιος οργανισμός που κάνει πράγματα για σένα (βλ. μη κερδοσκοπικός ). Ο σκλάβος του 21ου αιώνα είναι πολύ πιο αναβαθμισμένος
από τον παλιό του γνώριμο. Δεν χρειάζεται πλέον αλυσίδα στο πόδι.. Δεν χρειάζεται να του λες τι πρέπει να κάνει.. Δεν χρειάζεται να τον κλειδώσεις σε ένα κουβί.. Έχει πλέον την ικανότητα να μπαίνει στο κλουβί μόνος του. Δώς του μια πιστωτική κάρτα και θα τυλιχτεί με την πιο χοντρή αλυσίδα που υπάρχει. Δως του μια τηλεόραση και θα μπει στο κλουβί του. Μετά από λίγο αυτός θα ξεχάσει ότι υπάρχει πόρτα, τα παιδιά του θα εχουν ακουστά το “μύθο της ανοιχτής πόρτας”, και τα εγγόνια του, αν λειτουργούν ακόμα οι αισθήσεις τους, θα το χουν ξεχάσει κι αυτό.  “Ζεις” καλύτερα με μια Sony 54 ιντσών; Ε τότε πάρτην. Δεν σου λέω άγνωστε νεαρέ να μην αγοράζεις πράγματα. Δεν σου λέω να μην καταναλώνεις. Θα ήταν πολύ το να προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί. Σου λέω να μάθεις να κάνεις πράξεις! Μάθε πρόσθεση και αφαίρεση για να καταλαβαίνεις αν μπορείς να αγοράσεις κάτι ή όχι. Αν δεν μπορείς να αγοράσεις κάτι και σου είναι τόσο απαραίτητο, (θα στο κάνω λίγο πιο δύσκολο τώρα), μάθε πολλαπλασιασμό και προσπάθησε να ζυγίσεις (” Εισαγωγή στις Ανισώσεις” βιβλίο δευτέρας δημοτικού) το αν σε συμφέρει να τo πάρεις με οποιασδήποτε μορφής δάνειο. Η πρώτη ερώτηση κρίσης που συναντάνε τα παιδάκια στο σχολείο είναι: “Ο κλάιν μάιν έχει 5 κέρματα. Το παγωτό κάνει 6; Μπορεί ο κλάιν μάιν να το αγοράσει;”.  Κλαιν Μαιν τι σου λέω τώρα ε;. Χρειάζεσαι γνώσεις δημοτικού για να λύσεις το πρόβλημα και αμφιβάλλω αν τις έχεις.
Ας προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα όμως. Ας πούμε ότι έχεις τα λεφτά να αγοράσεις την super duper τηλεόραση που πάντα ήθελες. Τι νομίζεις; ότι άρχισες να ‘ζεις’; Αν το πιστεύεις αυτό κλείσε αμέσως αυτό το site, διέγραψε το ιστορικό, και προσπάθησε να το ξεχάσεις…έτσι απλά. Είναι κρίμα γιατί ανεβάζεις εσφαλμένα τον μετρητή κατά ένα και θα βγάλουμε ψευδή στοιχεία στο τέλος.
Φιλικά δικός σου,
ΚΜ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα