Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

“It’s my life”

Τις τελευταίες μέρες νιώθω περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο περιτριγυρίζει το μυαλό μου. Αισθάνομαι να μου ασκείται μια πίεση έμμεσα,όχι από συγκεκριμένα άτομα αλλά γενικότερα από την κοινωνία μας, ως προς τις αποφάσεις που πρέπει να πάρω και τον τρόπο ζωής που θα επιλέξω.

 Είναι γεγονός πως ζούμε κάτω από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που έχει καθοριστεί πριν από εμάς, για μας, και λίγο ή πολύ όλοι είμαστε αναγκασμένοι να το ακολουθούμε, ακόμα κι αν πολλές φορές δεν το συνειδητοποιούμε.

 Αυτό που θέλω να πω είναι πως η κοινωνία που ζούμε έχει δημιουργήσει κάποια πρότυπα ζωής τα οποία μας έχουν ”επιβληθεί”  και από τα οποία λίγοι καταφέρνουν να ξεφύγουν. Ακόμα κι αυτοί όμως, την ακριβώς επόμενη στιγμή, γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι για τις επιλογές τους από τους δήθεν “σωστούς”.
  
 Αυτό που δε μπορώ να κατανοήσω είναι για ποιο λόγο αυτοί οι δήθεν “σωστοί” προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν εκείνους που επιθυμούν να τραβήξουν το δικό τους μονοπάτι. Γιατί χρειάζεται να ακολουθούμε όλοι κάποια συγκεκριμένα “πρέπει” και ποιος τέλος πάντων τα δημιουργεί αυτά; 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να φτιάχνει τη ζωή του όπως ο ίδιος επιλέγει και όχι όπως του επιτάσσει η κοινωνία. Ποιος σας είπε ότι η δική σας “φτιαγμένη” και “τυποποιημένη” ζωή δε θα είναι για μένα απόλυτα μίζερη;
   
Η ουσία του θέματος είναι να ζεις με τον τρόπο που εσύ επιλέγεις και να μην χάνεις τον εαυτό σου προσπαθώντας να γίνεις κάτι που δεν είσαι. Ο χρόνος που έχουμε είναι πολύτιμος και πρέπει να αξιοποιούμε κάθε του λεπτό στο έπακρο. Δικές μου οι αποφάσεις, δικά μου τα σφάλματα, δικά μου τα διλήμματα… δική μου η ζωή.
   
  Είμαι σίγουρη πως ” όλοι το θέλουν. Αλλά τριγυρνάει μονάχα σαν όνειρο στο μυαλό τους. Για μια στιγμή μονάχα κι ύστερα φεύγει. Δεν έχουν χρόνο. Κανείς δεν έχει χρόνο.  Κάτι πρέπει να κάνουν. Γιατί πρέπει. Δεν υπάρχει χρόνος για θέλω.  Μονάχα για πρέπει. Τι έχει αξία; Τι μένει στο τέλος; Μ’ ενδιαφέρει η διαδρομή ή μονάχα το τέλος;” (Μικρός Πρίγκιπας)
    
Ζήστε τα ΘΕΛΩ σας, πετάξτε τα ΠΡΕΠΕΙ.
            ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα