Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Monsanto και καρκινικοι ογκοι σε μεγεθος μπαλας του πινγκ - πονγκ!!


Monmouth Learning Center


Σαλος στη Γαλλια

Σε πειραματα,ποντικοι που καταναλωσανε μεταλλαγμενη σογια απο την εταιρεια MOSANTO,εμφανισαν ογκους σε μεγεθος μπαλλας του πινγκ-πονγκ

''Η γενετική μηχανική ξεκίνησε μια εποχή που πιστεύαμε ότι κάθε γονίδιο αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό. Νομίζαμε ότι μεταφέροντας ένα γονίδιο από έναν οργανισμό σε έναν άλλο θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε και το αντίστοιχο χαρακτηρι
στικό, κατασκευάζοντας έτσι οργανισμούς με ‘επιθυμητές’ ιδιότητες.



Λίγα χρόνια αργότερα αυτή η αντίληψη αποδείχθηκε ριζικά εσφαλμένη, αφού οι γενετιστές ανακάλυψαν ότι η συμπεριφορά κάθε γονιδίου επηρεάζεται από το περιβάλλον του. Μέσα στο εργαστήριο τα γονίδια συμπεριφέρονται διαφορετικά απ’ότι στο φυσικό περιβάλλον, και η συμπεριφορά αυτή είναι αδύνατο να προβλεφθεί με βάση την κατανόηση που έχουμε σήμερα. Μπορεί για παράδειγμα να δημιουργηθούν τοξικές ουσίες που δεν είχαμε προβλέψει.

Επί πλέον, η ενσωμάτωση ξένων γονιδίων στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού γίνεται με τυχαίο τρόπο, το οποίο μπορεί να διαταράξει με χαοτικό τρόπο την αρχιτεκτονική του οργανισμού. Επειδή η απελευθέρωση ενός γενετικά τροποποιημένου οργανισμού στο περιβάλλον δεν μπορεί ποτέ να ανακληθεί, η καλλιέργεια γενετικά τροποποιημένων φυτών είναι τελικά ένα ανεξέλεγκτο βιολογικό πείραμα με απρόβλεπτες συνέπειες. 


Με βάση τα παραπάνω η μόνη υπεύθυνη αντίδραση των κυβερνήσεων θα ήταν να σταματήσει η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας, αλλά δυστυχώς λόγω μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αυτό δεν συνέβη και οι προειδοποιήσεις πολλών επιστημόνων αγνοήθηκαν. Η εφαρμοσμένη επιστήμη σήμερα χρηματοδοτείται και ελέγχεται κατά ένα μεγάλο βαθμό από τις πολυεθνικές εταιρίες.

 Επιστήμονες που δουλεύουν για τις εταιρίες καταλαμβάνουν στη συνέχεια καίριες θέσεις στους οργανισμούς που ελέγχουν και εγκρίνουν φάρμακα και τρόφιμα. Επιστήμονες που διαφωνούν ανοικτά απολύονται, συκοφαντούνται, απειλούνται, και αποκλείονται από τα ΜΜΕ που επίσης χρηματοδοτούνται από τις διαφημίσεις των εταιριών. Έτσι συνέβη με τον βιολόγο Arpad Pusztai, την Irina Ermakova και άλλους επιστήμονες που ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση μεταλλαγμένης τροφής προκαλούσε σοβαρές αλλοιώσεις και θάνατο σε πειραματόζωα.

Οι ανησυχίες των επιστημόνων επιβεβαιώθηκαν. Χιλιάδες πρόβατα, βουβάλια και κατσίκια στην Ινδία πέθαναν αφού βόσκησαν σε αγρούς που είχαν προηγουμένως σπαρθεί με μεταλλαγμένο βαμβάκι Bt. Πάνω από 100.000 αγρότες οι οποίοι είχαν φυτέψει αυτό το βαμβάκι αυτοκτόνησαν, μη μπορώντας να ξεπληρώσουν στην Monsanto τα δάνεια που είχαν πάρει για την αγορά ακριβών σπόρων και φυτοφαρμάκων. Χιλιάδες αγρότες παρουσίασαν δερματικά προβλήματα από την επαφή με το βαμβάκι Bt.



Στο Hesse της Γερμανίας 12 αγελάδες πέθαναν μετά την κατανάλωση καλαμποκιού Bt76 της Sygenta. Πολλές άλλες ανέπτυξαν μυστηριώδεις ασθένειες και σφαγιάστηκαν. Η τοξική πρωτεϊνη Bt που φαίνεται να ευθύνεται για το θάνατο των αγελάδων, βρίσκεται και στο μεταλλαγμένο καλαμπόκι Bt11 που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Η Sygenta παρ’όλα αυτά δεν απέσυρε το καλαμπόκι Bt.

 37 άνθρωποι πέθαναν και 1500 έπαθαν σοβαρή αναπηρία (ονομάσθηκε σύνδρομο ηωσινοφιλίας – μυαλγίας EMS) από την κατανάλωση συμπληρώματος διατροφής της Showa Denko που περιείχε γενετικώς κατασκευασμένη τρυπτοφάνη. Η τοξική ουσία που δημιουργήθηκε στο προϊόν αυτό αποτελούσε λιγότερο από το 0.1% του συνολικού βάρους του προϊόντος, παρ’όλα αυτά ήταν αρκετή για να σκοτώσει άνθρωπο. Στην Αγγλία οι αλλεργίες στη σόγια αυξήθηκαν κατά 50% αμέσως μετά την εισαγωγή της μεταλλαγμένης σόγιας RR της Monsanto.

Οι γαστρεντερικές παθήσεις αγνώστου αιτιολογίας αυξήθηκαν δραματικά στις ΗΠΑ το 1994 που εισήχθησαν τα μεταλλαγμένα στη διατροφή τους, πράγμα που δεν συνέβη σε άλλες χώρες όπως η Σουηδία όπου τα μεταλλαγμένα ήταν απαγορευμένα. Έχουν ήδη αναφερθεί περιστατικά ανεπανόρθωτης βλάβης σε οικοσυστήματα, όπως ανεξέλεγκτη διασπορά εργαστηριακών γονιδίων σε άγρια φυτά συγγενικά με το καλαμπόκι και την ελαιοκράμβη, και ανεξέλεγκτη διασπορά γονιδίων μέσω μικροοργανισμών. 


Σήμερα η ανθρωπότητα συμμετέχει ερήμην της σε ένα παγκόσμιο διατροφικό πείραμα οι συνέπειες του οποίου θα γίνουν γνωστές όταν θα είναι πια αργά. Η γενετική ρύπανση είναι μη αναστρέψιμη και μακροπρόθεσμα ίσως αποδειχθεί πιο ολέθρια από κάθε άλλη μορφή ρύπανσης που έχουμε δημιουργήσει.

Τα μεταλλαγμένα προωθούνται ως λύση στο διατροφικό ζήτημα εδώ και δεκαετίες, τη στιγμή που είναι φανερό ότι η κύρια αιτία της πείνας στον κόσμο δεν είναι άλλη από την κοινωνική ανισότητα.


Εκθέσεις του FAO (Οργανισμός Τροφής και Γεωργίας του ΟΗΕ) έχουν δείξει ότι η ποσότητα της τροφής επαρκεί για να θρέψει μιάμιση φορά τον πληθυσμό της γής. Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Michigan του 2007 έδειξε ότι η βιοκαλλιέργεια μπορεί να θρέψει τον κόσμο, και μάλιστα να δώσει μέχρι και 80% μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με τη βιομηχανική καλλιέργεια στις χώρες του τρίτου κόσμου. 

Βέβαια εφόσον η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων συνεχίζεται, η βιοκαλλιέργεια θα πάψει να υπάρχει λόγω της αναπόφευκτης γενετικής επιμόλυνσης.


Η επικράτηση των τεχνητών ποικιλιών όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα της πείνας, αλλά θα αυξήσει τον κίνδυνο παγκόσμιας λοιμοκτονίας. Οι τεχνητές ποικιλίες δεν έχουν την προσαρμοστικότητα των φυσικών ποικιλιών, και αν δεν αντέξουν τις κλιματικές αλλαγές που έρχονται η παγκόσμια παραγωγή τροφής θα καταρρεύσει. Ένα μεγάλο μέρος των τυποποιημένων προϊόντων και ζωοτροφών που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά περιέχουν γενετικώς τροποποιημένα συστατικά.


Καταναλώνοντας συσκευασμένες ? επεξεργασμένες τροφές βλάπτετε την υγεία σας και χρηματοδοτείτε τη βιομηχανία των μεταλλαγμένων. Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα που προέρχονται από ζώα που καταναλώνουν μεταλλαγμένες ζωοτροφές είναι επικίνδυνα επίσης.


Όταν οι αγρότες αγοράζουν σπόρους από τις εταιρίες, οι παραδοσιακοί σπόροι που αποτελούσαν κληρονομιά χιλιάδων χρόνων εξαφανίζονται και παραδίδουν τη γή, την τροφή, την υγεία τους και το μέλλον των παιδιών τους στις πολυεθνικές και τα οικονομικά συμφέροντα.
Βασίλης Υφαντής
Ομάδα για τη διάσωση
των ντόπιων ποικιλιών ‘Σπορίτες’


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα