Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Χρυσός Δίσκος του Voyager

Ο Χρυσός Δίσκος του Voyager
Ο Χρυσός Δίσκος του Voyager είναι αρχεία φωνογράφου που περιλαμβάνονται επάνω στα διαστημόπλοια Voyager, που εκτοξεύτηκαν το 1977. Περιέχουν ήχους και εικόνες που έχουν επιλεχθεί για να απεικονίσει την ποικιλομορφία της ζωής και του πολιτισμού στη Γη, και προορίζονται για οποιαδήποτε εξωγήινη νοήμων μορφή ζωής, ή για μελλοντικούς ανθρώπους που μπορεί να τους βρουν.
Τα διαστημικά σκάφη Voyager δεν κατευθύνονται προς κάποιο συγκεκριμένο άστρο, αλλά το Voyager 1 θα βρίσκεται μέσα σε 1,6 έτη φωτός από το άστρο AC+79 3888 στον αστερισμό του Οφιούχου σε περίπου 40.000 χρόνια.

Voyager
Δεδομένου ότι οι ανιχνευτές είναι εξαιρετικά μικροί σε σύγκριση με την απεραντοσύνη του διαστρικού διαστήματος, η πιθανότητα ενός πολιτισμού που δραστηριοποιείται στο διάστημα είναι πολύ μικρή, δεδομένου ότι οι ανιχνευτές θα σταματήσουν τελικά να εκπέμπουν κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αν βρεθούν ποτέ από ένα ξένο είδος, θα είναι πιθανότατα στο πολύ μακρινό μέλλον, καθώς το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.
Ο Carl Sagan σημείωσε ότι “Το διαστημόπλοιο θα προσεγγιστεί και τα αρχεία θα παιχτούν μόνο αν υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί που δραστηριοποιούνται στο διαστρικό διάστημα. Όμως, η εκτόξευση αυτού του «μπουκαλιού» στον κοσμικό «ωκεανό», λέει κάτι πολύ αισιόδοξο για τη ζωή στον πλανήτη μας.” Έτσι, ο δίσκος θεωρείται σαν μια χρονό-κάψουλα ή μια συμβολική δήλωση και όχι μια σοβαρή προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με εξωγήινη ζωή.
η με την απεραντοσύνη του διαστρικού διαστήματος, η πιθανότητα ενός πολιτισμού που δραστηριοποιείται στο διάστημα είναι πολύ μικρή, δεδομένου ότι οι ανιχνευτές θα σταματήσουν τελικά να εκπέμπουν κάθε είδους ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αν βρεθούν ποτέ από ένα ξένο είδος, θα είναι πιθανότατα στο πολύ μακρινό μέλλον, καθώς το πλησιέστερο αστέρι στην τροχιά του Voyager 1 θα βρεθεί σε 40.000 χρόνια.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα