Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

2012: Έτος τέλους ή αρχής; - Μέρος 1ο


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2νται κΑυτή την εποχή, σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το έτος 2012. Προσπαθώντας να προσεγγίσουν το θέμα αυτό, διάφοροι δημιουργοί, γυρίζουν ντοκιμαντέρ και ταινίες, ενώ γράφονται διάφορα βιβλία, πολλές φορές με υπερβολικό και αμφισβητούμενο περιεχόμενο. Σκόπιμα πλέον εξάπτεται η περιέργεια του κόσμου ώστε να ανέβει η δημοτικότητα του θέματος. Διότι πάνω σε αυτό αναπτύσσεται ένα πολύ επικερδές εμπόριο. Βλέπουμε λοιπόν να πωλούνται καταναλωτικά αντικείμενα όπως μπλουζάκια, ρούχα και άλλα προϊόντα που γράφουν 2012 και διάφορα μηνύματα. Προωθούνται επίσης υπηρεσίες όπως κατασκευή καταφυγίων, πώληση διαμερισμάτων με "room service"  υπό κατασκευή, ή ήδη έτοιμα καταφύγια. Τελειωκοσμικές θρησκευτικές οργανώσεις υπόσχονται έναντι αδράς αμοιβής επαφή με το θεό για προνομιακή μεταχείριση και αναίμακτο και χωρίς πόνο τέλος, πνευματική προετοιμασία και ανάταση έναντι του τέλους κ.λ.π.

Πέραν της οικονομικής διάστασης που φαίνεται να έχει λάβει η συγκεκριμένη ημερομηνία, ποιες αλήθειες μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτήν και ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις τους στη γη και την ανθρωπότητα; Ανάμεσα στους ερευνητές διαμορφώνονται δυο μεγάλα στρατόπεδα. Το Αποκαλυπτικό στρατόπεδο που βλέπει το έτος 2012 ως την απαρχή μιας τελειωκοσμικής διαδικασίας με κατακλυσμικού μεγέθους καιρικά φαινόμενα και κλιμάκωση με σοβαρά γεωλογικά και κοσμολογικά συμβάντα με αποτέλεσμα την καταστροφή του κόσμου. Στην άλλη πλευρά βρίσκονται οι αναγεννητικοί. Αυτοί βλέπουν το 2012 ως το έτος απαρχής μιας αναγεννητικής διαδικασίας που θα έχει ως κατάληξη ένα νέο χρυσό αιώνα για την γη και την ανθρωπότητα. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν αυτοί που παραδέχονται ότι η διαδικασία θα είναι πρωταρχικά σε υλιστικό επίπεδο και άρα επίπονη και αιματηρή για την ανθρωπότητα, για πολλά είδη ζώων και το περιβάλλον, ώσπου να αποκατασταθεί η καινούργια ισορροπία ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο . Υπάρχουν επίσης και αυτοί που αντιλαμβάνονται την αναγέννηση ως μια συμπαντική διαδικασία, που θα αυξήσει τη πνευματικότητα του ανθρώπου, την κατανόηση και το σεβασμό της γης ως ζωντανής οντότητας, θα επιφέρει σύνδεση του υλικού με το ενεργειακό και υπερβατικό που θα έχει ως αποτέλεσμα την πνευματική ανέλιξη του ανθρώπου και των κοινωνιών του.

ΟΙ "ΜΑΓΙΑΣ" ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥΣ
Όλα ξεκίνησαν όταν αποκρυπτογραφήθηκε το "Ημερολόγιο Μεγάλης Μέτρησης"των Μάγια.
070072073
Καλλιτεχνική Απεικόνιση του ημερολογίου Μεγάλης Μέτρησης των Μάγια,
όπως ήταν σκαλισμένο πάνω στα πέτρινα μνημεία του πολιτισμού αυτού και σε διάφορες τοιχογραφίες.
Οι Μάγια είναι λαός που έζησε και άκμασε σε αυτό που σήμερα αποκαλούμε Κεντρική Αμερική ή, κατά άλλους Λατινική Αμερική, από το 2000 π.Χ. μέχρι το 1500 μ.Χ.  Ο πολιτισμός τους, άφησε πίσω του μια πραγματικά προηγμένη μελέτη για την αστρονομία, το χρόνο και το αστρικά φαινόμενα. Είχαν πλήρως κατανοήσει ως φυσικά φαινόμενα τις εκλείψεις, τους κομήτες, την σφαιρική γη, το ηλιοκεντρικό πλανητικό σύστημα. Είχαν επίσης μαθηματική γνώση προηγμένη για την εποχή τους, με κατανόηση του μηδενός και του απείρου (Σημείωση: Περισσότερα για το αριθμητικό σύστημα των Μάγια μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Όλη αυτή την γνώση την διαφύλατταν, οι σοφοί του λαού αυτού που ονομάζονταν Σαμάνοι. Ήταν ταυτοχρόνως θρησκευτικοί λειτουργοί, δικαστές, φύλακες των ηθών και εθίμων, αλλά και κάτοχοι γνώσεων ιατρικής, αστρονομίας, αρχιτεκτονικής και γεωργίας. Δεινοί παρατηρητές των άστρων και του ουράνιου στερεώματος προστάτευαν την γνώση αυτή, την εμπλούτιζαν με την δική τους εμπειρία και την μετέδιδαν στον επόμενο σαμάνο μετά από κατάλληλη εκπαίδευση και μύηση. Υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση τους, η συσσωρευμένη σοφία του λαού αυτού αποτυπώθηκε σε σκαλισμένες ιερογλυφικές απεικονίσεις και σε τοιχογραφίες, στους τοίχους των ναών και σε άλλα κτίσματα. Τα κτίριά τους δεν ήταν απλά. Αναπτύσσοντας αρχιτεκτονική τεχνολογία κατασκεύασαν Πυραμίδες και σύνθετες κατασκευές, εκπληκτικής τεχνοτροπίας και τέλεια προσανατολισμένες σε σχέση με την πορεία του ηλίου στο ουράνιο στερέωμα, όπως αυτοί το παρατηρούσαν. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις η σκιά του ηλίου πάνω στις Πυραμίδες αναπαριστά τέλεια σκηνές από την μυθολογία τους.
021025ChichenItzaEquinox_decent_of_snake
Χαρακτηριστική πυραμίδα των Μάγια.
Χαρακτηριστικά κτίρια των Μάγια.
Η σκιά στη σκάλα απεικονίζει θεότητα
με τη μορφή φιδιού που κατεβαίνει
στον κάτω κόσμο κατά το χειμερινό
ηλιοστάσιο κατατρώγοντας τη μέρα 
(η οποία τον χειμώνα μικραίνει).
Οι Μάγια φέρεται ότι διαδέχθηκαν έναν ακόμη παλαιότερο πολιτισμό, αυτό των Ολμέκ. Και αυτοί ήταν οπαδοί της λατρείας του Θεού Ήλιου. Από αυτούς κληρονόμησαν οι Μάγιας μαθηματική και αρχιτεκτονική γνώση, την παρατήρηση του ουρανού και την γνώση της κατασκευής ημερολογίων με βάση την κίνηση των ουράνιων σωμάτων. Και αυτοί είχαν σαμάνους και γνώση χρήσης ψυχοτρόπων φυτών.
Mexico_Tab_OlmecHead.01068027
Άγαλμα των Ολμέκ . Έχει ύψος 3 μέτρα
και πλάτος 1,8 μέτρα.
Τυπικές γλυπτές αναπαραστάσεις σε ναό
των Ολμέκ. Το άνω σκάλισμα είναι
χαρακτηριστική αναπαράσταση αριθμού.
Άγαλμα θεότητας των Ολμέκ.
Επιστρέφοντας στους Μάγιας, μέσα από την παρατήρηση του ουράνιου στερεώματος διαμόρφωσαν την αντίληψη του ρευστού κυκλικού χρόνου. Δηλαδή στον πολιτισμό αυτό ο χρόνος είναι ένα μέγεθος με κυκλική ή ελικοειδή πορεία, που η εξέλιξη των γεγονότων χαρακτηρίζεται από αέναη αλληλοδιαδοχή αναγέννησης, κλιμάκωσης και πέρατος. Να σημειωθεί ότι η θεώρηση του χρόνου στην μοντέρνα δύση είναι διαφορετική και τον περιγράφει ως ένα καθαρά γραμμικό μέγεθος, με απόλυτα δομημένη σειρά αλληλουχίας συμβάντων (παρελθόν, παρόν και μέλλον).
Μέσα επίσης από την παρατήρηση του ουρανού, είχαν καταλάβει ένα φυσικό φαινόμενο που οι δυτικοί το κατανόησαν πριν από περίπου 50-100 χρόνια. Είχαν δηλαδή αντιληφθεί την κυκλική ταλάντωση, του άξονα περιστροφής της γης. Μάλιστα προσδιόρισαν το χρόνο περιστροφής και το ρυθμό περιστροφής του με σχετικά μεγάλη ακρίβεια. Όρισαν ως κομβικό σημείο για τις μετρήσεις τους το απόγειο του χειμερινού ηλιοστασίου δηλαδή την 21 Δεκεμβρίου εκάστου έτους (να θυμίσουμε ότι εκείνη την ημέρα έχουμε την μικρότερη διάρκεια ημέρας και την μεγαλύτερη διάρκεια νύχτας). Παρατήρησαν την μεταβολή της θέσης των άστρων κάθε χρονιά αυτή την ημερομηνία και υπολόγισαν με ακρίβεια ότι ο άξονας περιστροφής της γης συμπληρώνει μια πλήρη περιστροφή κάθε 25920 χρόνια.
004005006
Κυκλική ταλάντωση του άξονα περιστροφής της γης. Ο άξονας της γης συμπληρώνει
μια πλήρη περιστροφή κάθε 25920 χρόνια.
Η επιστημονική έρευνα της εποχής μας επιβεβαίωσε την μετατόπιση αυτή. Διαπίστωσε μάλιστα ότι η φαινόμενη θέση των άστρων, σε δικές μας μονάδες μέτρησης, μεταβάλλεται 1° κάθε 72 χρόνια (72 χρόνια x 360°/κύκλο = 25920 χρόνια). Ποια είναι όμως η πιο κατάλληλη στιγμή, για να αρχίσει κάποιος να μετράει την εξέλιξη του φαινομένου. Μια κυκλική ταλάντωση όπως αυτή, μπορεί κάποιος να αρχίσει να τη μετράει από την στιγμή που την ανακαλύπτει. Το θέμα όμως δεν ήταν τόσο απλό για τους Μάγιας.
Συσχετίζοντας τη γνώση γεγονότων, ιστορίας και μύθων, που μεταφέρονταν από γενιά σε γενιά, κατάφεραν να συνδυάσουν την αέναη πορεία των ουράνιων σωμάτων, που από τη γη φαίνεται κυκλική και επαναλαμβανόμενη, καθώς και κομβικά κοσμικά φαινόμενα (όπως κομήτες, εκλείψεις και πλανητικές ευθυγραμμίσεις), με την ιστορία της γης και της φυλής τους. Έγινε αντιληπτό από τους ερευνητές, ότι μέσα από την παρατήρηση του ουρανού και την αντιστοίχιση των ουράνιων φαινομένων, στα γήινα συμβάντα, βρήκαν ένα διαχρονικό σύστημα επικοινωνίας με τις μελλοντικές γενιές, καθώς θεωρούσαν τον ουρανό ως το μοναδικό σταθερό και διαχρονικό κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους ανθρώπους. Μπόρεσαν να προβλέψουν πάρα πολλά αστρικά γεγονότα μέχρι και 2000 χρόνια μετά την εποχή τους. Άγνωστο πώς, για ένα τέτοιο μη τεχνολογικό πολιτισμό, πρόβλεψαν γεγονότα που δεν είχαν ζήσει ποτέ, ή, η προηγούμενη και η επόμενη πραγματοποίησή τους γινόταν χιλιάδες χρόνια πριν και μετά την εποχή τους αντίστοιχα. Το πιο σημαντικό από αυτά τα γεγονότα είναι ένα κοσμικό φαινόμενο που η περίοδος πραγματοποίησής του συμπίπτει σχεδόν με αυτή της κυκλικής ταλάντωσης του άξονα της γης. Και αυτό δεν είναι άλλο από την γαλαξιακή ευθυγράμμιση. Καθόρισαν δε με απόλυτη ακρίβεια ότι η επόμενη γαλαξιακή ευθυγράμμιση θα συμβεί τη 21/12/2012 το βράδυ. Η ευθυγράμμιση αυτή συμβαίνει κάθε περίπου 26. 000 χρόνια. Στο φαινόμενο αυτό η γη και ο ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κέντρο του γαλαξία με τη σειρά γη - ήλιος - κέντρο γαλαξία. Ουσιαστικά για κάποιο χρονικό διάστημα, η γη χάνει την επαφή της από το κέντρο του γαλαξία λόγο της παρεμβολής του ηλίου άμεσα τους. Αυτή την χρονική στιγμή τελειώνει μια περίοδος και ξεκινούν να μετρούν μια νέα περίοδο, κυκλικής ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της γης. Ταυτόχρονα σημαίνει για αυτούς το τέλος μιας εποχής. Σημαίνει όμως και την αρχή μιας άλλης;
088033013
Καλλιτεχνική απεικόνιση του γαλαξία μας.
Ευθυγράμμιση της γης με τον ήλιο και το
κέντρο του γαλαξία το οποίο εμφανίζεται
ως σκοτεινό ρήγμα (Dark rift).
Πορεία της γης κατά τη διάρκεια των
26.000 περίπου ετών διαμέσου των
αστερισμών (ελληνοκεντρική προσέγγιση).
Το φαινόμενο αυτό κατείχε κεντρική θέση στα πιστεύω και στα έθιμα των Μάγιας. Η οπτικοποίηση της διέλευσης του ήλιου από την μήτρα του γαλαξία, όπως περιγράφουν το κενό που φαίνεται πίσω από αυτόν (μεσαία φωτογραφία), κατέχει κεντρική θέση στα έργα και σύμβολα που μας άφησαν. Αντιπροσωπεύει δε την ιδέα της υποχρεωτικής διέλευσης του μέγα σαμάνου βασιλιά από το σκοτάδι, πριν αυτός βγει από αυτό στο φως και οδηγησει τους ανθρώπους του και την φύση στην αναγέννηση. Η όλη ιδέα και οι εικόνες που την αντιπροσωπεύουν δεν μπορούν παρά να μας κάνουν να αναρωτηθούμε αν αυτό που έβλεπαν, ήταν μόνο ένα αστρικό γεγονός, ή, με την ενόραση των σαμάνων είχαν δεί γεγονότα που θα άλλαζαν την πορεία της ανθρωπότητας περίπου 800 χρόνια μετά.
083081
Έργο των Μάγιας που περιγράφει την πορεία του σαμάνου
βασιλιά από το σκοτάδι - σώμα βατράχου, δια μέσου του
στόματος (το σκοτεινό κενό στο κέντρο του γαλαξία) προς
το φως. Σύμφωνα με ερευνητές, η απεικόνιση θυμίζει έντονα
στην εικόνα και την πορεία του εσταυρωμένου, πράγμα που
κάνει κάποιους να αναρωτιούνται αν ήταν απλώς μια
σύμπτωση. 
Το λίθινο γλυπτό πάνω στο οποίο βρέθηκε η διπλανή
καλλιτεχνική αναπαράσταση.

077087
Ο σαμάνος βασιλιάς στον κάτω κόσμο και η πορεία του προς την αναγέννηση. Σας θυμίζει κάτι;
Πέραν της καθαρά αστρονομικής ερμηνείας για τις απεικονίσεις του παρόντος εδαφίου, οποιαδήποτε άλλα συμπεράσματα χωρούν πολλή συζήτηση και έρευνα. Τις περισσότερες φορές δε, οι απόψεις, εκφράζουν την οπτική γωνία του κάθε ερευνητή ή αναγνώστη ανάλογων συγγραμμάτων.

080085
Καλλιτεχνική απεικόνιση λατρευτικής τελετής των Μάγιας
από ανάλογη τοιχογραφία.
Η πορεία του ήλιου μέσα από το σκοτεινό ρήγμα του γαλαξία
(Dark Rift).
Αυτό που έκανε κάποιους ερευνητές να "ψάχνονται", είναι η χρήση του σημείου του Σταυρού, ως συμβόλου αναγεννητικής πορείας σχεδόν 800 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός. Η πορεία του βασιλιά Ήλιου προς ένα νέο ξεκίνημα, συμβολίζεται από το κάθετο κομμάτι του σταυρού, ενώ το οριζόντιο συμβολίζει το σκοτεινό ρήγμα. Στις 21/12/2012 θα συμβεί ακριβώς αυτό. Ο Ήλιος θα περάσει έχοντας το σκοτεινό ρήγμα ως φόντο και μάλιστα κάθετο στην πορεία του. Οι μελετητές των Μάγιας υποστηρίζουν ότι ένας λαός που θεοποίησε τον αέναο κύκλο της αρχής - κλιμάκωσης - τέλους και τον απεικόνισε τόσο ξεκάθαρα, δεν μπορεί παρά να έχει δώσει στο τέλος, αυτό που αντιλαμβανόταν ως δρόμο από το τέλος στην αρχή. Ήταν τόσο παθιασμένοι με αυτό το πέρασμα, που είχαν οργανώσει παιχνίδι που μια ομάδα κέρδιζε άμα πέρναγε το τόπι (ο ήλιος) μέσα από ένα κάθετο πέτρινο δακτυλίδι (το σκοτεινό ρήγμα). Ήταν δε τόσο σημαντικό το πέρασμα αυτό, που ο αρχηγός της ομάδας που έχανε (δεν επιτύγχανε το πέρασμα από το δαχτυλίδι) θανατωνόταν.
Προκειμένου να προγραμματίσουν τη ζωή τους σε σχέση με τα ουράνια φαινόμενα και το χρόνο καθώς και να αποτυπωθούν οι προβλέψεις τους σε σχέση με το χρόνο, δημιούργησαν και οργάνωσαν -3- διαφορετικά ημερολόγια. Το πρώτο ημερολόγιο είναι το "Τσόκλιν". Αποτελείται από 13 χρονικές περιόδους (μήνες) των 20 ημερών. Συνολικά 260 μέρες. Ο χρόνος αυτός πιθανότατα αντιπροσωπεύει είτε το χρόνο της ανθρώπινης κυοφορίας (260 μέρες = 9 μήνες), είτε το χρόνο μεταξύ σποράς και συγκομιδής. Κατόπιν, θέλοντας να περιγράψουν την εξέλιξη των γεγονότων κατά την περιστροφής της γης γύρω από τον ήλιο κατασκεύασαν ένα ημερολόγιο 365 ημερών. Εκείνο όμως που θεωρείται πραγματικό επίτευγμα για ένα τόσο παλιό μη τεχνολογικό πολιτισμό, είναι το ημερολόγιο που ονομάστηκε "Ημερολόγιο Μεγάλης Μέτρησης". Στο ημερολόγιο αυτό καταγράφονται και προβλέπονται με ακρίβεια κοσμικά φαινόμενα (εκλείψεις, ευθυγραμμίσεις και διελεύσεις ουράνιων σωμάτων). Στην συνέχεια κάνοντας χρήση των ιστορικών τους παραδόσεων για το παρελθόν, προειδοποιούν για το είδος των γεγονότων που θα συμβούν στη γη. Οι ερευνητές αποκρυπτογραφώντας τους συμβολισμούς των Μάγια, κατάφεραν να αντιστοιχίσουν το ημερολόγιο αυτό στο δικό μας ημερολόγιο. Η χρονική του διάρκεια απλώνεται σε 5125 έτη. Βρήκαν ότι ξεκινά από κάποιο θεμελιώδες για τους Μάγια κοσμολογικό γεγονός το 3113 π.Χ. και τελειώνει με ένα αντίστοιχο και μοναδικό κοσμολογικό γεγονός στις 21/12/2012. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το ημερολόγιο δεν περιέχει ακριβώς προβλέψεις γεγονότων. Περιέχει όμως προβλέψεις για την μορφή που θα έχουν τα γεγονότα του μέλλοντος.
Η πιο φοβερή εικόνα είναι αυτή που αντιπροσωπεύει το τέλος του "Ημερολογίου Μεγάλης Μέτρησης" και είναι και αυτή που αποτελεί αντικείμενο διαφορετικών ερμηνειών. Για κάποιους ερευνητές απεικονίζει προφητεία για κατακλυσμικού μεγέθους πλημμύρες, πόνο και καταστροφή, καθώς τα ερπετά ανοίγουν το στόμα τους και νερό πετάγεται πνίγοντας τη γη.
071073
Με τη συγκεκριμένη εικόνα τελειώνει το  ‘Ημερολογίου Μεγάλης Μέτρησης’  των Μάγιας.
Η εικόνα απεικονίζει προφητεία για κατακλυσμικού μεγέθους πλημμύρες, πόνο και καταστροφή,
καθώς τα ερπετά ανοίγουν το στόμα τους και νερό καταπνίγει τα επί της γης.
Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να δούμε αυτή την προφητική εικόνα μόνη της και ξεκομμένη από το συνολικό πολιτισμό των Μάγια και τις αντιλήψεις τους για το αναγεννόμενο σύμπαν. Στην εποχή τους, της αναγέννησης της γης προηγείτω καταστροφή από πλημμύρες στα ποτάμια της Αμερικής, ορμητικοί χείμαρροι και καταιγίδες στον κόλπο του Μεξικού. Πάντα όμως μετά έρχεται η αναγέννηση. Οι πλημμύρες εμπλούτιζαν το έδαφος δίνοντας καλές σοδειές, τα γκρεμισμένα χωριά ξαναχτίζονται καλύτερα, οι βροχές και τα χειμαρρώδη ποτάμια γεμίζουν τις λίμνες, ανανεώνουν το νερό και παρέχουν νερό για πότισμα το καλοκαίρι, καλές ψαριές κ.λ.π. Πολλοί μελετητές υποστηρίζουν ότι ένας λαός που θεοποίησε τον αέναο κύκλο της αρχής - κλιμάκωσης - τέλους και τον απεικόνισε τόσο ξεκάθαρα, δεν μπορεί παρά να έχει δώσει στο τέλος του ημερολογίου του, αυτό που αντιλαμβανόταν ως την διαδικασία περάσματος σε μια νέα αρχή.
011010009
Τοιχογραφία με το παιχνίδι των Μάγιας.
Το πέτρινο δαχτυλίδι μέσα από το οποίο
έπρεπε να περάσει το τόπι.
Το στάδιο που παιζόταν το παιγνίδι και
η παράταξη των παιχτών σε μοντέρνα
αναπαράσταση.

Ανδρόνικος Τσιλιάνης
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα