Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΗΠΑ: Στα 50 δισ. οι ζημιές

Τα συνεργεία στις ΗΠΑ εργάζονται πυρετωδώς, αλλά η έκταση της καταστροφής είναι τέτοια που θα περάσουν αρκετές ήμερες έως ότου γίνουν οι αναγκαίες επιδιορθώσεις. Μόνον οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχουν συνολικό πληθυσμό 35 εκατομμύρια, ενώ περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ειδικά στις πλημμυρισμένες περιοχές, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές μέρες. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις παραμένει ο κίνδυνος, κυρίως από ηλεκτρικά καλώδια που έχουν πέσει σε δρόμους και πεζοδρόμια.

Στη Νέα Υόρκη, τα αεροδρόμια επαναλειτουργούν από σήμερα, ενώ αποκαθίστανται σταδιακά και οι υπέργειες συγκοινωνίες, αλλά όχι το μετρό. Η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη καθώς πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από το νερό, ενώ πολλοί σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν. Είναι ενδεικτικό ότι η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό αναφέρθηκε στη μεγαλύτερη καταστροφή στα 108 χρόνια λειτουργίας του. Παράλληλα, άλλες Πολιτείες, όπως η Δυτική Βιρτζίνια, αντιμετωπίζουν ένα ξαφνικό πολικό ψύχος και χιόνια που φθάνουν το ένα μέτρο, αποτέλεσμα της «συνάντησης» του τυφώνα Σάντι με ένα ψυχρό ρεύμα από τον Καναδά.
Και ενώ πολλοί ανεβάζουν το συνολικό κόστος των ζημιών έως και τα 50 δισ. δολάρια, σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφθεί την πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ που υπέστη τεράστιες καταστροφές, και της οποίας ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης χθες εξήρε την αποτελεσματικότητα του δημοκρατικού προέδρου σε μια κίνηση που αποκτά ιδιαίτερη σημασία 6 μόλις ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.
 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα