Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Κρόνος στο Σκορπιό πώς θα τον αξιοποιήσουμε επί του πρακτέου

Κρόνος στο Σκορπιό – Love for Ever

    
Ο Κρόνος, όπως και όλες οι Κοσμικές Αρχές που αντιπροσωπεύονται από τους πλανήτες, ακόμη και αυτούς που έχουν διαφημιστεί ως οι πλέον «σκληροί», έχει σαν σκοπό του να μας εξελίσσει, να μας κάνει καλύτερους, να μας ολοκληρώσει ως προσωπικότητες.
Ο Κρόνος στο Σκορπιό μας επιτάσσει να αναθεωρήσουμε το σύστημα των αξιών μας, ως αντικειμενικός κριτής που είναι, καθώς ορίζει το γράμμα του νόμου, αποτελεί το θέσφατο για κάθε τι που προκαλεί στο προσωπικό και συλλογικό γίγνεσθαι.
 Άρα, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί τη Δαμόκλειο Σπάθη όσων σκέφτονται μόνο το δικό τους συμφέρον, όσων είναι έτοιμοι να γεμίσουν τις τσέπες εις βάρος των άλλων, όσοι υπακούουν στο θεό της μίζας, του «φακελακίου» και της κομπίνας. Κυρίες και κύριοι είτε αποφασίζουμε, ο καθένας ξεχωριστά, ως έθνος και ως ανθρωπότητα στη συνέχεια, να καταλάβουμε ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για το προσωπικό και συλλογικό κέρδος ταυτόχρονα ή στραβά αρμενίζουμε και αξίζουμε την κρίση. Καμιά ανάγκη δεν δικαιολογεί την αρπαγή των χρημάτων και την καπήλευση των αξιών, ιδιαίτερα όταν αυτά ανήκουν σε άλλους ή ακόμη και σε χώρες.
Ωστόσο, η έννοια της αξίας είναι ευρύτερη... Μπορεί το χρήμα, η ιδιοκτησία, κλπ να αποτελούν τις εμφανείς αξίες και ο τρόπος που αποκτούμε όλα αυτά να «μιλάει» για το πώς είμαστε δομημένοι ως άνθρωποι αλλά ο Κρόνος δεν σταματά στη θεωρία. Είναι απαραίτητο εδώ και τώρα να συγκροτηθούμε, να αναλογιστούμε ποια είναι τα σημαντικά και ποια όχι, ποια πράγματα έχουμε ανάγκη και ποια είναι επίκτητες ανάγκες, τι μας προάγει και τι όχι για να αναδομήσουμε ένα άρτιο σύστημα αξιών και να συντελέσουμε, με το προσωπικό μας παράδειγμα, στο να καταλυθούν οι νοοτροπίες που μας έχουν οδηγήσει στο βούρκο της κρίσης. Νοοτροπίες της ρεμούλας που επιβιώνουν από το φόβο και από το γεγονός ότι ο φόβος αποζητά τον έλεγχο και ο έλεγχος αποκτιέται μέσω του χρήματος και των συναισθηματικών χειρισμών.
Άραγε γιατί χρειαζόμαστε τους συναισθηματικούς χειρισμούς; Ο Κρόνος στο Σκορπιό θα μας υποδείξει ότι πρόκειται περί κατάφορης, πιθανώς αξιοθρήνητης, δειλίας και κατάλυσης της προσωπικότητας. Εννοείται ότι όταν καταλύονται οι προσωπικότητες καταλύεται και το σύστημα και αντιστρόφως. Με τη χρήση των αρετών του, την επιμονή, την υπομονή, την οριοθέτηση, την αντικειμενική παρατήρηση και κρίση, την πραγμάτωση, μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε πιο γενναίες υπάρξεις, ικανές να μην χρειάζονται κανενός είδους χειρισμού είτε για να επιβληθούν είτε για να υποδηλωθούν.
Κρόνος στο Σκορπιό και αυτογνωσία: κεφάλαιο υψίστης σημασίας, καθώς η σχέση του πλανήτη και του ζωδίου μπορεί να μας φέρει σε επαφή με τις πιο μύχιες πλευρές μας. Καλό είναι να τις γνωρίζουμε. Καλό είναι να προσπαθήσουμε να συνθέσουμε τα υλικά που αποτελούν τον καθένα μας για να χτίσουμε ένα ολοκληρωμένο οικοδόμημα. Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα, αρκεί να μη διστάσει να αποδεχθεί τις αδύναμες πλευρές του. Κόντρα στον εγωισμό, ο Κρόνος στο Σκορπιό μας θέλει «εγωλάτρες» αλλά όχι εγωπαθείς και λέγοντας «εγωλάτρες» εννοώ άτομα που έχουμε αποκτήσει συνείδηση του εαυτού μας και σεβόμαστε τις ανάγκες, τις επιθυμίες, τις ιδιαιτερότητές του. Αγαπάμε τον εαυτό μας.
Αγαπάμε τον εαυτό μας για να αγαπήσουμε τους άλλους ως εαυτόν, μιας και το ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται με τη συγχώνευση. Για τους αναγνώστες που αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο Κρόνος με την αγάπη, θα απαντήσω ότι δεν υπάρχει πλανήτης που να μην έχει σχέση με την Αγάπη και να μη μας υποδεικνύει ότι η αγάπη αποτελεί τον συνθετικό ιστό των πάντων. Ο Σκορπιός αντιπροσωπεύει τη συν-ουσία και για να επιτευχθεί αυτό σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μορφές χρειάζεται να βρούμε την ουσία του εαυτού μας αλλά και των άλλων, να μάθουμε να προβάλουμε την αγάπη για να μας ανταποδίδει αγάπη ο καθρέπτης μας (άλλο).
Ο Κρόνος δεν θέλει να περιορίσει τα ένστικτά μας στο χρονικό διάστημα της παραμονής του στο Σκορπιό. Εκείνο που θέλει είναι να αντλήσουμε από το συλλογικό περιβάλλον του Σκορπιού, τα ήθη και τα έθιμα, τις θρησκευτικές και κοινωνικές καταβολές, να κάνουμε μία σούμα με τις προσωπικές μας ανάγκες, ενστικτώδεις παρορμήσεις, πεποιθήσεις και να λειτουργήσουμε με συνέπεια και ήθος. 
Σαφώς και μας προτείνει να μην κάνουμε αυτό που δεν θα θέλαμε να μας κάνουν. Επίσης μας παροτρύνει να ξεκαθαρίσουμε κατά πόσο είμαστε επηρεασμένοι από τις θρησκευτικές ή κοινωνικοπολιτικές εθιμοτυπίες, αν τις έχουμε οικειοποιηθεί επειδή μας ταιριάζουν ή όχι. Αν υποκρινόμαστε και δεν έχουμε επί της ουσίας αποδεχθεί τα έθιμα, τότε σίγουρα πατάμε σε πολύ σαθρές βάσεις. Άρα πρέπει να βρούμε τι μας αντιπροσωπεύει και τι όχι ώστε να χτίσουμε το θεμέλιο από όπου θα εκφράζονται ανεμπόδιστες, χωρίς συμπλέγματα, οι επιθυμίες μας.
Ο Κρόνος και ο Σκορπιός σχετίζονται με το «επιχειρείν». Επιχειρούμε για το προσωπικό όφελος και, ταυτόχρονα, δημιουργούμε συνεργασίες με σκοπό το κοινό όφελος, το οποίο αυξάνει τα κέρδη μας. Κοινώς όσο πιο ευρύ είναι το φάσμα των συνεργασιών μας, τόσο πιο πολλοί και αξιόλογοι οι καρποί που θα δρέψουμε. Ο Κρόνος είναι ο καταλληλότερος πλανήτης για να εδραιώσει τέτοιου είδους συνεργασίες, για να τις ευλογήσει να έχουν διάρκεια και επιτυχία. Ωστόσο, προτείνει να δουλεύουμε με ζήλο και, αρχικά, να επιδιώκουμε ως αμοιβή μας τη χαρά της πραγμάτωσης, την ικανοποίηση της δημιουργίας, την απόλαυση της προσφοράς. Τα οικονομικά οφέλη θα έρθουν και θα είναι ανάλογα αλλά, αν είναι ο αυτοσκοπός, τότε μπορεί η δουλειά μας να μας καταπιέζει καθώς θα είναι δουλεία. Σήμερα που η κρίση έχει κάνει καθημερινότητα τη δουλεία, η ανάγκη να καταλάβουμε τη διαφορά είναι επιτακτική.
Είναι ο Κρόνος στο Σκορπιό θάνατος κι αν ναι, τι έρχεται να σκοτώσει; Θα σας ξενίσω αλλά θα πω πως ναι. Ναι είναι θάνατος της αναξιοπρέπειας, της αλόγιστης επιθυμίας για εξουσία και έλεγχο που αντιτίθεται στην εξέλιξη του ατόμου, του σαθρού συστήματος αξιών, της απαξίας προς τη συλλογικότητα.
 Και πώς τα σκοτώνει; Ρίχνοντας Φως ανέσπερο στις αδικίες, στο ανάξιο, στο ύπουλο, στο υποχθόνιο. Δεν είναι το Σκότος. Απλά φέρνει στην επιφάνεια το σκότος και διαλύει κάθε αυταπάτη του. Αυτός είναι ο λόγος του τίτλου μου. Αγαπώ την Κοσμική Αρχή που με αγαπά τόσο ώστε να με εξωθεί στο να αναθεωρήσω τις αξίες μου για να γίνω καλύτερη, να αποκτήσω αυτεπίγνωση, να αγαπήσω τον εαυτό μου και τους άλλους ως εαυτόν, να επαναδιαπραγματευθώ με το υπερεγώ και τις κοινωνικές επιβολές, να συνεργαστώ για να γίνω πιο επιτυχημένη!!! Love for ever...
Σμάρω Σωτηράκη


Αλέκος Χρυσόπουλος
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα