Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μεταφυσικός φόβος:όπου η Λογική καταργείται (μέρος δεύτερο)


Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει σε ένα κατεξοχήν φοβικό περιβάλλον. Ένα μεγάλο μέρος των φόβων του, πιο μεγάλο από ότι πιστεύει ο κόσμος, σχετίζεται με μεταφυσικές επαφές.
Εδώ και πολλούς αιώνες η ανθρωπότητα έχει μάθει να λειτουργεί με συγκεκριμένους τρόπους και να ερμηνεύει τον κόσμο στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στις αισθήσεις όπως τις γνωρίζει και σε όσα η επιστήμη θεωρεί, ακόμη και αν η ανθρωπότητα δεν μπορεί καν να είναι σίγουρη για την ορθότητά τους. Και όμως, υπάρχουν δυο περιπτώσεις που αυτή η “βεβαιότητα” των ανθρώπων καταρρέει. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιστημονικές θεωρίες, οι περισσότερο “εξωτικές” από αυτές, όπως οι θεωρίες της σύγχρονης φυσικής για παράδειγμα, περίτρανα μας εισαγάγουν σε έναν κόσμο τελείως διαφορετικό από εκείνον που γνωρίζουμε, ενώ σε ό,τι αφορά τις εμπειρίες γενικότερα, κάποιες φορές έρχεται η στιγμή που ο άνθρωπος μπορεί να βιώσει εμπειρίες που τον κάνουν να δει τον κόσμο με άλλο μάτι και δεν είναι λίγες οι φορές που οι εμπειρίες αυτές συνοδεύονται από μεγάλο φόβο. Και είναι για αυτές που θα μιλήσουμε αμέσως παρακάτω.
Μεταφυσικές φοβικές εμπειρίες
Ας αφήσουμε την εμπειρία να μιλήσει περισσότερο από τη θεωρία σε αυτό το σημείο. Ο φόβος είναι μια συνηθισμένη αντίδραση για κάποιον που με κάποιον τρόπο έρχεται σε επαφή με πεδία που έως τότε δεν γνώριζε ότι υπάρχουν, όταν δηλαδή βιώνει εμπειρίες που, κατά τα λεγόμενά του, “δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν” Κομβικό σημείο είναι το ρήμα “δεν θα έπρεπε” στην παραπάνω πρόταση. Η παγιωμένη αντίληψή του για τον κόσμο και τις δυνάμεις του μπορεί εύκολα να καταρρεύσει ή τουλάχιστον να κλονιστεί σημαντικά, μιας και έως τότε δεν πίστευε ότι μπορεί να συμβούν εκείνα που αυτή τη στιγμή βιώνει. Ας μη φανταστεί κανείς πως εσκεμμένα χρησιμοποιώ υπερβολικές εκφράσεις και καταστάσεις, ο αριθμός των ανθρώπων που κυριολεκτικά άλλαξε η ζωή και η αντίληψή τους μετά από μια τέτοια εμπειρία, ανεξάρτητα από το πως μπορεί αυτή να εξηγηθεί, είναι πιο μεγάλος από όσο νομίζετε.
Εάν η εμπειρία εκείνη ήταν “καλή” (μιλώντας σε απλή γλώσσα), εάν δηλαδή για κάποιο λόγο έλειπε το φοβικό στοιχείο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα μιας και συνήθως ο άνθρωπος θα νιώσει ένα δέος παράλληλα με μια αίσθηση γαλήνης και ασφάλειας. Εάν όμως το φοβικό στοιχείο ήταν έντονο, οι εξελίξεις είναι άσχημες. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να κοιμηθούν, φοβούνται να μένουν μόνοι, τρέμουν το σκοτάδι και τις σκιές και νιώθουν το κακό να παραμονεύει παντού, έτοιμο να ξεσπάσει με ανεξέλεγκτη μανία επάνω τους. Από εκεί και πέρα ο φόβος ακολουθεί τη δική του διαδρομή που εάν δεν ανακοπεί μπορεί πραγματικά να προκαλέσει διαταραχές της ψυχικής και με τη σειρά της της σωματικής υγείας. Τέτοιους ανθρώπους γνωρίζω πολλούς και ένας από αυτούς είναι κι εκείνος που σας γράφει το άρθρο αυτό.
Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να παραθέσουμε μερικά σημαντικά αποσπάσματα περί του φόβου, όπως δόθηκαν στην Alice Bailey από τον Θιβετανό, σε μια από τις συνεργασίες τους.” (Ο φόβος) Είναι προϊόν της άγνοιας και στα αρχικά του στάδια δεν είναι προϊόν εσφαλμένης σκέψης (…)  η δύναμη του φόβου επιδεινώνεται τρομακτικά απ’ τη σκεπτομορφή που οι ίδιοι δομήσαμε για τους ατομικούς μας φόβους και φοβίες. Αυτή η σκεπτομορφή αυξάνει σε δύναμη όσο την προσέχουμε, γιατί η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη, ωσότου κυριαρχηθούμε από αυτή. Οι άνθρωποι της δεύτερης ακτίνας είναι ιδιαζόντως θύματά της. Για την πλειοψηφία τους συνιστά τον Ένοικο στο Κατώφλι (…) ο φόβος είναι συχνά το κύριο εμπόδιο για ένα πολύ ζωτικό βήμα που θα μπορούσε να γίνει σε αυτή τη ζωή. (Δικές μου οι υπογραμμίσεις)
Πράγματι, ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς πόσο σημαντικά πράγματα θα είχε επιτύχει εάν δεν φοβόταν. Στο ίδιο κείμενο μας αποκαλύπτεται πως ο φόβος είναι μια από τις τρεις δυνάμεις που εμψυχώνουν την ουσία του αστρικού πεδίου. Οι τρεις αυτές δυνάμεις όταν συνενωθούν δημιουργούν τη μεγάλη Πλάνη. Να γιατί ο φόβος έχει περισσότερες συνέπειες από όσες νομίζουμε.
Είχα ισχυριστεί και παλιότερα και δεν το παίρνω πίσω ότι η συχνότατη ενασχόληση και σκέψη των χριστιανών πιστών και των καθοδηγητών τους, δεν θα πρέπει να απευθύνεται στο Διάβολο αλλά στο Θεό. Το να ασχολείται κανείς με αυτό δημιουργεί μια σκεπτομορφή ενισχυμένη από τις φοβικές σκέψεις και τα ερεβώδη συναισθήματα εκατομμυρίων πιστών και προβάλει ένας Διάβολος πανίσχυρος, πραγματικός αφέντης του κόσμου ετούτου, ενώ σαφώς και δεν είναι. Θα αναρωτηθεί κανείς “είναι τόσο απλό; Αν σταματήσουμε να τον σκεπτόμαστε θα πάψει αν υπάρχει;” Είναι και δεν είναι απλό διότι αφενός δεν είναι εύκολο να γίνει, αφετέρου δεν ισχυρίστηκε κανείς πως η Σκιά θα διαλυθεί και πλέον δεν θα υφίσταται. Η προσήλωση όμως στη Θεότητα και ο διαρκής αγώνας για την ανέλιξη επιφέρει αποτελέσματα σημαντικά, ένα από τα οποία είναι και η διάλυση του φόβου. Όπως είπε και ο Ιησούς, “ο ακολουθών εμοι ου μη περιπατήσει εν τη σκοτια αλλ’ έξει το φως της ζωής”. Πράγματι, η “σκοτία” αναφέρεται τόσο στην πλάνη, την αυταπάτη και τη θυμαπάτη αλλά και στο γιο τους τον φόβο.
Όταν πηγαίνουμε γυρεύοντας
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ αλλά λιγότερο από όσο θα συμβαίνει στο σύντομο μέλλον, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για ζητήματα που διαπραγματευόμαστε εδώ. Ο κόσμος στρέφεται στη μεταφυσική αναζήτηση και τον απασχολούν ζητήματα ψυχής και πνευματικού κόσμου. Βλέπουμε να αναπτύσσονται ομάδες εσωτερικής αναζήτησης, λέσχες, ιστοσελίδες, περιοδικά και να αναπτύσσουν ποικίλη δραστηριότητα. Δυστυχώς όμως, αναπόφευκτο είναι πολλοί από εκείνους που καταπιάνονται με αυτά τα ζητήματα να μην είναι τόσο αξιόπιστοι όσο προβάλονται. Τα κίνητρα δεν είναι πάντοτε αγαθά αν και ως τέτοια παρουσιάζονται στον κόσμο. Διότι υπάρχουν πολλοί που από άγνοια (συχνό φαινόμενο) ή εσκεμμένα (λιγότερο συχνό) προσπαθούν μέσω κατώτερων δυνάμεων και κυρίως διαμέσου της υποβολής να “παίξουν” με τους ανθρώπους. Στην πρώτη περίπτωση οφείλουμε να τους παρεμποδίσουμε μεν αλλά περισσότερο να τους διαφωτίσουμε. Ου γαρ οιδασι τι ποιούσι, έχουν την πλάνη της δύναμης, ενώ στην πραγματικότητα συνήθως χρησιμοποιούν την υποβολή, αλιεύοντας επιδεκτικά θύματα. Σε μια άλλη κατηγορία, υπάρχουν εκείνοι που χωρίς να γνωρίζουν τίποτε αρέσκονται στο να πειραματίζονται με αστρικά ταξίδια, μεντιουμισμό, “ενεργοποιήσεις των τσάκρα”, επικλήσεις και τελετουργικά. Εάν γνώριζαν λίγο παραπάνω θα ήξεραν ότι δεν χρειάζεται κανείς να πέφτει στην κινούμενη άμμο αλλά θα επέλεγαν πιο σταθερό έδαφος. Έχω ζωηρές επιφυλάξεις κι ενστάσεις σε όλες αυτές τις τεχνικές. Δεν θα εμπιστευόσασταν ποτέ κανέναν να σας κάνει χειρουργική επέμβαση ακολουθώντας οδηγίες από σύγγραμμα χειρουργικής. Γιατί να εμπιστευτείτε το νου και την ψυχή σας σε χέρια αδαών; Αλλά ακόμη και γνώστες να είναι μέχρι κάποιου σημείου, αλήθεια, τι θεωρείτε πως θα σας προσφέρει ένα αστρικό ταξίδι;
 Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι χειρότερα, μιας και εκείνοι είναι γνώστες κάποιων δυνατοτήτων που προσφέρονται, τις οποίες και εξασκούν για ιδιοτελείς δόλιους σκοπούς. Πρόκειται για θύματα της Σκιάς που θα υποστούν αργά ή γρήγορα το μπούμερανγκ. Οι τύποι αυτοί δραστηριοποιούνται έντονα μέσα στο διαδίκτυο και συνήθως διακρίνονται για την εμμονή τους με το χρηματικό κέρδος και το σεξ, δυο τομείς για τους οποίους έχω εκφράσει τις έντονες επιφυλάξεις μου από παλιά. Τελικά η επιλογή της λέξεως “επιφυλάξεις” ήταν πολύ πιο ευγενική από όσο θα έπρεπε. Ας αντικατασταθεί από τη λέξη “αντίθεση”. Οπουδήποτε σε αυτά υπάρχει χρηματική απολαβή συνιστά δόλο κι εξαπάτηση. Εκείνος που θέλει να βοηθήσει το συνάνθρωπό του στην εξέλιξή του δεν ζητάει λεφτά. Οπουδήποτε σας υπόσχονται να σας διδάξουν την ισχυρή σεξουαλική μαγεία, επιθυμούν απλά άβουλους εραστές. Η ανταμοιβή τους είναι ψυχική τελμάτωση, σωματικές διαταραχές και όλες οι συνέπειες της πλάνης και της εκτροπής από τον κοσμικό νόμο. Γιατί να σχετιστείτε μαζί τους; Ο καθένας αντιμετωπίζει τις συνέπειες των πράξεών του.
Επίλογος
Ιδιοτελής επιθυμία, φόβος, σεξουαλική έλξη είναι οι τρεις δυνάμεις που εμψυχώνουν την ουσία του Αστρικού Πεδίου. Όταν οι δυνάμεις αυτές συνενωθούν δημιουργούν τη μεγάλη Πλάνη. Ισχυρές δυνάμεις και οι τρεις, εξαιρετικά καθοριστική η επίδρασή τους στον άνθρωπο. Για ποιό λόγο να φοβάται κανείς όταν η προστασία που του παρέχεται από τον αόρατο κόσμο είναι πολύ ισχυρότερη; Για ποιό λόγο πρέπει κανείς να περνάει τη ζωή του φοβούμενος πράγματα και καταστάσεις που συνήθως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την αλήθεια;
Το είχαμε αναφέρει ξανά στο άρθρο για την ψυχική άμυνα, ας το πούμε άλλη μια φορά. Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Εάν δεν αφήσουμε μόνοι μας ανοιχτή την κερκόπορτα, κανείς εχθρός δεν μπορεί να μας διαπεράσει. Ας μην έχει καμία εξουσία ο φόβος πάνω μας, γιατί η ψυχή στο επίπεδό της δεν φοβάται τίποτα. Ας μην χάνουμε χρόνο με ανούσιες φοβίες αλλά ας εμπιστευθούμε τη δύναμη του Θεού προς τον οποίο η ψυχή διακαώς επιθυμεί να επιστρέψει και ας γίνει αυτός το φως που θα φωτίζει τα σκοτάδια μας.
ΠΗΓΗ FIRE OF FOHAT
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα