Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ


Συγγραφέας άρθρου : Crimson


Όλοι έχετε σίγουρα ακούσει για αυτά τα μεγάλα, φτερωτά ερπετά. Τι ξέρετε όμως τελικά ; Ελάχιστα. Αυτή η μελέτη σκοπεύει να ρίξει λίγο φως, να δώσει πληροφορίες ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες να επιζήσετε μετά από μια συνάντηση με έναν δράκο.
Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες δράκων στον κόσμο. Υπάρχουν σίγουρα είκοσι είδη, αλλά πιθανότατα κάπου μακριά από τον πολιτισμό θα μπορούν να βρεθούν και άλλα, άγνωστα ακόμα. Θα μπορούσαν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: τους χρωματικούς δράκους (μαύροι, μπλε, κόκκινοι, άσπροι, πράσινοι), οι οποίοι είναι συνήθως κακοί, τους μεταλλικούς(ορειχάλκινους, μπρούντζινους, χάλκινους, χρυσούς, ασημένιους) που περίπου πάντοτε υπηρετούν το καλό και τους δράκους από πολύτιμο λίθο (αμέθυστο, κρύσταλλο, σμαράγδι, ζαφείρι, τοπάζι).
Ακόμα, υπάρχουν δράκοι που δεν εντάσσονται σε καμία από τις γνωστές κατηγορίες, όπως είναι οι δράκοι των Σύννεφων ή της Ομίχλης, οι Δράκοι του Greyhawk, και οι δράκοι της Σκιάς. Υπάρχει μία νεκρή ποικιλία, το Dracolich και ένα είδος μοναδικό ο Αδαμάντειος Δράκος.
Οι δράκοι γεννιούνται με μέγεθος μόλις λίγα μέτρα. Καθώς μεγαλώνουν όμως, φτάνουν σε τεράστια μεγέθη, συχνά ξεπερνώντας τα σαράντα μέτρα μόλις γίνουν αυτό που ονομάζουμε Great Wyrm. Το ακριβές μέγεθος διαφέρει από είδος σε είδος. Το άνοιγμα των φτερών του δράκου είναι σε γενικές γραμμές ίσο με το μέγεθος του σώματός του, ενώ κάπου 15-20% του σώματος του δράκου το αποτελεί ο μεγάλος του λαιμός. Παρ' όλο που οι ιδέες και οι στόχοι των δράκων διαφέρουν τρομερά ανάμεσα στα είδη, όλοι οι δράκοι είναι πλεονέκτες και αχόρταγοι. Θέλουν να συλλέγουν πλούτη, στοιβάζοντας τεράστιες ποσότητες νομισμάτων και μαζεύοντας όσα πολύτιμα πετράδια, κοσμήματα και μαγικά αντικείμενα μπορούν. Η όψη ενός λόφου από θησαυρό τους ικανοποιεί ιδιαίτερα, και απολαμβάνουν την ακτινοβολία των μαγικών αντικειμένων.
Για έναν δράκο, ποτέ δεν υπάρχει αρκετός θησαυρός. Ευτυχώς, οι δράκοι που έχουν πολλά πλούτη φοβούνται να τα αφήσουν αφύλακτα για καιρό, και έτσι δεν βγαίνουν συχνά από τις φωλιές τους για κυνήγι ή για περιπολία. Οι νεότεροι και λιγότερο πλούσιοι βέβαια, σπάνια κάθονται για πολύ καιρό στη φωλιά τους. Οι επιδρομές είναι συχνότατες, και οι γύρω περιοχές συχνά υποφέρουν από το νέο δράκο που έκανε τη φωλιά του στην περιοχή τους. Όλοι οι δράκοι φτιάχνουν τα κρεβάτια τους από το θησαυρό τους, δίνοντάς του τέτοιο σχήμα που να ταιριάζει με το τεράστιο σώμα τους. Όταν γεράσουν, εκατοντάδες πετράδια και νομίσματα θα έχουν ενσωματωθεί στο δέρμα τους.
Οι δράκοι είναι ικανότατοι κυνηγοί. Κρίμα σε αυτόν που θα βρεθεί στο δρόμο τους! Προτιμούν το τρυφερό κρέας, αλλά μπορούν να φάνε οτιδήποτε εάν είναι αρκετά πεινασμένοι. Οι μεταβολισμοί τους λειτουργούν σαν κλίβανοι υψηλής απόδοσης, καταναλώνοντας 95% από αυτά που τρώει ο δράκος. Το πεπτικό τους σύστημα μπορεί ακόμα να καταναλώσει και ανόργανα υλικά. Ανάμεσα στους δράκους, τα πετράδια και οι πολύτιμοι λίθοι θεωρούνται μεγάλη λιχουδιά.
Παρόλο που πιστεύεται πως όλοι οι δράκοι προέρχονται από τις ίδιες ρίζες που εμφανίστηκαν δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν, σήμερα το κάθε είδος είναι μοναχικό και συνεργάζεται με άλλα μόνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βέβαια, ποτέ ένας καλός δράκος δε θα δούλευε με έναν κακό δράκο. Και οι δύο πλευρές θεωρούν κάτι τέτοιο ασύλληπτα υποτιμητικό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αισθήσεις των δράκων. Όλοι τους έχουν εξαιρετική όραση, ακοή και όσφρηση. Μερικοί μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να καταλαβαίνουν και την ύπαρξη ζωής, ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Λέγεται πως μπορούν να καταλάβουν αόρατα και κρυμμένα όντα σε μία μεγάλη ακτίνα γύρω τους, η οποία μεγαλώνει με το πέρασμα των χρόνων. Μέσα στις φωλιές τους, μπορούν να καταλάβουν, να αισθανθούν και να ακούσουν το παραμικρό, και έτσι είναι αδύνατο να τους πιάσει κανείς προ εκπλήξεως. Πολλοί τυχοδιώκτεs το έχουν δοκιμάσει αυτό, αγνοώντας τις αισθήσεις του δράκου, και η συνειδητοποίηση του λάθους σπάνια είναι ευχάριστη. Οι δράκοι απεχθάνονται τους εισβολείς ιδιαίτερα. Ακόμα και οι πιο ατρόμητοι πολεμιστές μπορεί να πετρώσουν με φόβο μόλις συναντήσουν έναν δράκο. Έτσι μη ξαφνιαστείτε λοιπόν αν κάποτε θελήσετε να συναντήσετε ένα δράκο και δείτε τους μισούς συντρόφους σας να γυρνούν και να τρέχουν μακριά με φόβο στα πρόσωπά τους, μόλις αυτά τα όντα κάνουν τη μεγαλόπρεπη εμφάνισή τους.
Μελέτησα ιδιαίτερα τις πολεμικές ικανότητες των δράκων γνωρίζοντας πως αυτό θα ενδιαφέρει ιδιαίτερα αρκετούς ήρωες που θα θελήσουν να αναμετρηθούν με αυτούς. Όλοι οι δράκοι είναι φοβεροί στη μάχη. Συνήθως επιτίθενται με τα μεγάλα νύχια τους και με το στόμα τους, αλλά τρεις φορές τη μέρα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πιο φοβερό τους όπλο, την εκπνοή τους. Εάν ο δράκος έχει χώρο για να πετάξει, μπορεί να επιτεθεί και με άλλους ισοπεδωτικούς τρόπους. Αρπαγή: Αυτή η μέθοδος επίθεσης είναι ως εξής. Ο δράκους βουτά και προσπαθεί να γραπώσει ένα θύμα με το χέρι του. Μετά, το θύμα είτε συνθλίβεται μέχρι θανάτου είτε μεταφέρεται στα ουράνια για να εκσφενδονιστεί προς το έδαφος με μεγάλη ταχύτητα. Συχνά οι δράκοι μεταφέρουν το θύμα στο στόμα τους, για να επιταχύνουν το φόνο. Όσο μεγαλύτερος ο δράκος, τόσο περισσότερα θύματα μπορεί να αρπάξει.
Προσγείωση: Ο δράκος πετά ή πηδά και μετά προσγειώνεται πάνω στο θύμα, λιώνοντάς το κάτω από το βάρος των ποδιών και της ουράς του. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη μορφή επίθεσης, που πρέπει να τη φοβάστε. Κτύπημα με φτερά: Οι δράκοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τεράστια φτερά τους για να κτυπήσουν εχθρούς από τα πλάγια. Πολλοί που χτυπήθηκαν από τα φτερά δράκου αμέσως έχασαν τις αισθήσεις τους, και έπεσαν αναίσθητοι στο έλεος του δράκου. Για όσους σκεφτούν μια προσεκτική επίθεση, ας μην ξεχνούν την ουρά του δράκου. Να θυμάστε το πόσο τέλειες είναι οι αισθήσεις του δράκου, άρα και πόσο δύσκολο είναι να πλησιάσετε απαρατήρητοι. Αν δείχνει πως δεν κατάλαβε, δεν είναι καθόλου σίγουρο πως πράγματι δεν κατάλαβε τον ερχομό σας.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και για τη μαγεία των δράκων. Σε αντίθεση με τους κοινούς μάγους, οι δράκοι δεν χρειάζονται να καταγράφουν τα ξόρκια τους ή να απομνημονεύουν τις μυστικές φράσεις που χρειάζονται οι κοινοί μάγοι. Αντίθετα, δεν έχουν παρά να συγκεντρωθούν για μισό δευτερόλεπτο και τελείωσε. Για όσους επιθυμούν μια πιο λεπτομερή ανάλυση της ζωής του δράκου, φαίνεται πως οι ίδιοι οι δράκοι έχουν χωρίσει τη ζωή τους σε δώδεκα κατηγορίες. Στα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους θεωρούνται νεογέννητοι. Μέχρι τα δεκαπέντε τους είναι πολύ νέοι, και απ' τα δεκαέξι ως τα εικοσιπέντε είναι νέοι. Η εφηβική ηλικία του δράκου αρχίζει στα εικοσιέξι τους και διαρκεί μέχρι τα πενήντα, οπότε αρχίζει και η ενηλικίωση.
Τότε ο δράκος αναγκαστικά διώχνεται από τη φωλιά των γονέων του, και αρχίζει τη ζωή μόνος του. Στα εκατό χρόνια ζωής μπορεί ο δράκος να θεωρείται ενήλικας. Η ώριμη ηλικία του δράκου αρχίζει στα διακόσια και φτάνει ως τα τετρακόσια, οπότε πια θεωρείται γέρος. Μετά τα εξακόσια άνετα χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα γέρος, ενώ στα οκτακόσια είναι πια σεβάσμιος δράκος. Με το που κλείνει μια χιλιετηρίδα ζωής, ο δράκος ονομάζεται WYRM. Είναι πια τέτοιας δύναμης που κανείς δεν μπορεί να τα βάλει μαζί του. Τον περισσότερο καιρό του τον περνά στη φωλιά του, δίπλα στο θησαυρό του. Όταν, κάποτε, φτάσει και στα δύο χιλιάδες χρόνια ζωής, φτάνει στο υπέρτατο στάδιο ηλικίας, ονομαζόμενο Great Wyrm. Ο δράκος είναι τότε πανίσχυρος, πάνσοφος, και ανίκητος. Κανείς εκτός από τους μεγαλύτερους ήρωες δεν μπορεί να αναμετρηθεί με ένα τέτοιο ον, πια.
Για όσους εσάς που θέλετε να συναντήσετε ένα δράκο χωρίς να θέλετε να τον πολεμήσετε (και πολύ καλά κάνετε), είναι μερικά πράγματα που θα χρειαστεί να ξέρετε. Οι δράκοι είναι πανέξυπνα όντα, και μπορούν να καταλαβαίνουν και να μιλούν σε αρκετές γλώσσες. Μη δοκιμάσετε να τον κοροϊδέψετε, εκτός εάν το σχέδιό σας είναι πολύ καλά προμελετημένο. Ακόμα, με το που θα τον συναντήσετε, αρχίστε τις φιλοφρονήσεις προς το άτομό του. Όλοι οι δράκοι είναι ματαιόδοξοι, και μπορείτε να μειώσετε την εχθρικότητα του εκθειάζοντας τη δύναμή του. Φροντίστε όμως να μάθετε το φύλο του πριν βάλετε επίθετα. Είναι ελάχιστοι οι θηλυκοί δράκοι που θα αντιδρούσαν ευχάριστα εάν άκουγαν λόγια όπως “πόσο φοβερός πολεμιστής είσαι”, ή “τι δυνατά, αρρενωπά χέρια που έχεις, μεγάλε και πάνσοφε ηγέτη”. Μιλήστε αόριστα, για το μέγεθος της δύναμής του, ή τη φήμη που έχει στις γύρω χώρες. Πολύ βοηθά σε αυτό να ξέρετε και το όνομα του δράκου.
Σε περίπτωση που τελικά έρθει η κατάσταση σε μάχη, αν είστε στα ανοικτά sκορπιστείτε και κρυφτείτε. Αποφύγετε πάση θυσία τα ανοικτά μέρη, όπου ο δράκος θα μπορεί να επιλέξει εκ του ασφαλούς το τρόπο που θα πολεμήσει. Το ιδανικό είναι να τον πολεμήσετε σε ένα στενό σκεπαστό μέρος, όπου μπορείτε να μειώσετε τις μεθόδους επίθεσής του.
Πολλοί τείνουν να ξεχνούν το πόσο σκληρό δέρμα έχει ο δράκος. Είναι σε όλους γνωστό πως το δέρμα του δράκου κάνει τις καλύτερες δερμάτινες πανοπλίες, τις πιο ανθεκτικές και επίσης τις πιο όμορφες. Σε μάχη όμως, αυτό βοηθά το δράκο ιδιαίτερα. Κανένα βέλος δεν μπορεί να διαπεράσει το δέρμα αυτό εάν δεν κουβαλά μέσα του ισχυρή μαγεία. Ακόμη και τα μαγεμένα βέλη όμως αδυνατούν να του κάνουν σοβαρή ζημιά. Έτσι, ξεχάστε τις επιθέσεις όσο είναι στον αέρα και κρυφτείτε μακριά του. Μόνο εάν νικήσετε θα μπορέσετε να θαυμάσετε το θεσπέσιο δέρμα του με ασφάλεια.
Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να εμφανίζεται ένας δράκος σε μία περιοχή, και αφού τρομοκρατήσει τον πληθυσμό αποδεκατίζοντας πολύ κόσμο, να δεχτεί να ηρεμήσει με αντάλλαγμα κάποιες θυσίες, συνήθως μικρών κοριτσιών ή μεγάλων χρηματικών ποσών. Να ξέρετε όμως, ότι ο δράκος σύντομα θα αρχίσει να αυξάνει τις απαιτήσεις του. Όσο βλέπει πως δεν υπάρχει σοβαρή απειλή στη γύρω περιοχή, θα απαιτεί ολοένα και περισσότερα, και μπορεί σταδιακά να αρχίσει να παραβαίνει τη συμφωνία. Για να προστατευθείτε, θα χρειαστεί να σπείρετε μύθους για μεγάλους πολεμιστές που έζησαν στην πόλη και θα την προστάτευαν σε καιρό ανάγκης, εάν υπήρχε ένας μεγάλος κίνδυνος. Βάλτε τους τοπικούς βάρδους να πλάσουν μεγάλους μύθους, και να είστε σίγουροι, πως θα φτάσουν και στα αυτιά του δράκου. Καθώς αυτά τα αιώνια πλάσματα δεν είναι χαζά, θα προτιμήσουν να συμβιβαστούν με ότι έχουν παρά να προκαλέσουν μια μεγαλύτερη από αυτά δύναμη. Και καθώς οι δράκοι χρειάζονται πολλά χρόνια για να μεγαλώσουν, όταν το πρόβλημα αρχίσει να ξεφεύγει από τα χέρια σας, εσείς θα έχετε περάσει προ πολλού σε μια άλλη ζωή. Αφήστε τους διαδόχους σας να ανησυχήσουν τότε.
Οι δράκοι είναι όντα γεμάτα μαγεία, από τη στιγμή της γέννησής τους. Οι θρύλοι αναφέρουν πως αυτή η δύναμη είναι αποθηκευμένη μέσα τους, και εκλύεται κατά το θάνατό τους. Λέγεται πως εάν το δέρμα από το πρόσωπο του δράκου γίνει μια μάσκα, θα δώσει στον πρώτο που θα τη φορέσει θεϊκή ομορφιά, αλλά πιθανότατα θα συνοδεύεται από μεγάλη ματαιοδοξία. Ένας μύθος αναφέρει πως αν πάρεις ένα δόντι από δράκο και το θάψεις σε εύφορο χώμα, ένας οπλισμένος και ετοιμοπόλεμος πολεμιστής θα ξεπεταχτεί να σε υπηρετήσει.
Εάν η καρδιά του δράκου απομακρυνθεί από το σώμα του αμέσως μετά το θάνατό του, το πνεύμα του δράκου είτε θα επιχειρήσει να κυριαρχήσει το σώμα του φονιά του, ή θα του χαρίσει τρεις ευχές. Σε ένα επικό ποίημα κάποτε, ένας πολεμιστής έφτιαξε ένα βέλος από μια φολίδα δράκου και το εκτόξευσε στον ουρανό. Το βέλος μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό δράκο που τον υπηρέτησε πιστά για πολλά, πολλά χρόνια, ώσπου μια νύχτα τον καταβρόχθισε στον ύπνο του.
Ο κάθε δράκος είναι μοναδικό όν βέβαια, και είναι ανθρώπινα αδύνατο να προβλέψει κανείς το μεταθανάτιο αποτέλεσμα χωρίς προηγούμενη πολύχρονη μελέτη.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα