Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το ενεργειακό νόημα της ασπίδας



Για το ενεργειακό νόημα της ασπίδας θα πούμε μερικά πράγματα σήμερα φίλες και φίλοι. Όπως γνωρίζετε η ασπίδα ήταν από τα αρχαία χρόνια ένα εργαλείο άμυνας στη μάχη. Ωστόσο η εντύπωση μας είναι ότι η ασπίδα δεν προστάτευε απλώς το σώμα, αλλά δημιουργούσε και μία ενεργειακή εστίαση στο κέντρο του ηλιακού πλέγματος.

Από τις μελέτες που έχουμε κάνει έχουμε δει ότι το καμπύλο σχήμα δημιουργεί μία κατάσταση εστίασης. Διαβάζοντας π.χ. τις προάλλες τις αρχές του Reconnection παρατηρήσαμε τη συμβουλή τα χέρια να κρατούνται σε στάση χαλαρή, έτσι που να δημιουργείται μία κοιλότητα ανάμεσα στα δάχτυλα. Είναι μία κατάσταση αντίστοιχη με την κατοπτρική κεραία που εστιάζει το σήμα.



Η ίδια λογική της ασπίδας επέτρεπε να συγκεντρώνεται η ενέργεια του σώματος και να κατευθύνεται απέναντι στο ηλιακό πλέγμα. Έτσι δεν υπήρχε απλά άμυνα απέναντι στο φυσικό κίνδυνο, αλλά ενίσχυση και της πίστης στη μάχη και μείωση του φόβου. 

Στην περίπτωση του φόβου άλλωστε η ενίσχυση του ηλιακού πλέγματος είτε βάζοντας μπροστά μία "ασπίδα" είτε από τα ίδια τα χέρια (στις πολεμικές τέχνες τοποθετούνται πάντα σε θέση άμυνας μπροστά στο ηλιακό πλέγμα) είναι σημαντική.

Βεβαίως όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι σχετίζονται και με την πανάρχαια ενστικτώδη στάση μας να προστατεύουμε τα ζωτικά όργανα του σώματος. Τοποθετώντας αντικείμενα μπροστά στα ευαίσθητα τμήματα του σώματος αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια. 

Ωστόσο, υπάρχει και ένας ενεργειακός παράγοντας σε αυτό, που μπορείτε να το διαπιστώσετε αν τοποθετήσετε τα χέρια πιο χαμηλά ή πιο ψηλά σε διαφορετικά κέντρα, όπου θα δείτε ότι στην ουσία σας δημιουργούνται διαφορετικά συναισθήματα.
Υπάρχουν πολλές "μαγικές" τεχνικές για να δημιουργήσετε ενεργειακές ασπίδες, ωστόσο προσωπικά προτιμώ απλά να σκεφτώ μία πραγματική ασπίδα με το χρώμα και τα σύμβολα που με ενδιαφέρει.
Η ασπίδα μπορεί και να αναρτάται σε εμφανή θέση, ενώ το σύμβολο είναι κάτι που δημιουργεί επιπλέον πίστη όπως γινόταν και στις μεσαιωνικές μάχες. Στην ουσία επικαλούμαστε τη δύναμη κάποιου αρχετύπου.
Κάτι που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι η "χρήση" συχνά "ξοδεύει" την ενέργεια του συμβόλου, γι' αυτό συχνά και νιώθουμε την ανάγκη να αλλάζουμε από καιρού εις καιρό τα σύμβολα που μας εκπροσωπούν και μας δίνουν πίστη, γιατί νιώθουμε ότι δεν έχουν κάτι άλλο να μας προσφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα