Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Νέο εμβόλιο για τον καρκίνο του τραχήλου

Κονδυλώματα Τέλος
 Ένα νέο είδος εμβολίου για την καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου, που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Inovio Pharmaceuticals, δίνει ελπίδα ως μια πιθανή θεραπεία για τις προ-καρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας, όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι ερευνητές της εταιρείας.

Το εμβόλιο της Inovio έχει σχεδιαστεί για να «εκπαιδεύσει» το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμά τα κύτταρα που προωθούν την ανάπτυξη καρκίνου σε γυναίκες που έχουν ήδη μολυνθεί με την νόσο. 

Ο καρκίνος του τραχήλου αποτελεί τη δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου στις γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας 493.000 νέα κρούσματα και 274.000 θανάτους κάθε χρόνο. Περίπου το 10-25 τοις εκατό των γυναικών που αναπτύσσουν μέτριες ή σοβαρές προ-καρκινικές βλάβες του τραχήλου της μήτρας, κάτι που είναι γνωστό ως τραχηλική ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία, καταφέρνουν να ελαττώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στην περιοχή. 

«Δεν ήταν ξεκάθαρο γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε ο Τζοσεφ Κιμ, γενικός διευθυντής της Inovio Pharmaceuticals, που παρείχε τη χρηματοδότηση για τη μελέτη. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς, πολλές από αυτές τις γυναίκες τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λεγόμενα κύτταρα Τ, έναντι των καρκινογόνων γονιδίων, γνωστά ως Ε6 και Ε7.

Η εταιρεία έχει ως στόχο να αναπτύξει ένα εμβόλιο, το οποίο θα «εκπαιδεύει» το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς ώστε να παράγει μεγάλες ποσότητες των συγκεκριμένων κυττάρων που θα έχουν τη δυνατότητα να εξαλείψουν τα ογκογονίδια. «Αυτό ακριβώς έδειξε η έρευνα», δήλωσε στο περιοδικό Science Translational Medicine, ο Κιμ. «Τα κύτταρα Τ δεν ήταν μόνο μεγάλα σε αριθμό, αλλά κατάφεραν να κάνουν αυτό που είχαν σχεδιαστεί να κάνουν. Εντόπισαν και εξάλειψαν τα καρκινογόνα κύτταρα», πρόσθεσε. 

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές παρενέργειες σε οποιαδήποτε από τις τρεις ελεγχόμενες δόσεις. Εργαστηριακές έρευνες έδειξαν ότι περισσότερο από το 90 τοις εκατό των γυναικών που πήραν μέρος, ανέπτυξαν κύτταρα Τ, τα οποία κατάφεραν να σκοτώσουν τα ογκογονίδια, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θεραπεία του συγκεκριμένου είδους καρκίνου.

Η εταιρεία δοκιμάζει πλέον το εμβόλιο σε μια 2η φάση δοκιμών σε 150 γυναίκες, οι οποίες είχαν λάβει προηγουμένως θεραπεία για προ-καρκινικές βλάβες. Τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν περί το τέλος του 2013.


ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα