Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Sylvia Kristel – Αφιέρωμα στην «Εμμανουέλα» που έφυγε


Λίγες μόνο μέρες μετά την συμπλήρωση των 60 χρόνων της, η αξέχαστη Ζυγός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της 17ης Οκτωβρίου ενώ κοιμόνταν, παραδομένη στις ασθένειες που την είχαν καταβάλλει.

Η μυστηριώδης και σαγηνευτική Ολλανδή, σφράγισε με την παρουσία της τον αισθησιακό κινηματογράφο τον οποίο και καθιέρωσε, όταν εμφανίστηκε το 1974 στην ταινία «Εμμανουέλα» του Just Jaeckin, απενοχοποιώντας το sex και γυρίζοντας άλλες τέσσερις.

 Ήταν η πρώτη ερωτική ταινία που προβλήθηκε σε «κανονικά» σινεμά, ενώ εκείνα των  Champs-Elysees του Παρισιού, την προέβαλαν για 11 ολόκληρα χρόνια. 



Έκτοτε η καριέρα της μορφοποιήθηκε σε ανάλογο στυλ, με αποκορύφωμα το «Private Lessons» του 1981 με τις εντυπωσιακές εισπράξεις των 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και την ταινία «Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλυ».

Το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα έφερε μεγάλες οικονομικές απολαβές, μέσα από τελικά παράτολμες επιλογές, που δεν ήταν άλλες από τις ερμηνευτικές επιδείξεις των σεξουαλικών της επιτηδειοτήτων.
Η Σελήνη στον Αιγόκερω στον 5ο της οίκο είναι ο πλανήτης που καθορίζει τη ζωή και την τύχη της. Ξεδιπλώνοντας την αισθησιακή της πλευρά, αρχικά σε αντίθεση με Ουρανό, έκανε την ανατροπή στα κινηματογραφικά δρώμενα.

Ξεκινώντας την καριέρα της ως μοντέλο κερδίζοντας στα καλλιστεία «Miss TV Europe» και μιλώντας και 4 γλώσσες, η ζωή της είχε κάτι δραματικό το οποίο επιβεβαιώνει και η ίδια μέσα από μια συνέντευξή της: « Μου αρέσει να εφευρίσκω πράγματα και να αποφεύγω την αλήθεια. Έχω ανάγκη τη δραματοποίηση! Είναι μια μορφή προστασίας...»


Στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο «Undressing Emmanuelle» (γδύνοντας την Εμμανουέλα) περιγράφει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά, η οποία για πολλούς κριτικούς και ανθρώπους του χώρου, δεν την άφησε να λάμψει όσο της άξιζε.

Η φιλόδοξη Σελήνη της σε τετράγωνο με τον Κρόνο που κυβερνά τον οίκο που είναι οικοθετημένη, αλλά και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, είχε πραγματικά ανάγκη να καταφύγει σε παραισθησιογόνες λύσεις, ελαφρώνοντας τη μελαγχολία που συχνά την διακατείχε. 

Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Δία φάνηκε να μην είναι αρκετό για την ψυχολογική της υποστήριξη, επικεντρώνοντας την ενέργεια γύρω από την ομορφιά και τις αισθησιακές απολαύσεις, που επεδίωκε και η Αφροδίτη στον Σκορπιό.

Επιπλέον η ζωή της ήταν γεμάτη από παθιασμένους έρωτες και ειδύλλια με άντρες πολύ μεγαλύτερούς της. Σε ένα από αυτά απέκτησε και τον γιό της, από τον κατά 27 χρόνια μεγαλύτερό της Βέλγο συγγραφέα Hugo Claus. 


Ο κυβερνήτης του 5ου οίκου του φλερτ και του έρωτα, βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα κυβερνήτη του 7ου οίκου της συμβίωσης ή του γάμου, γεγονός που διατυμπανίζει την ερωτική της πλάνη με μεγαλύτερους άνδρες.

Η Sylvia Kristel άφησε το δικό της αποτύπωμα στο χώρο της τέχνης, φέρνοντας στο μυαλό αναμνήσεις μιας εποχής, που το πορνό έμοιαζε με ζώνη αγνότητας, μπροστά στα σκανδαλωδώς αισχρά ζωνάρια του σήμερα.


Κατερίνα Σαλωνίκη


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα