Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

USAF: Σε λίγο καιρό τα Drones θα σκοτώνουν από μόνα τους!




Σε μια εφιαλτική εποχή κινείται ο κόσμος καθώς σύντομα –όπως δήλωσε σχετικά Αμερικανός επιστήμονας συνεργάτης σε αμυντικά προγράμματα  για την αμερικανική Αεροπορία- τα μη επανδρωμένα αεροχήματα (Drones) θα μπορούν να πραγματοποιούν επιθέσεις εναντί0ον στόχων χωρίς την παρέμβαση ανθρώπου. 


«Πριν από κάποιο καιρό ήταν κουφά, χαζά και τυφλά. Τώρα προχωράμε στο να τα κάνουμε ώστε να ακούν, να αισθάνονται και να βλέπουν», δήλωσε ο Mark Maybury στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. 




Ένας άλλος επιστήμονας ο Ronald Arkin καθηγητής στο ινστιτούτο τεχνολογίας του πανεπιστημίου της Georgia πιστεύει πως σύντομα τα drones θα είναι σε θέση να σκοτώνουν τους εχθρούς τους ανεξάρτητα και πέρα από οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση. 



Ο Arkin δήλωσε πως τα ρομποτικά όπλα πρέπει όμως να σχεδιαστούν ως2 «ηθικοί πολεμιστές» καθώς και αυτά τα ρομποτικά συστήματα να μπορούν να πολεμούν με ένα περισσότερο –σ.σ. σε πάρα πολλά εισαγωγικά- «ανθρώπινο τρόπο». 


Βέβαια η αμερικανική Αεροπορία επιμένει πως όσο και αυτοματοποιημένη να γίνει η λειτουργία τους χειριστές στο έδαφος θα ελέγχουν τον τρόπο που αυτά θα διεξάγουν επιχειρήσεις. 

Ο Peter W. Singer μέλος του ινστιτούτου για την εξωτερική πολιτική Brookings Institution θεωρεί πως θα υπάρξουν νομικά κενά και δυσκολίες στην ένταξη τέτοιων προηγμένων drones σε σώματα ασφαλείας και το στρατό.

«Η χρήση τέτοιων συστημάτων που ωθείται από την επιστήμη, την πολιτική και την αναγκαιότητα στο πεδίο της μάχης μας οδηγεί σε μονοπάτια για τα οποία οι δικηγόροι δεν είναι έτοιμοι ακόμη¨. 

Ο ίδιος σε άρθρο του με τίτλο «Μήπως τα drones υπονομεύουν τη Δημοκρατία;» είχε εκφράσει τον προβληματισμό του τόσο για το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο αυτοματισμού τους όσο αι για την ανάληψη αποστολών σε στρατιωτικό αλλά και  επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας.


ΠΗΓΗ
       ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα