Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θα ήθελα να προσθέσω και εγώ σχετικά με τη θύρα του κακού παραθέτοντας τον 9ο Νόμο της Εσωτέρας Θεραπευτικής.

   Θέλω να πιστεύω ότι    αυτό που συμβαίνει  σήμερα μας  δείχνει επίσης οτι εχει εφελκυσεί φώς και έχει βγάλει στην επιφάνεια όλο το σκοτάδι.  Ας προσπαθήσουμε  να μην είμαστε επικρητικοί και ανταγωνιστικοί μεταξύ μας και ας εφαρμόσουμε την αβλάβεια και την καλή θέληση  μέχρι  να γίνουμε η αβλάβεια.
  
                                          ΝΟΜΟΣ  9ος

                           

              Η ανθρωπότητα προοδεύει συνεπώς γοργά στην Ανοδική Οδό και δύο πράγματα μπορούν να θεωρηθούν σαν συνέπειες: πρώτο, ότι οι ατέλειες και το κακό (οι πρώτες λανθάνουσες και το δεύτερο      ενεργό  αν             και σε υποχώρηση) θα γίνονται όλο και περισσότερο φανερά στο νοήμονα άνθρωπο και δεύτερο, ότι ο τρόπος της εξάλειψής τους θα γίνεται επίσης γνωστός. -----------σελ. 681-694
Η τελειότητα ελκύει ατέλεια στην επιφάνεια.
Το αγαθό απομακρύνει πάντοτε το κακό από τη μορφή του ανθρώπου σε χρόνο και χώρο. Η χρησιμοποιούμενη μέθοδος από το Τέλειο Ον κι αυτή που χρησιμοποιείται από το Αγαθό είναι η αβλάβεια. Αυτή δεν είναι αρνητικότητα αλλά τέλεια ισορροπία, μια πλήρης άποψη και θεία κατανόηση.

Αυτός ο νόμος είναι εξαιρετικά απλός κι εννοεί ακριβώς αυτό που λέει. Μπορεί να ερμηνευθεί κατά δύο τρόπους:

                         
                              
1.   Αφορά την πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου με το μέσον της μορφής και τον τρόπο ή το νόμο δια του οποίου απομακρύνεται το λανθάνον άδραγμα της ύλης – που είναι εμποτισμένη με ιδιοτέλεια και μ’ όλα όσα αναγνωρίζονται σαν κακό – και ο άνθρωπος στέκει ελεύθερος.

2.   Μπορεί επίσης να ερμηνευθεί με όρους του θεραπευτή και του ασθενή. Συχνά το αποτέλεσμα της δράσης και γνώσης του αληθινού θεραπευτή είναι να φέρει στην επιφάνεια (σε οξεία μορφή) το κακό (την ασθένεια) μέσα στη μορφή.

 Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι είτε η εξάλειψη της ασθένειας και η εξασφάλιση της υγείας, είτε η μορφή θα υποκύψει στην αύξηση της δυσχέρειας και πιθανότατα ο ασθενής θα πεθάνει. Είναι συνεπώς ευτύχημα ότι ο μέσος θεραπευτής είναι τόσο ασήμαντος, ώστε δεν υφίσταται μια τέτοια φρικτή δυνατότητα.  ........    

 --------------------------------
. Της παράξενης αυτής λειτουργίας του Νόμου της Τελείωσης (παράξενης απ’ την περιορισμένη σκοπιά του ανθρώπου) ο πόλεμος (1914-1945) ήταν ένα κτυπητό παράδειγμα.

 Εκατομμύρια πέθαναν· περισσότερα εκατομμύρια υπέφεραν σκληρά στη μορφική τους φύση και πολλά περισσότερα εκατομμύρια υπέστησαν (κι ακόμη υφίστανται) τη νοητική αγωνία της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας και της φτώχειας. 

Ωστόσο προέκυψαν δύο μεγάλα αποτελέσματα πνευματικής φύσης, σύμφωνα με το Νόμο της Τελείωσης:

1.   Οι ψυχές αποδεσμεύθηκαν από έναν οπισθοδρομικό και παρακμάζοντα πολιτισμό – γιατί τέτοιος είναι ο εκθειαζόμενος πολιτισμός σας απ’ τη σκοπιά της Ιεραρχίας – και θα επανέλθουν σε καλύτερα σώματα σ’ έναν πολιτισμό και μια κουλτούρα περισσότερο σύμφωνη με τις ανάγκες του πνευματικού ανθρώπου. 

Ο κύριος λόγος για τον οποίο έγινε μια τόσο πλήρης καταστροφή των παλιών μορφών (φυσικών, συναισθηματικών και νοητικών) είναι ότι συνιστούσαν μια ολοσχερή φυλάκιση της ψυχής και εμπόδιζαν κάθε αληθινή ανάπτυξη για τις μάζες των ανθρώπων.

2.   Απ’ τον πλούσιο ως τον πτωχό, απ’ το νοήμονα ως τον αμαθή ένα πράγμα συλλαμβάνεται πλέον καθαρά και θα χρωματίζει αυξητικά την ανθρώπινη σκέψη: η ευτυχία και η επιτυχία δεν εξαρτώνται από την κατοχή πραγμάτων ή από τα υλικά αγαθά. 

Αυτή η ιδέα είναι το λάθος της οργανωμένης εργατικής τάξης καθώς μάχεται κι απεργεί για περισσότερα χρήματα για να ζήσει πλουσιότερα· είναι επίσης το λάθος του ευρέος κοινού καθώς αντιδρά στη δράση της εργατικής τάξης, γιατί εξεγείρεται ενάντια στην περικοπή της σταθερής εισροής υλικών αγαθών. 

Η ανθρωπότητα έκανε αυτό το λάθος για ανείπωτους αιώνες κι έσφαλε σοβαρά με την έμφασή της σ’ ό,τι ωφελεί τη μορφή. Αυτό είναι το καλό της Ρωσσικής θέσης καθώς πολεμά τον καπιταλισμό και θέτει έμφαση στην εκπαίδευση. 

Ωστόσο η σκληρότητα και η ασπλαχνία της και (πάνω απ’ όλα) η κατάργηση των δικαιωμάτων των πολιτών σε ορισμένες ουσιαστικές ελευθερίες μπορεί τελικά να εξουδετερώσει την ομορφιά και την ελπίδα του αρχικού ιδεαλισμού.

 Η Ρωσσία έχει ορθό ιδεαλισμό, αλλά σφάλλει βασικά και τρομερά στις τεχνικές της. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται σε ένα ενδιάμεσο σημείο. Έχουν ένα όραμα αλλά δε γνωρίζουν πώς να το υλοποιήσουν και να το κάνουν αληθινό, γιατί δεν ευνοούν (κι ορθά) ένα ολοκληρωτικό καθεστώς. 

Το καπιταλιστικό πνεύμα και ο λανθάνων φασισμός των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί αυτή την εποχή μια συγκεκριμένη απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και οι καπιταλιστές εμποδίζουν τις προσπάθειες των ανθρώπων καλής θέλησης.

 Η Μεγάλη Βρετανία είναι προς το παρόν ανίσχυρη, οικονομικά κατεστραμμένη, η παλιά ιμπεριαλιστική πολιτική της έχει ολοκληρωτικά απορριφθεί και ο λαός της είναι αποθαρρυμένος· είναι συνεπώς τόσο απασχολημένη με τον αγώνα για ζωή (και θα ζήσει), ώστε υπάρχει λίγος χρόνος, ενδιαφέρον ή διαθέσιμη ενέργεια για να κάνει το όραμά της αληθινό.
ΠΗΓΗDimitris Gliatis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα