Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Barry White η αισθησιακή φωνή της Disco-soul

Μουσικές-Βιογραφίες:Barry-White-η-αισθησιακή-φωνή-της-Disco-soul
 
Ο Barry White  γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1944 και πέθανε στις 4 Ιουλίου του 2003. Ήταν γνωστός αμερικανός τραγουδιστής, στιχουργός και μουσικός παραγωγός! Έχει κερδίσει 5 βραβεία Grammy.


 
Σημείωσε μεγάλη επιτυχία κατά την 10ετία του 1970. Ασχολήθηκε με διάφορα είδη μουσικής όπως soul, funk και disco. Τα πρώτα τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες ήταν τα  ”You’re the First, the Last, My Everything” και “Can’t Get Enough of Your Love, Babe”.
Πολλά από τα άλμπουμ και τα single που κυκλοφόρησε έγιναν χρυσά και πλατινένια! Έχει πουλήσει πάνω από 100 αντίτυπα δίσκων!



Παιδικά χρόνια:
Ο Barry γεννήθηκε στο Τέξας. Είχε έναν αδερφό, τον Darryl που ήταν 13 χρόνια μικρότερος από τον εκείνον. Ο Barry μεγάλωσε ακούγοντας κλασσική μουσική από την συλλογή δίσκων της μητέρας του! Άρχισε να παίζει πιάνο σε μικρή ηλικία. Έπαιζε ότι άκουγε μέσα από τα τραγούδια.

Στην εφηβεία του έμπλεξε με τον αδερφό του σε παρανομίες και σε ηλικία 17 ετών μπήκε φυλακή γιατί είχαν κλέψει $30,000! Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην φυλακή άκουγε το τραγούδι του  Elvis Presley It’s Now or Never”, ένα τραγούδι που στην πορεία τον έκανε να αναθεωρήσει τον τρόπο ζωής του.




Η καριέρα του στην μουσική:
Μετά την αποφυλάκισή του αποφάσισε να ασχοληθεί με την μουσική και έτσι το 1960 άρχισε να τραγουδάει μαζί με διάφορα γκρουπ. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται και με την παραγωγή δίσκων. Το 1972 ανέλαβε την παραγωγή δίσκου ενός γυναικείου συγκροτήματος, των  Love Unlimited Το 1973 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και να εγκαταλέιψει τις συμμετοχές στα γκρουπ



 Κυκλοφόρησε τον 1ο προσωπικό του δίσκο με τίτλο ‘’I’ve Got So Much to Give’’, ο οποίος έγινε χρυσός!

Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί τον δίσκο ‘’Can’t Get Enough’’.
Συνεχίζει να κυκλοφορεί νέους δίσκους κάθε χρόνο. Το τραγούδι  ”You’re the First, the Last, My Everything”  γίνεται μεγάλη επιτυχία το 1974.



Το 1975 κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’Just Another Way to Say I Love You’’, από το οποίο ξεχωρίζει το τραγούδι  ”What Am I Gonna Do with You”.



Οι επιτυχίες για τον Barry συνεχίζονται και το 1976 κυκλοφορεί ένα ακόμα άλμπουμ το οποίο έχει τον τίτλο ‘’Let the Music Play’’ όπου είναι και το single που ξεχώρισε αμέσως!

Το 1977 κυκλοφορεί τον δίσκο ‘’Barry White Sings for Someone You Love’’. Τα επόμενα χρόνια εξακολουθεί να κυκλοφορεί άλμπουμ σχεδόν κάθε χρόνο. Μετά το 1977 ακολουθούν τα άλμπουμ : ‘’The Man’’ (1978), ‘’The Message Is Love’’(1979), ‘’Sheet Music’’ (1980), ‘’Beware!’’ (1981), ‘’Change’’ (1982) και ‘’Dedicated’’ (1983).




Στα τέλη του 1983 αποφασίζει να κάνει ένα διάλειμμα από την δισκογραφία και για 4 χρόνια δεν κυκλοφορεί κανένα δίσκο. Επιστρέφει δυναμικά το 1987 με την κυκλοφορία του δίσκου ‘’The Right Night & Barry White’’. 2 χρόνια αργότερα κυκλοφορεί το άλμπουμ ‘’The Man Is Back!’’. Το 1991 κυκλοφορεί έναν ακόμα δίσκο με τίτλο ‘’Put Me in Your Mix’’.



Απέχει 3 χρόνια από την δισκογραφία και επανέρχεται το 1994 με τον δίσκο ‘’The Icon Is Love’’. Κυκλοφορεί τον τελευταίο δίσκο του το 1999 με τίτλο ‘’Staying Power’’ που έγινε αμέσως χρυσός!




ΠΗΓΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα