Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΛΛΙΑ...ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΛΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ!! ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ




Η ενασχοληση μου με την ζωη των Αμερικανων ιθαγενων Ινδιανων με οδηγησε στο να <<πεταξω>> τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, και το μονο που να επιτρεπω, μια φορα το χρονο, ειναι το κοψιμο ων ακρων! Τώρα είμαι έξι εβδομάδες χωρίς  πλύσιμο των μαλλιών μου. 

Λένε ότι οι τρεις πρώτοι μήνες είναι οι χειρότεροι, καθώς το τριχωτό της κεφαλής πηγαίνει σε μια μεγάλη αποτοξίνωση για να απαλλαγεί από τη χρήση  όλων αυτών των χρόνων, των χημικών ουσιών. Μέχρι στιγμής ξεπλένω τα μάλλια μου μόνο με νερό, αλλά μετά την ανάγνωση  του παρακάτω συνδέσμου  σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω θεραπεια χρησιμοποιώντας ξύδι μήλου (μηλίτη) και διττανθρακικό νάτριο . (Το Όξινο ανθρακικό νάτριο είναι γνωστό  ως μαγειρική σόδα, μπορεί να βρεθεί  σε όλα τα σούπερ μάρκετ, και παρεμπιπτόντως χρησιμοποείται για τη δυσπεψία, καούρα και κυστίτιδα)


Χημικά επεξεργασμένα μαλλιά μου
Μέχρι πριν από έξι εβδομάδες,η περιποίηση των μάλλιων μου περιελλάμβανε 
Μία φορά κάθε έξι εβδομάδες βαφή μαλλιών £ 7
Δύο φορές την εβδομάδα και σαμπουάν κοντίσιονερ
Σαμπουάν £ 8
Conditioner £ 8
Gel για να διώξει τη ξηρότητα   £ 5
Σε ειδικές περιπτώσεις, όπως νυκτερινές εξόδους, με το βάψιμο, το λούσιμο, πιστολάκι, ξήρανση, πηκτικά, ίσιωμα, λακάρισμα, η όλη διαδικασία διαρκούσε περίπου 2 ώρες, έτσι εκτός από χρήματα υπήρχε και χάσιμο  χρόνου.

Μετά από  μόνο έξι εβδομάδες μπορώ να αναφέρω μόνο μερικά από τα οφέλη μέχρι στιγμής, το κυριότερο είναι ότι η δερματίτιδα εξ επαφής που είχα στα χέρια μου εδώ και 40 χρόνια έχει εξαφανιστεί εντελώς! Τα νύχια μου είναι επίσης πολύ πιο υγιεινά και καθώς τα νύχια  αντανακλούν τη γενική υγεία αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι.

Καθώς η διαδικασία λούσιμο-πιστολακι διαρκούσε περίπου 15 λεπτά, έχω κερδίσει 2 ώρες ανά μήνα.Τα ξηρά κατσαρά άκρα μου έχουν επίσης εξαφανιστεί.

Σε αυτό το στάδιο διατηρώ τα μαλλιά μου δεμένα μέχρι να περάσει το διάστημα των τριών μηνών, αλλά κοιτάζοντας τα μαλλιά μου δεν υπάρχει καμμία  ένδειξη ότι δεν έχουν πλυθεί τις τελευταίες 6 εβδομάδες. Η μόνη πραγματική ανησυχία μου ειναι η αύξηση του χρώματος των μαλλιών στις άκρες .

Η ΡΟΥΤΙΝΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΟΥ

ΜΕΙΓΜΑ ΔΙΤΤΑΝΘΡΑΚΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ

. 2 κουταλιές  
 όξινου ανθρακικού νάτριου ,  1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 φακελάκι τσαγιού χαμομήλι, περίπου 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό ...
 αναμειγνύεται τα παραπάνω συστατικά,  αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια τοποθετουμε το μειγμα στο τριχωτό της κεφαλής κάνοντας μασάζ, εξασφαλίζοντας την κάλυψη όλων των μαλλιών με το μείγμα. Το αφήνουμε λίγα λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένουμε. 
 Ανακατεύουμε μηλόξιδο
1/3 ξύδι μήλου μηλίτη, 2/3 's νερό 

Μετά το ξέπλυμα του μειγματος οξέωσης , χύνω  μια κούπα από το μείγμα μηλόξυδου στο  κεφάλι μου, το αφήνω για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένω. Στέγνωμα  και στυλ μαλλιών όπως συνήθως. 
Συνήθως όταν κάνω ντους ξεπλένω τα μαλλιά μου μόνο με νερό, αλλά μία φορά κάθε 1/2 εβδομάδες  χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο.

Η υπέροχη Victoria Winters που δεν έχει πλύνει τα μαλλιά της για πολλά χρόνια.Η Victoria υποστήριξε ότι η έκτη αίσθηση  και οι ψυχικές ικανότητες της βελτιώθηκαν όταν εγκατέλειψε τα σαμπουάν. Πρόσθεσε ότι όλες οι αισθήσεις της και η συνολική διάρκεια ζωής  της εχουν επίσης βελτιωθεί.






Μαλλιά 6 εβδομάδες αφού σταμάτησα το πλύσιμο.


Οι παρακάτω σύνδεσμοι δημοσιεύτηκαν από ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν σαμπουάν ή άλλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.  Εγώ προσωπικά ενθαρρύνθηκα από τις μαρτυρίες και συμβουλές που δίνονται από τα παρακάτω άτομα.

Καμμία απο αυτές τις κύριες χρησιμοποιούν σαμπουάν, κοντίσιονερ η άλλα προιόντα περιποίησης μάλλιων



http://whateverifeellike.com/2008/10/hair-pics-no-shampoo/ 






Νέα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών μου

Σταμάτησα το πλύσιμο των μαλλιών μου τον Αύγουστο του 2011, τον Οκτώβριο έβαλα μια φυσική χρωστική ουσία  που βασίζεται σε αυτό για να το φέρει πίσω στο φυσικό χρώμα μου. Είναι πλέον Μάρτιος 2012, τα μαλλιά μου είναι δύο φορές πιο παχιά από ότι ήταν πριν, και σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν εξαφάνιση της δερματίτιδας μου, η χροιά μου έχει δει μια τεράστια βελτίωση. Το δέρμα στο πρόσωπό μου αισθάνεται πιο παχύ, οι λεπτές γραμμές έχουν εξαφανιστεί και συνολικά το πρόσωπό μου αισθάνεται πιο λεπτό. Είναι σαν η διαδικασία της γήρανσης να οπισθοδρομεί. Όταν σταμάτησα τη χρήση χημικών ουσιών, ποτέ δεν πίστευα ότι θα υπάρξει μια τέτοια μεγάλη διαφορά στην επιδερμίδα μου. Ένα άλλο όφελος που Δεν περίμενα ποτέ, είναι ότι οι δυνατότητες του εγκεφάλου και της σκέψης  μου  έχουν βελτιωθεί σημαντικά, μαζί με τις ψυχικές και διαισθητικές ικανότητες μου.
Sandra Barr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα