Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑ Ο ΑΙΝΣΤΑΙΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ;‏



Το ghost-hunting είναι ένα «άθλημα» το οποίο είναι ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «απλώνει τα δίχτυα του» και στη χώρα μας (βλ W ReSearching Team). Βέβαια, παρ’όλες τις προσπάθειες των ghost-hunters ανά τον κόσμο, με τις συνεχείς έρευνές τους σε εγκαταλελειμένα σπίτια, εργοστάσια, παλιά κτίρια, νεκροταφεία, κ.τ.λ., οι οποίες τις περισσότερες φορές συνοδεύονται από τον κατάλληλο εξοπλισμό, ακόμα δεν είμαστε στη θέση να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι ναι, τα φαντάσματα υπάρχουν.


Πολλοί ghost hunters, ωστόσο, πιστεύουν ότι οι ισχυρισμοί για την ύπαρξη των φαντασμάτων υπάρχει στη μοντέρνα φυσική, και συγκεκριμένα στον… Αϊνστάιν, ο οποίος προσέφερε μία επιστημονική βάση πάνω στο θέμα.
Για παράδειγμα, ο ερευνητής φαντασμάτων John Kachuba στο βιβλίο του Ghosthunters (2007) αναφέρει: «Ο Einstein απέδειξε ότι όλη η ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν είναι σταθερή και ότι δε μπορεί ούτε να δημιουργηθεί αλλά ούτε και να καταστραφεί… Οπότε, τι ακριβώς συμβαίνει στην ενέργειά μας όταν πεθαίνουμε; Αν δε μπορεί να καταστραφεί, πιθανόν να μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο είδος ενέργειας. Ποιά είναι αυτή η νέα μορφή ενέργειας; Μήπως μπορούμε να πούμε ότι η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία των φαντασμάτων;»
Η ομάδα παραφυσικών φαινομένων Tri County Paranormal αναφέρει: «Ο Einstein είπε ότι η ενέργεια δε μπορεί να δημιουργηθεί ή να καταστραφεί αλλά μπορεί μόνο να αλλάξει από μία μορφή σε μία άλλη. Όταν είμαστε ζωντανοί, έχουμε ηλεκτρική ενέργεια στο σώμα μας. Τι συμβαίνει στην ηλεκτρική αυτή ενέργεια όταν πεθαίνουμε; Σίγουρα, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό».
Στην πραγματικότητα, η απάντηση ίσως είναι τελικά πολύ απλή. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργεια του σώματός του πηγαίνει όπου πηγαίνει και η ενέργεια όλων των οργανισμών: στο περιβάλλον. Όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, η ενέργειά του απελευθερώνεται με τη μορφή ενέργειας και μεταβιβάζεται ουσιαστικά στα ζώα και τα φυτά που μας «τρώνε». Αν, επίσης, το σώμα μας αποτεθρώθηκε, τότε η ενέργεια γίνεται θερμότητα και φως και διαχέεται στο περιβάλλον.
Όταν καταναλώνουμε νεκρά φυτά και ζώα, καταναλώνουμε ταυτόχρονα την ενέργειά τους και τη χρησιμοποιούμε για δική μας χρήση. Η τροφή μεταβολίζεται όταν αφομοιώνεται και οι χημικές αντιδράσεις συμβαίνουν όταν το ζωό χρειάζεται να ζήσει, να τρέξει, να αναπαραχθεί, κτλ. Η ενέργεια αυτή δεν υπάρχει με τη μορφή «ηλεκτρομαγνητικής-πνευματικής σφαίρας», αλλά με τη μορφή θερμότητας και χημικής ενέργειας.
Πολλοί ghost hunters ισχυρίζονται ότι μπορούν να εντοπίσουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που δημιουργούνται από τα φαντάσματα. Και εφ’όσον ισχύει ότι οι διαδικασίες μεταβολισμού των ζωντανών οργανισμών δημιουργούν χαμηλά επίπεδα ηλεκτρικών ρευμάτων, αυτά παύουν να υφίστανται ότι οι οργανισμοί πεθαίνουν. Επειδή η πηγή της ενέργειας σταματάει, σταματούν και οι ηλεκτρικές διεργασίες – ακριβώς όπως μία λάμπα παύει να εκπέμπει φως όταν διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Η περισσότερη από την “ενέργεια” που αφήνει πίσω του ένας νεκρός άνθρωπος χρειάζεται χρόνια για να επανενταχθεί στο περιβάλλον με τη μορφή τροφής. Η υπόλοιπη διαλύεται αμέσως μετά το θάνατο και δεν έχει μορφή τέτοια η οποία να μπορεί να εντοπιστεί χρόνια μετά από τις συσκευές εντοπισμού ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς φαντασμάτων.
Μπορεί πολλοί ghost hunters να βασίζονται πάνω στις θεωρίες του Einstein και μπορεί τα φαντάσματα πράγματι να υπάρχουν, ωστόσο ούτε ο Einstein ούτε οι νόμοι της φυσικής προτείνουν ότι τα φαντάσματα είναι αληθινά…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα