Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΣ

    Μιλώντας για χαρά και ευτυχία,κανείς απ'όσους τον γνώρισαν από κοντά δεν θα ξεχάσει

         ποτέ την μόνιμη έκφραση πόνου και θλίψης στο πρόσωπό του.



Όταν άνθρωποι του βεληνεκους-Αλέκος Κιτσάκης μιλούν έτσι για σένα,όταν το άκουσμα των τραγουδιών σου προκαλεί ρίγη συγκίνησης,όταν 11 χρόνια μετά τον θανατό σου αναφέρεσαι στις συζητήσεις ακόμα ως Μπάρμπα-Τάκης,τότε το μέγεθος του ονόματος σου είναι ανυπέρβλητο...ελάτε να γνωρίσουμε μαζί τον τον καλλιτέχνη,τον άνθρωπο,τον αιτωλοακαρνάνα Τάκη Καρναβά.



Γεννήθηκε το 1936 στην Κανδύλα Ξηρομέρου από φτωχούς αγρότες γονείς, τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα γι'αυτόν. 


Το ταλέντο του στο τραγούδι δεν άργησε να φανεί,η μοναδικότητα της φωνής του και ο τρόπος που 'έπαιζε' με αυτήν,έγιναν σημείο αναφοράς στα μικρά 'μαγαζάκια' της περιοχής όπου και ξεκίνησε την τεράστια καριέρα του.







Η εξέλιξη του είναι αστραπιαία,σε λίγα χρόνια γίνεται το ίνδαλμα και το καμάρι του Ξηρομέρου.Xιλιάδες κόσμου έτρεχε από πανηγύρι σε πανηγύρι για να τον ακούσει,σχεδόν σε κάθε γάμο της περιοχής είναι παρών με την φωνή του,πλέον ο Μπάρμπα-Τάκης είναι ένας μικρός θεός για την Αιτ/νία.

Τα τραγούδια του μιλούν για ξενιτιά,πόνο,αδικία π.χ 'βαθιά σπηλιά,πανώρια,μαραίνομαι ο καημένος,πόσο γλυκιά είναι η ζωή κ.α' αλλά και για ελπίδα και χαρά π.χ''παρήγγειλα να φέρουνε''.

Μιλώντας για χαρά και ευτυχία,κανείς απ'όσους τον γνώρισαν από κοντά δεν θα ξεχάσει ποτέ την μόνιμη έκφραση πόνου και θλίψης στο πρόσωπό του,ίσως όμως να ήταν αυτή που σε συνδυασμό με την φωνή και τα τραγούδια του τον έκαναν αγαπητό παντού!



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα