Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κρυστάλλινα κρανία



Αυτά τα ντελικάτα εκθαμβωτικά δημιουργήματα αποτελούν ακόμη και σήμερα μυστήριο για τους αρχαιολόγους.

Το πρώτο ανακαλύφθηκε το 1920 από έναν βρετανό ερασιτέχνη αρχαιολόγο και την κόρη του στην πόλη Belize και το συγκεκριμένο θεωρείται το τελειότερο όλων από άποψη τεχνοτροπίας και ανατομίας.

Έκτοτε αρκετά κρυστάλλινα κρανία έχουν βρεθεί σε μέρη του Μεξικού όπως και στην κεντρική και νότια Αμερική.

 
 Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι δημιουργήματα των Μάγια και προορίζονταν ως δώρο προς τους θεούς. Άλλοι πιστεύουν πως είναι απομεινάρια-κληρονομιά παλιότερων εξελιγμένων πολιτισμών, όπως η Ατλαντίδα.
Η πρώτη αναφορά τους σε εφημερίδα απαντά στα τέλη του 19ου αιώνα ενώ στα μέσα του 20ου κάνουν την εμφάνισή τους σε μουσεία της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Από κει και έπειτα, ένας μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων έχουν ασχοληθεί με τα κρυστάλλινα κρανία και διάφορα βιβλία έχουν γραφτεί. Μέχρι στιγμής όμως μια σαφής απάντηση από την επιστήμη δεν υπάρχει σχετικά με την προέλευσή τους.



Αυτή είναι η κόρη του ερευνητή που βρήκε το κρανίο και το κράτησε στην κατοχή της μέχρι και το θάνατο της.


Και οι ιστορίες οργιάζουν.




Σύμφωνα με τον ερευνητή, συγγραφέα και εκδότη David Hatcher κάποιοι θρύλοι των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου, λένε ότι υπάρχουν 13 κρυστάλλινα κρανία φτιαγμένα από ατόφιο ορυκτό κρύσταλλο (χαλαζία) τα οποία είναι σε φυσιολογικό μέγεθος και λέγεται ότι λειτουργούν σαν "αρχεία", περιέχουν δηλαδή τη μνήμη ολόκληρου του πλανήτη.



Σύμφωνα λοιπόν μ' αυτό τον θρύλο, τα 13 κρανία θα "ανακαλυφθούν" και θα συγκεντρωθούν για να δώσουν τη συλλογική τους σοφία μόνο όταν το ανθρώπινο γένος θα είναι έτοιμο να τη δεχθεί χωρίς να κάνει κακή χρήση της.

Παραλλαγές του θρύλου βρίσκουμε σε πολλές φυλές ιθαγενών της Αμερικής ξεκινώντας από την κεντρική Αμερική στους απογόνους των Μάγια και των Αζτέκων μέχρι τους ινδιάνους του Πουέμπλο και τους Ναβάχο στις νοτιοδυτικές Η.Π.Α και τους Τσερόκι και Σενέκα στα Β.Α.




Υπάρχουν περίπου 350 γνωστά κρανία στον κόσμο άλλα υπερμεγέθη και άλλα μινιατούρες, όμως ελάχιστα από αυτά είναι σε φυσικό μέγεθος και ακόμη λιγότερα θεωρούνται αυθεντικά.


ΠΗΓΗ  
  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα