Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Τα ιατρικά οφέλη της ποδηλασίας Από τον Θαλή Παναγιώτου



urbancycling
Το ρητό "ποδηλατιστείτε, είναι για καλό" θα πρέπει να τοποθετηθεί ψηλά στις προτεραιότητές σας, αφού είναι και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Δείτε τους λόγους...

Ποδήλατο για καλύτερη διάθεση


Ένα όφελος της ποδηλασίας που συχνά παραβλέπεται είναι η θετική επίδραση στη ψυχική διάθεση, που ονομάζεται «η ευφορία του ασκούμενου» και οφείλεται στην έκκριση ενδορφινών. Οι ενδορφίνες είναι ουσίες που επιδρούν θετικά στη διάθεση. Η ποδηλασία επομένως συνιστάται επίσημα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.



Ποδήλατο για πρόληψη και αντιμετώπιση καρδιαγγειακών παθήσεων

Είναι εντυπωσιακά τα δεδομένα που έχουν συσσωρευτεί σχετικά με τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιοπαθειών. Τα αποτελέσματα πολλές φορές υπερβαίνουν σημαντικά τα οφέλη από πολλές ιδανικές φαρμακευτικές θεραπείες, ειδικά σε ήπιες και μέτριες μορφές των παθήσεων.

Ποδήλατο για πρόληψη και αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη
Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μία επιδημία που προσβάλλει τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού πληθυσμού και εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Η ενασχόληση με το ποδήλατο μπορεί να προλάβει και να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη.

Ποδήλατο για γερά πνευμόνια

Η άσκηση με το ποδήλατο βελτιώνει την αναπνευστική οδό με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργεία του καρδειαγγειακού συστήματος.


Ποδήλατο για γερά κόκαλα

Το μοναδικό φυσιολογικό ερέθισμα για την ενδυνάμωση των οστών προέρχεται από την άσκηση. Η έλλειψη άσκησης δεν δίνει το κατάλληλο ερέθισμα για να γίνουν τα κόκαλα δυνατά και να αποθηκεύσουν ασβέστιο.


Ποδήλατο για πρόληψη του καρκίνου

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η προπόνηση με ποδήλατο μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και του μαστού. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μειώσει την πιθανότητα άλλων μορφών καρκίνων, αλλά μέχρι τώρα αυτές οι μορφές έχουν μελετηθεί και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά.


Ποδήλατο για χαμηλή χοληστερόλη

Τα οφέλη της άσκησης στην χοληστερόλη είναι επιβεβαιωμένα εδώ και καιρό, και η άσκηση μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι η καλύτερη «θεραπεία» για τη μείωση της χοληστρόλης στο αίμα.


Ποδήλατο για λιγότερα κρυολογήματα

Η άμυνα του οργανισμού βρίσκεται σε ιδανική λειτουργία όταν η άσκηση με ποδήλατο είναι συχνή. Σε περιπτώσεις απουσίας άσκησης ή υπερβολικής άσκησης (όπως σε επαγγελματίες ποδηλάτες) ή άμυνα του οργανισμού μειώνεται σημαντικά. Καλύτερη άμυνα σημαίνει λιγότερα κρυολογήματα το χειμώνα και γενικότερα λιγότερες λοιμώξεις.


Ποδήλατο για ιδανικό βάρος

Τουλάχιστον το 60 – 70% της εξωτερικής μας εμφάνισης συνδέεται άμεσα με τις διατροφικές μας συνήθειες. Η φυσική δραστηριότητα μέσω του ποδηλάτου έρχεται να ισσοροπήσει και να επιφέρει το ιδανικό αποτέλεσμα.


Ποδήλατο για καλό ύπνο

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου πάσχει από διαταραχές ύπνου. Οι αιτίες μπορεί να είναι πολλές, αλλά η καλύτερη λύση είναι η συχνή άσκηση. Η άσκηση με ποδήλατο εξασφαλίζει φυσικά χωρίς «ανεπιθύμητες ενέργειες» την ποιότητα του ύπνου.


Ο Θαλής Παναγιώτου, είναι ειδικός Διατροφολόγος και Personal Trainer, κατέχει δύο τίτλους σπουδών. Ο πρώτος στον τομέα της Διατροφής και Διαιτολογίας και ο δεύτερος στον τομέα της Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στο Personal Training και στις καρδιαγγειακές παθήσεις. Παράλληλα έχει αναλαβεί το Τμήμα Διατροφής του Gym Tonic και διατηρεί γραφείο στα Νότια Προάστια της Αττικής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: γραφείου/Fax: 210 9960989, 6974274200, info@mypersonaltrainer.gr | www.mypersonaltrainer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα