Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ - Ο Αριθμός του Θηρίου στις οθόνες (ΒΙΝΤΕΟ)


Η αμερικάνικη χριστιανική κινηματογραφική εταιρία παραγωγής ‘Pure Flix Entertainment’ κυκλοφόρησε πρόσφατα σε DVD/BluRay, ένα εσχατολογικό θρίλερ δράσης του James Chankin με τίτλο “The Mark,” (‘Το σημάδι’, που εννοείται ως ‘Το Χάραγμα’), με πρωταγωνιστή τον Craig Sheffer (A River Runs Through It) και τους Eric Roberts (The Dark Knight), Gary Daniels, Sonia Couling, Sarah Deakins και Carey Scott.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Η διεθνής οικονομία είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Για να αποφευχθεί αυτό, μια μυστική, νέα τεχνολογία πρόκειται να ανακοινωθεί στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στο Βερολίνο.
Σε μια πτήση από την Μπανγκόκ για το Βερολίνο είναι ο Τσαντ Τέρνερ (Craig Sheffer), πρώην στρατιώτης που έχει χάσει την πίστη του στον Θεό, είναι τώρα ο πρώτος παγκοσμίως σε θέματα δοκιμής μιας μυστικής τεχνολογίας — ενός βιομετρικού μικροτσίπ που έχει εμφυτευτεί στο χέρι του και είναι ικανό να παρακολουθεί όλες τις προσωπικές πληροφορίες. Εκείνος που τον έχει υπό την επίβλεψή του είναι ο Dan Cooper (Eric Roberts), αρχηγός της Avanti Corporation, που εφεύρε το μικροτσίπ. Επίσης στο αεροπλάνο είναι η όμορφη αεροσυνοδός Dao (Sonia Couling) που ο Τσαντ γνωρίζει από τα ταξίδια του. 

Η Dao δίνει μία φωτεινή νότα στον σκοτεινό κόσμο του Τσαντ.
Χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, μια ομάδα μισθοφόρων, υπό την ηγεσία του Joseph Pike (Gary Daniels), βρίσκεται επίσης στο αεροπλάνο έχοντας σχέδιο να κάνει αεροπειρατεία και να κλέψει το μικροτσίπ και να το παραδώσει στο μυστηριώδη ηγέτη της, Philyp Turk (Ivan Kamaras). Αλλά υπάρχουν και πιο ισχυρές δυνάμεις στο παιχνίδι.

 Η αεροπειρατεία λαμβάνει χώρα την ώρα που οι αληθινοί πιστοί μεταφέρονται στον Ουρανό και ξεκινάει η περίοδος της ‘Μεγάλης Θλίψης’. Το σημάδι στον βραχίονα του Τσαντ από το chip είναι στην πραγματικότητα το ‘Χάραγμα του Αντιχρίστου.

Ο Τσαντ συνειδητοποιεί ότι διεξάγεται η μάχη καλού και κακού και ότι πρέπει να σώσει τον εαυτό του και όλους όσους βρίσκονται στο σκάφος — και να βεβαιωθεί ότι το μικροτσίπ δεν θα πέσει σε λάθος χέρια.

Αφενός, η ταινία “The Mark” θυμίζει η χριστιανική ταινία του 2001 ‘Left Behind’, με πρωταγωνιστή τον Kirk Cameron. Ειδικά η σκηνή που εξαφανίζονται θαυματουργικά («αρπάζονται») κάποιοι επιβάτες και οι υπόλοιποι προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη.

(ΚΟ: ‘Left Behind’ σημαίνει «Αυτοί που έμειναν πίσω», δηλαδή μετά την ‘αρπαγή’ των πιστών στον Ουρανό, τον καιρό κυριαρχίας του Αντιχρίστου. Με τον ομώνυμο τίτλο κυκλοφόρησαν στις ΗΠΑ16 best-selling βιβλία, των Tim LaHaye και Jerry B. Jenkins. Στην Αμερική που τέτοια θέματα είναι αρκετά δημοφιλή, ειδικά μεταξύ των ευαγγελικών / πεντηκοστιανών χριστιανών, τα βιβλία γνώρισαν επιτυχία με πάνω από 64 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τώρα.

 Εκτός από την πρώτη ταινία, η οποία έχει προβληθεί στην ελληνική τηλεόραση, ακολούθησαν και άλλες δύο συνέχειες που κυκλοφόρησαν σε DVD στα ελληνικά, ενώ έχει κυκλοφορήσει και PC game).
Εδώ ο πρωταγωνιστής έχει ένα chip στο σώμα του, που θεωρείται ο ‘Αριθμός του Θηρίου’, που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης.

Ο Craig Sheffer, ένας βετεράνος ηθοποιός που πρωταγωνίστησε μαζί με τον Brad Pitt στην ταινία του Robert Redford “A River Runs Through It”, σκιαγραφεί το πορτρέτο του Τσαντ, πρώην στρατιώτη και αντιπροσώπου της κυβέρνησης, ο οποίος σε όλη του τη ζωή βασανίζεται με ερωτηματικά σχετικά με την πίστη στον Θεό και την Αγία Γραφή. Όταν ένα βιομετρικό μικροτσίπ δέχεται ακούσια στο χέρι του, γίνεται το επίκεντρο της Avanti Corporation, της εταιρείας που εφηύρε το chip.

Μια ομάδα μισθοφόρων ακολουθάει τον Τσαντ, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν το μικροτσίπ για το αφεντικό τους, που υποτίθεται ότι είναι ο Αντίχριστος.
Στην ταινία παίζει ένας άλλος βετεράνος ηθοποιός του Χόλιγουντ, ο Eric Roberts, αδελφός της Julia Roberts, αστέρια ως Cooper, ο προϊστάμενος του Avanti Corporation



 ΠΗΓΗ
    ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα