Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κόκκινη έγινε η θάλασσα στο Σίδνεϊ

27 Νοεμβρίου 2012 - Η θάλασσα του Σίδνεϊ γίνεται κόκκινη, λόγω των φυκιών που τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει την εμφάνηση τους στις παραλίες, συμπεριλαμβανομένων των παραλία του Clovelly και την περίφημη παραλία Bondi, που έχει απαγορευθεί η κολύμβηση λόγω των κόκκινων φυκιών που έχουν μολύνει τις ακτές της Αυστραλίας.
Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως Noctiluca scintillans ή "φωτιά στη θάλασσα", και δεν έχει τοξικές επιδράσεις ενώ είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας διεξάγουν την απαραίτητη ανάλυση για να προσδιοριστεί η παρουσία τοξινών.

Μερικοί έχουν αισθανθεί να κάνουν μια βουτιά για να ζήσουν τον ενθουσιασμό των καταδύσεων σε μια θάλασσα κόκκινη σαν αίμα. Η άνθιση του φυκιού κάνει το νερό να φαίνεται κόκκινο ενώ το βράδυ λάμπει και φωσφορίζει: τα φύκια αυτά έχουν βιοφωταύγεια, και την ικανότητα να μετατρέπουν τη χημική ενέργεια σε φωτεινή ενέργεια . Αυτή η άνθιση των κόκκινων φυκιών, είναι, ένα φυσικό φαινόμενο, αν και σπάνια, μπορεί να συμβεί, ανάλογα με την κατάσταση του καιρού και τα παιχνίδια των θαλάσσιων ρευμάτων στον κόλπο του Σίδνεϊ. 

Το κλείσιμο των παραλιών είναι ακόμα ένα σοβαρό οικονομικό πλήγμα για τον τουρισμό της θάλασσας στο Σίδνεϊ. Πιθανώς συνένοχοι στο φαινόμενο ήταν η άνθηση της μεγάλης θερμότητας από τα τέλη της άνοιξης, η οποία αναμένεται να πετάξει στα ύψη με τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40°C κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας. Ευτυχώς οι βροχές που έρχονται θα λύσουν το πρόβλημα γρήγορα.




ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα