Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πληροφορια και Εξελιξη - Το ανήσυχο πνεύμα & η ανήσυχη ψυχή


Πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ένα ανήσυχο πνεύμα, μια ανήσυχη ψυχή ?
Το ανήσυχο πνεύμα, η ανήσυχη ψυχή «ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ» = ΑΛΗΘΕΙΑ.


Συνεπώς, ένα τέτοιο πνεύμα, μια τέτοια ψυχή βρίσκεται εν συνεχή νοητική, πνευματική και συναισθηματική κινήσει.

Βρίσκεται δηλαδή εν συνεχή, πολλές φορές επώδυνη για την ίδια (και τους άλλους άλλωστε) διαδικασία αναζήτησης πληροφορίας για τις ανάγκες της εξέλιξής της.

Διότι η εξέλιξη γίνεται αισθητή ως επιτακτική ανάγκη, ως δίψα, ως αδυναμία του ζην και σκέπτεσθαι όπως πριν.

Αρχίζει η επώδυνη διαδικασία μετασχηματισμού όλου του είναι της ψυχής, που περιλαμβάνει την επώδυνη ανασυγκρότηση των κυρίων της σωμάτων : του νοητικού, του πνευματικού και του συναισθηματικού - δηλαδή ολόκληρης της δομής της.

Γεννιέται το καινούριο και το άγνωστο, που πολλές φορές προκαλεί τον τρόμο στους άλλους, που έχουν συνηθίσει να ακολουθούν τις έτοιμες συνταγές, την ήδη πεπατημένη από τους άλλους, άρα σίγουρη οδό. . .

Οι άλλοι απλώς ευρίσκονται στην περίοδο της ανώδυνης ΣΤΑΣΗΣ.

Προς το παρόν πάντα, διότι οι πάντες είναι καταδικασμένοι να εξελιχθούν, ο καθένας με τον τρόπο του και στην ώρα του. . .

Η ευρισκόμενη εν τω γεννάσθαι του κάτι καινούργιου ψυχή δεν αναγνωρίζει τα δόγματα, αμφισβητεί το κύρος, τους τίτλους, τα ειπωθέντα από τους άλλους, όσο σωστά και να φαίνονται, αυτή αναζητεί μια άλλη, άγνωστη σε όλους και σε αυτήν την ίδια οδό, διότι ΝΙΩΘΕΙ, ότι ασχέτως του πόσο σωστά πράγματα είπαν οι προηγούμενοι - πάντα κάτι θα λείπει στην ολοκλήρωση της εικόνας, που λέγεται ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτή ΝΙΩΘΕΙ , ότι οι ιδιοκτήτες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν υπήρξαν, δεν υπάρχουν, ούτε θα υπάρξουν ΠΟΤΕ , ορμώμενη από την αρχή αυτή, η ψυχή ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ το κάθε κύρος, την κάθε αρχή, την κάθε δοξασία, το κάθε κατεστημένο.

Η αρχική φάση της κάθε εξέλιξης πάντα περιέχει μέσα της το ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ, την ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Η ευρισκόμενη στο στάδιο αυτό ψυχή υποχρεωτικά είναι ΑΙΡΕΤΙΚΗ και ενίοτε ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ.

Έτσι, η εισελθούσα στον χορό της περαιτέρω εξέλιξης ψυχή είναι εξεγερμένη νοητικά, πνευματικά και συναισθηματικά.

Αυτή κουβαλάει μέσα της την ΑΙΡΕΣΗ και την ΠΡΟΚΛΗΣΗ και πολλές φορές τον ΚΙΝΔΥΝΟ για τον εαυτόν της και για τους άλλους.

Δεν την βολεύει η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, διότι η συναίνεση σε τελική ανάλυση είναι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΣΤΑΣΗ, άρνηση του προχωρειν εμπρός και πολλές φορές είναι σχεδόν αδύνατον το προχωρειν εμπρός μαζί με τους άλλους για ένα και μόνον λόγο - ο καθένας, ευρισκόμενος στο δικό του στάδιο εξέλιξης, έχει τους δικούς του σκοπούς, τις δικές του ανάγκες.

Μέσα σε τέτοιες πραγματικότητες η συναίνεση στην ουσία είναι ΜΥΘΟΣ.

Στην ουσία είναι συμβιβασμός και ο κάθε συμβιβασμός είναι τροχοπέδη στην εξέλιξη.

Η ομαδική εξέλιξη είναι μύθος.

Αυτό, που μάθαμε να λέμε ομαδική εξέλιξη - είναι ουδέν άλλον τι ειμή ΑΠΟΔΟΧΗ κατόπιν μεγάλων δυσκολιών προσαρμογής, βασανιστικής πολλές φορές, μιας νέας δοξασίας από την πλευρά των υπολοίπων, που την επεξεργάστηκε, συνεχώς αναζητώντας ο ένας, άντε δυο η τρεις το πολύ.

Συνεπώς, η ψυχή θα προχωρήσει ΜΟΝΗ.

Αν είναι τυχερή - θα βρει κάμποσους συνοδοιπόρους, ευρισκόμενους στην ανάλογη με αυτήν εξελικτική βαθμίδα - μόνο σε τέτοιες πραγματικότητες είναι δυνατή η συναίνεση και μόνο με αυτές τις αδελφές ψυχές.

Η έννοια της ΕΞΕΛΙΞΗΣ είναι στενά συνυφασμένη με την έννοια της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Θα κάνω εδώ μια άλλη προσέγγιση στις δύο αυτές λέξεις.

ΕΞΕΛΙΞΗ προέρχεται από την λέξη ΕΛΙΞ.

Επειδή βάσει της Ελληνικής Αντίληψης, τα ρήματα είναι πιο έγκυρα στην έκφραση της Αλήθειας από τα ουσιαστικά, θα δούμε καλλίτερα το ρήμα ΕΛΙΣΣΟΜΑΙ.

Ελίσσομαι = κινούμαι επιδέξια εντός των παραδεκτών, τοποθετημένων από κάποιους άλλους ορίων προς ίδιον όφελος.

Πιο λαϊκά αυτό θα μεταφραστεί ως εξής : σε συνθήκες φυλακής κάνω την διαμονή μου εκεί όσο γίνεται πιο ευχάριστη = ελίσσομαι.

Ποιοι ελίσσονται?

Ελίσσονται :

- οι βολεμένοι,

- οι υποταγμένοι,

- και οι ανυπότακτοι μεν, αδύναμοι δε για διάφορους λόγους προς το παρόν αντιδράσαι.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ = βγαίνω έξω από τα παραδεκτά τοις πάσιν όρια ελιγμού, δεν συμμετέχω στο ξένο παιχνίδι, φεύγω, και ανοίγω άλλους δρόμους, προχωρώ μπροστά στο άγνωστο και πολλές φορές επικίνδυνο και για μένα και για τους άλλους.

ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ = ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩ, η ακόμη καλλίτερα - ΕΞΕΓΕΙΡΟΜΑΙ.

Μου αρέσει πιο πολύ η λέξη ΕΞΕΓΕΡΣΗ από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, που υποδηλώνει την επαναφορά στην παλιότερη τάξη πραγμάτων, που για κάποιους λόγους καταργήθηκε και γίνεται η προσπάθεια επιστροφής στον «χαμένο παράδεισο».

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ = είναι η οδός χωρίς επιστροφή, είναι η οδός αναζήτησης του τελείως καινούργιου και τις περισσότερες φορές του άγνωστου ημίν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ προέρχεται από το ρήμα ΠΛΗΡΩ = γεμίζω με κάτι το κάτι, που είναι κενό.

Διότι μόνο το κενό, η ανεπάρκεια μπορεί να γεμίσει, να πληρωθεί.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ = ΦΕΡΕΙΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ , δίδον σε κάτι μορφή μα προπαντός ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Αντιστοιχεί και με το ξένο όρο - INFORMATION = μέσα ( ΙΝ) δίδω σχήμα= μορφή , στην ουσία, παρέχοντας την πληροφορία- ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΩ.

Η καινούργια ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ αποκτάται ΜΟΝΟ σε συνθήκες ΕΞΕΛΙΞΗΣ = εξόδου από τα παραδεκτά όρια του ελιγμού, όταν η πέφτουν λόγω φθοράς χρόνου (παθητική αναμονή ), η γκρεμίζονται συνειδητά εδώ και τώρα (ενεργή δράση) τα τοίχοι, για να εισέλθει το φως της Αλήθειας = Γνώσης.

Κάθε καινούργια πληροφορία, από την στιγμή που πληροί και διαμορφώνει, είναι και ένα καινούργιο stress, μια καινούργια δοκιμασία, πολλές φορές επώδυνη δοκιμασία.

Παρατηρώ την άμεση σχέση ΠΟΝΟΥ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

Τι θα πει αποδοχή της νέας πληροφορίας, της νέας πλήρωσης με περιεχόμενο ?

Θα πει καταστροφή στην ουσία της παλιάς πληροφορικής δομής του πεδίου και ανασυγκρότηση αυτής , σχηματισμός αυτής με νέες βάσεις και με νέα μορφή, ανώτερη της παλιάς προηγούμενης.

Κάθε καταστροφή, κάθε ανασχηματισμός συνοδεύεται με ΠΟΝΟ στο σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Γι αυτόν τον λόγο κάθε νέα πληροφορία πάντα είναι επώδυνη, αν αποδεικνύει το προηγούμενο ΨΕΜΑ η την ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ, που πάλι ΨΕΜΑ είναι.

Η εχθρότητα και η μη αποδοχή της νέας πληροφορίας στην ουσία είναι ΑΜΥΝΑ της παλιάς δομής έναντι του ΠΟΝΟΥ της διαλύσεώς της και του φαινομένου του ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑΤΟΣ της = ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ της.

Δεν γίνεται αλλιώς.

Η παλιά, σαπισμένη και άχρηστη δομή ΠΡΕΠΕΙ να περάσει από το στάδιο του πόνου και του ταρακουνήματος = αποσταθεροποίησης για να ανασυγκροτηθεί, να ανέβει σε υψηλότερη βαθμίδα, ακριβώς για να είναι ικανή να αφομοιώσει την νέα, ανώτερη πληροφορία.

Ποια τελικά είναι η νέα πληροφορία ?

Η νέα πληροφορία είναι παλιά, παλιότερη και από τον Κόσμο, ο οποίος δημιουργήθηκε από Αυτήν.

Ας την αποκωδικοποιήσουμε στον βαθμό, που μας επιτρέπουν οι πνευματικές μας δυνατότητες, μένοντας πάντα βέβαιοι, ότι αγγίσαμε μόνο τους πρόποδες της Μεγάλης και Ασύλληπτης για τον Νου Αλήθειας :

Α = ΑΝΩΘΕΝ προερχόμενη,
Γ = ΓΡΑΜΜΕΝΗ / χαραγμένη με τα ασύλληπτα Ιερά Γράμματα στα σωματικά υλικά και πνευματικά αόρατα γονίδιά μας,
Α = ΑΡΧΗ, αφορούσα τους πάντες και τα πάντα ως ακατάλυτη,
Π = στην ΠΕΡΙΟΧΗ τοποθετημένη, στον χωροχρόνο, από όπου ξεκινούν τα πάντα ορατά και αόρατα,
Η = σαν τον ΗΛΙΟ φωτεινή, που κατακαίγει τους πάντες και τα πάντα, θεραπεύει και εξουδετερώνει την οποιαδήποτε βρωμιά και σε κάνει έναν νέο Θεό, τέκνο του Υπέρτατου και Μοναδικού Θεού - Πατρός Παντοκράτορος.

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα