Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Επιστήμονες ψάχνουν εξωγήινες μορφές ζωής στην Ανταρκτική

Εξωγήινες μορφές ζωής ευελπιστούν να ανακαλύψουν Βρετανοί επιστήμονες, εξερευνώντας μια λίμνη που βρίσκεται κρυμμένη κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής εδώ και 500.000 χρόνια...
Πρόκειται για τεράστια έρευνα, η οποία διενεργείται από δύο ερευνητικά ινστιτούτα και οκτώ πανεπιστήμια.



Πρόκειται να γίνει διάτρηση σε βάθος τριών χιλιομέτρων πάγου σε μια από τις πιο δύσκολες περιοχές, ώστε να αντληθεί νερό και να συλλεχθούν δείγματα από τη λίμνη του Έλσγούορθ, καλυμμένη από πάγο και μήκους περίπου 10 χλμ. Το πλάτος της λίμνης που βρίσκεται στη Δυτική Ανταρκτική, είναι περίπου 203 χλμ.


Είναι μια από τις περίπου 400 παγωμένες λίμνες της ηπείρου, οι οποίες διατηρούν το υγρό τους στοιχείο χάρη στην πίεση από πάνω και τη ζέστη από τη Γη.


Οι ερευνητές εκτιμούν ότι κάποιες από αυτές τις απομονωμένες λίμνες θα μπορούσαν να φιλοξενούν μικροοργανισμούς αγνώστους στην επιστήμη, που πιθανόν να έχουν πληροφορίες για τα όρια της ζωής στον πλανήτη Γη.


Με την έρευνα αυτή, ίσως δοθεί εξήγηση για το αν ήμαστε μόνοι μας στο σύμπαν, και τις πιθανές συνθήκες για εξωγήινη ζωή, όπως ενδεχόμενα σώματα νερού κάτω από την επιφάνεια των παγωμένων δορυφόρων του Κρόνου και του Δία.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα