Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Bryan Adams (ΒΙΝΤΕΟ)

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7e/Bryan_Adams_Hamburg_MG_0631_flickr.jpg/220px-Bryan_Adams_Hamburg_MG_0631_flickr.jpg

Ο Bryan Guy Adams, γεννήθηκε στις πέντε Νοεμβρίου του 1959, στον Καναδά. Με το να τον αποκαλέσουμε απλά τραγουδιστή, σίγουρα κάνουμε λάθος, μιας και γράφει στίχους, παίζει κιθάρα, είναι παραγωγός και φωτογράφος.
Το 2000 κέρδισε το βραβείο καλύτερου άνδρα καλλιτέχνη. Είχε επίσης 15 υποψηφιότητες για βραβείο Grammy και μία νίκη του, για το καλύτερο τραγούδι γραμμένο ειδικά για κινηματογραφική ταινία ή την τηλεόραση, με το τραγούδι “(Everything I Do) I Do It for You”, το 1992.



Σημαντική είναι η φιλανθρωπική βοήθεια και το έργο που προσφέρει. Επίσης στη λίστα Billboard για τους καλύτερους και διαχρονικότερους καλλιτέχνες τα τελευταία πενήντα χρόνια, πήρε την 38η θέση. Ο πατέρας του ήταν διπλωμάτης, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα να ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο με τους γονείς του. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής ηλικίας του το πέρασε στο Λονδίνο, το Ισραήλ, την Πορτογαλία και την Αυστρία.


  Το 1973 η οικογένειά του επέστρεψε στον Καναδά. Τότε ξεκίνησε να έρχεται σε πρώτη επαφή με τη μουσική. Έκανε πολλές δουλειές όπως, πλύσιμο πιάτων, πώληση τροφής για ζώα και υπάλληλος σε μαγαζιά που πουλούσαν δίσκους μουσικής. Στην ηλικία των δεκαπέντε, αποφασίζει να αφήσει το σχολείο και να παίζει τα βράδια σε clubs με συγκροτήματα όπως Shock and Sweeney Todd.


To 1978 o Bryan στην ηλικία των δεκαοχτώ στέλνει κάποια demo σε μία δισκογραφική στο Τορόντο. Φυσικά και υπέγραψε συμβόλαιο με την εταιρία. Ο Bryan ηχογραφεί το πρώτο του single με τίτλο « Let me take you dancing». Το δεύτερο του album You Want It You Got It ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και κυκλοφόρησε το 1981. Περιλάμβανε το μεγάλο hit Lonely Nights αλλά δεν ήταν αυτό το οποίο θα του έδινε τη δόξα και την αναγνωρισιμότητα που κέρδισε αργότερα.


Ο Bryan αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό Καναδό τραγουδιστή με τις περισσότερες πωλήσεις, και έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία και υποψηφιότητες σε μουσικούς διαγωνισμούς. Επίσης ο Bryan Adams όλο αυτό το διάστημα έγραφε τραγούδια για διάφορα συγκροτήματα. Το 1983 κυκλοφορεί το δίσκο του με τίτλο: Cuts Like a Knife. Ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του που κάνουν μεγάλη επιτυχία εκείνη την εποχή είναι το “Straight from the Heart”.


 Με αυτό το άλμπουμ του κατάφερε και έγινε αναγνωρίσιμος στο κοινό και ανέβηκε το πρώτο σκαλοπάτι στη βαθμίδα της επιτυχίας του. Το Νοέμβριο του 1984 ο Bryan κυκλοφόρησε ίσως το καλύτερο άλμπουμ της καριέρας του με τίτλο Reckless, στο οποίο πήρε μέρος και στην παραγωγή του. Βρέθηκε στο νούμερο ένα στο Billboard 200′. Τραγούδια που μάγεψαν το πλήθος ήταν Run to you, Summer of 69, Heaven, One night love affair, και its only love (ντουέτο με την Tinα Turner).


Μετά το μεγάλο αριθμό συναυλιών του στην Αμερική, ο Bryan ταξίδεψε στην Αιθιοπία για να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο στη μείωση της πείνας. Λίγο αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη για να πάρει μέρος σε συναυλίες που έκανε η Tina Turner. Το επόμενο άλμπουμ του, που ακολούθησε την επιτυχία του Reckless, ήταν το Into the fire, που κυκλοφόρησε το 1987, και μέσα σε αυτό υπήρχαν τραγούδια που με την επιτυχία τους έκαναν τον Bryan να πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Heat of the night και Hearts on fire, γίνονται αμέσως αγαπητά στο κοινό.


Πραγματοποιεί πολλές συμμετοχές σε τραγούδια, όπως στο whatever it takes της Belinda Carlisle, που προστέθηκε στο δικό της άλμπουμ, Runaway horses. Το επόμενο άλμπουμ του Bryan, Waking up the neighbours, πούλησε παγκοσμίως περισσότερα από δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1991 και μέσα σε αυτό ήταν το γνωστό σε όλους, Everything I do, I do it for you. Αυτό το τραγούδι έσπασε τα ρεκόρ καθώς βρέθηκε στο νούμερο ένα των βρετανικών chart για δεκαέξι ολόκληρες εβδομάδες. Το Νοέμβριο του 1993, κυκλοφορεί το νέο του άλμπουμ με τίτλο, So far so good, το οποίο περιέχει το τραγούδι Please forgive me, που πολύ γρήγορα παίρνει το δρόμο της δόξας.


Το 1994 συμμετέχει μαζί με τον Rob Stewart και τον Sting, στο τραγούδι All for love, μία δυναμική μπαλάντα για μία ταινία.
Τον Ιούνιο του 1996 κυκλοφορεί το άλμπουμ του 18 til I die. Δεν ανέβηκε πολύ ψηλά ο δίσκος αυτός, αλλά αγαπήθηκε κυρίως στην Ευρώπη και την Αυστραλία. On a day like today, ονομάζεται το άλμπουμ του που κυκλοφόρησε το 1998 και έγινε πλατινένιο στη Μεγάλη Βρετανία. Πολύ σημαντικά κάποια από τα τραγούδια του με τίτλους, Cloud Number Nine και when you’re gone( ντουέτο με τη Melanie C).


Ακολούθησε ένα cd με τα καλύτερα τραγούδια του Bryan, τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με τίτλο, The best of me. Δύο νέα τραγούδια του προστέθηκαν και το άλμπουμ έγινε πλατινένιο τρεις φορές στον Καναδά και τη Μεγάλη Βρετανία. Το 2002 γράφει και ερμηνεύει τραγούδια για την Dreamworks. Το τραγούδι με τη μεγαλύτερη απήχηση ήταν το Here I am.
Ακολουθούν το 2004 ο δίσκος του, Room Service που πούλησε 440.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Ευρώπη. Το 2005 βγαίνει ένας δίσκος με τίτλο Anthology, στο οποίο ο Bryan κάνει ένα ντουέτο με την Pamela Anderson. To Μάρτιο του 2008 κυκλοφορεί ο ενδέκατος δίσκος του, και αυτό ήταν η αιτία να πάρει ως τίτλο τον αριθμό 11. Το άλμπουμ έγινε νούμερο ένα στον Καναδά.


Το 2009 ο Βryan Adams έγραψε στο twitter του, πως ξεκίνησε να γράφει και να ηχογραφεί ένα νέο άλμπουμ στο Παρίσι.


Στις 12 Φεβρουαρίου του 2010 έγραψε και ερμήνευσε το τραγούδι Bang the drum, ένα ντουέτο με τη Nelly Furtado για την τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2010 στο Vancouver.
Στις 31 January 2012, ο Adams ανακοίνωσε μία περιοδεία στον Καναδά από του Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για να γιορτάσει την 20η Επέτειο του “Waking Up the Nation Tour”, με ένα νέο studio album να κυκλοφορεί αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά.



ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα