Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Kύπριοι προς τρόϊκα: "Αν μας συμφέρουν οι όροι θα προχωρήσουμε - Αν όχι, θα βρούμε από αλλού κεφάλαια"


Σε δύο κλιμάκια θα χωριστεί η αντιπροσωπεία της Τρόικας η οποία αρχίζει σήμερα τις επαφές της στην Κύπρο, όπου οι "κουμπάροι" δεν φαίνεται να "μασάνε" από τελεσίγραφα και άλλα τέτοια γραφικά στα οποία σκύβει το κεφάλι η ελληνική πολιτική ηγεσία.


Το ένα κλιμάκιο θα συζητήσει με το υπουργείο Οικονομικών  την "εξυγίανση" των δημόσιων οικονομικών και το άλλο στην Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) για συζήτηση θεμάτων που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Η Τρόικα θα έχει επαφές καθ` όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, με το κλιμάκιό της που θα βρίσκεται στην ΚΤ να ξεκινά τις συναντήσεις του στις 9.00 και το κλιμάκιο στο Υπουργείο Οικονομικών στις 10.30. Πάντως στελέχη της κυπριακής κυβέρνησης τονίζουν ότι "Δεν θελουμε να πάθουμε ότι έχει πάθει η Ελλάδα από την τρόϊκα. Αν συμφέρει την χώρα η συμφωνία θα προχωρήσουμε. Άν όχι απλά δεν θα υπάρξει συμφωνία με την τρόϊκα και θα βρούμε από αλλού πόρους".

Κατά τις επαφές του στην ΚΤ, το 17μελές κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει θέματα που αφορούν την ΚΤ στο πλαίσιο της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέματα του Συνεργατισμού, τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core Tier I των τραπεζών, τον διαγνωστικό έλεγχο που διεξάγει ο οίκος Pimco στις τράπεζες και συνεργατικά για να διαπιστωθεί η κεφαλαιακή στήριξη που θα χρειαστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας και θέματα διαφάνειας και εποπτείας. Συναντήσεις θα γίνουν και το Σαββάτο, ενώ την Κυριακή τα κλιμάκια της Τρόικας θα προβούν σε μια αξιολόγηση των συζητήσεων που είχαν, ώστε να συνεχίσουν τις επαφές τους από το πρωί της Δευτέρας, με πλήρες πρόγραμμα.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση η κυπριακή κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι "Δεν πρόκειται να δεχθεί ρυθμίσεις σε βάρος της ανεξαρτησίας του κράτους". Που και να μην ήταν ακρωτηριασμένη ως χώρα...


ΠΗΓΗ
   ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα