Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

MATRIX RELOADED -Τα Παραλειπόμενα



· Το όνομα του Νίο (Neo) είναι αναγραμματισμός του One.

· Το όνομα του Μορφέα, συμβολίζει το θεό των ονείρων σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία. Ο Μορφέας στην τριλογία, βγάζει ανθρώπους από το πλαστό 'όνειρο' τους.



· H Carrie Ann-Moss (Trinity) παλαιότερα έπαιξε σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο, MATRIX!

· Tα ειδικά εφφέ μόνο κόστισαν 100 εκατομμύρια δολάρια και ο Keanu Reeves παραιτήθηκε από τα δικαιώματα των εισπράξεων των ταινιών προκειμένου να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα. Ποσό, που υπολογίζεται κοντά στα 38 εκατομμύρια δολάρια!

· Κατασκευάστηκε ειδικά για τα γυρίσματα, εθνική οδός τριών διαζωμάτων, μήκους 1,5 μιλίου!

· Ο Laurence Fishburne (Morpheus) έπαθε πολλές φορές κάταγμα στον καρπό του κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης των ηθοποιών.

· Η Carrie-Ann Moss έσπασε το πόδι της, τη δεύτερη βδομάδα της εκπαίδευσης. Μόλις επανήλθε έπρεπε καθημερινά να κάνει εξάσκηση με μοτοσικλέτες, έως ότου καταφέρει να οδηγήσει με 130 χλμ/ώρα μια 996άρα Dugati, κάνοντας ελιγμούς στην άσφαλτο! Υποσχέθηκε στον εαυτό της, να μην ξανακάνει ποτέ ταινία με kung fu: "Είναι απίστευτα σκληρό για το σώμα και το μυαλό. Μου άρεσε που το κατάφερα, αλλά δεν το απόλαυσα!!"

· Σχεδόν κάθε απόγευμα ο Κeany Reeves έμπαινε σε μια μπανιέρα με παγωμένο νερό, για να ανακουφίσει τους καταπονημένους μύες του!

 


· Στο σκάφος του Μορφέα υπάρχει μια πλακέτα με τον τίτλο MARK 3 No11: Στο Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 3, παράγραφο 11 διαβάζουμε: "Και τα πνεύματα τα ακάθαρτα και πονηρά, όταν τον έβλεπαν, έπιπταν εμπρός του και εφώναζα δυνατά και έλεγαν ότι εσύ είσαι ο Υιός του Θεού". Χριστιανικά πρότυπα και θρησκευτικές προεκτάσεις και μηνύματα στο Μatrix; Ίσως λίγο τραβηγμένο, καθώς σε κάθε φιλοσοφία-ιδεολογία-θρησκεία συναντάμε εκλεκτούς!

· Η ηθοποιός και τραγoυδίστρια Aaliyah προοριζόταν για το ρόλο της Zee, αλλά ο απρόσμενος θάνατος της σε αεροπορικό δυστύχημα, οδήγησε στην αντικατάσταση της από την Nona Gaye (υποψήφια β' γυναικείου ρόλου στην ταινία ALI).

· H Oracle (Gloria Foster) του πρώτου MATRIX, πέθανε από κρίση διαβήτη στα 64 της, μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα του MATRIX RELOADED (Διαβάστε σχετικό νέο).

· Στο τέλος της ταινίας, λίγο μετά τους τίτλους θα πάρετε μια μικρή γεύση από την τρίτη ταινία της τριλογίας που θα βγει στις αίθουσες το Νοέμβριο. Γι αυτό μην είστε βιαστικοί κι απολαύστε την ταινία μέχρι το κλείσιμο των credits.

· Η εικόνα και ο ήχος επεξεργάστηκαν από την IMAX Experience®, και χρησιμοποιήθηκε η πρωτοποριακή IMAX® DMR(TM) (Digital Re-mastering) τεχνολογία που σημαίνει ότι η 2η και 3η ταινία θα μπορούν να προβληθούν και σε γιγάντιες οθόνες σε 15/70 format, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στα κινηματογραφικά δεδομένα, παγκοσμίως. 


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα