Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

10 φορές που θα ερχόταν το τέλος του κόσμου...


9 μέρες απομένουν για το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγιας. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ζούμε τις τελευταίες ημέρες μας.
Και ακόμη περισσότεροι αυτοί που πιστεύουν ότι την 22α Δεκεμβρίου απλά θα ξημερώσει ακόμη μια κανονική μέρα.

Η ιστορία για το τέλος του κόσμου είναι τόσο παλιά όσο και ο ίδιος ο πλανήτης μας ή -μάλλον- όσο και το ανθρώπινο γένος.

Τουλάχιστον 10 φορές ακόμη στο παρελθόν, υποτίθεται ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Αλλά τελικά... είμαστε ακόμη εδώ.

Δείτε τις 10 ημερομηνίες που υποτίθεται ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου

1.000 μετά Χριστόν

Εκπρόσωποι της τότε χριστιανικής εκκλησίας πίστευαν ότι ακριβώς στο γύρισμα της χιλιετίας θα ερχόταν και η Δευτέρα Παρουσία. Χιλιάδες άνθρωποι πούλησαν όλα τους τα υπάρχοντα, παράτησαν τις δουλειές τους και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Τελικά... τίποτα δεν έγινε.

1η Φεβρουαρίου 1524

Λονδρέζοι αστρολόγοι πανικόβαλαν τα πλήθη όταν ανακοίνωσαν πως έρχεται η Μεγάλη Πλημμύρα που θα καταπόντιζε την επιφάνεια της γης. Το μόνο που τελικά έγινε ήταν μια απλή παλίρροια των νερών λόγω της ευθυγράμμισης των πλανητών στον αστερισμό των Ιχθύων.

Όλοι έμειναν... στεγνοί!

19 Μαΐου 1780

Η θρησκευτική αίρεση Shakers διακήρυττε πως την ημέρα εκείνη θα ήταν η Ημέρα της Κρίσεως. Ο ουρανός είχε σκοτεινιάσει εξαιρετικά ασυνήθιστα. Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβαινε ήταν ότι είχε πολλή ομίχλη η οποία αναμείχθηκε με τη μαύρη αιθάλη από τους καπνούς που αναδύονταν από μια τεράστια δασική πυρκαγιά.

21 Μαρτίου 1843- 21 Μαρτίου 1844

Ούτε μια ούτε δυο αλλά 365 ολόκληρες μέρες περίμεναν το τέλος του κόσμου οι οπαδοί της αίρεσης του William Miller. Η συντέλεια δεν ήρθε ποτέ και ο Miller και οι οπαδοί του έφτιαξαν το τάγμα των Αντβεντιστών της Έβδομης Μέρας. Αυτό υπάρχει ακόμη... όπως και ο κόσμος.

19 Μαΐου 1910

130 χρόνια μετά τους Shakers, στον κόσμο επικρατεί και πάλι τελεολογικός... πανικός! Οι αστρονόμοι του 20ου αιώνα είχαν μόλις ανακαλύψει ότι οι ουρές των κομητών περιέχουν το δηλητηριώδες αέριο κυανόγονο. Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε ότι η γη θα περάσει μέσα από την ουρά του κομήτη του Χάλεϊ, πολλοί είδαν το τέλος. Ακόμη και οι New York Times της εποχής είχαν στο πρωτοσέλιδο τους ότι... το τέλος είναι κοντά. Φυσικά το αέριο -αρκετά αραιό σημειωτέον- δεν κατάφερε ποτέ να περάσει την ατμόσφαιρα της Γης.

1914

Το 1876, ο θεμελιωτής της αίρεσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά, Charles Taze Russell, προέβλεψε ότι το 1914 θα επιστρέψει ο Ιησούς επί Γης. Ο κόσμος στέκει ορθός!

1936, 1943, 1972 και 1975

Ο ιδρυτής της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Θεού, Herbert W. Armstrong, είπε στο ποίμνιο του ότι η Μέρα της Κρίσεως θα ήταν το 1936. Μετά αναθεώρησε την ημερομηνία άλλες τρεις φορές. Ο Armstrong αποδήμησε εις Κύριον. Ο κόσμος ακόμη εδώ...

10 Μαρτίου 1982

Το 1974 οι αστροφυσικοί John Gribbin και Stephen Plagemann δημοσιοποίησαν τη μελέτη τους Jupiter Effect: οι πλανήτες θα ευθυγραμμίζονταν με τον Ήλιο τη 10η Μαρτίου του 1982 προκαλώντας καταστροφικούς σεισμούς. Ούτε αυτό...

1η Ιανουαρίου 2000

Δεν ξέραμε τι ακριβώς θα συνέβαινε στο γύρισμα της χιλιετίας αλλά οι προβλέψεις έκαναν λόγω για Αρμαγεδδώνα.

Οι υπολογιστές ακέραιοι, ο κόσμος το ίδιο, μετρά την 3η χιλιετία μετά Χριστόν.

21 Μαΐου 2011

Ο Harold Camping, πρόεδρος του Family Radio Network, υποστήριζε ότι ο κόσμος θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη από μια σειρά καταστροφικών σεισμών. Ο Camping δεν αποπειράθηκε να κάνει άλλη πρόβλεψη...

Κι εμείς ακόμη εδώ για τουλάχιστον 9 μέρες ακόμη!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα