Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τα μάθατε τα νέα; Ποιος φοβάται το AIDS;


Κύριε διευθυντά.


Σήμερα, Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS και σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα ευρωπαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι «οι μολύνσεις από τον ιό που προκαλεί η ασθένεια μεταξύ χρηστών ναρκωτικών και άλλων ομάδων υψηλού κινδύνου αυξάνονται γρήγορα και αν δεν αναληφθεί τώρα δράση, το κόστος θα είναι πολύ υψηλότερο στο μέλλον». 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη Ασθενειών μάς ζητά να αντιδράσουμε άμεσα, αναρωτιέμαι όμως εγώ, είναι αυτή τη στιγμή η ασθμαίνουσα (για να μην πω διαλυμένη) κοινωνία μας σε θέση να κάνει αυτό που πρέπει; 

Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, η οικονομική κρίση και η φτώχεια φέρνουν και άλλα δεινά μαζί τους, για να τα προσθέσουν στα ήδη υπάρχοντα, και οι ευπαθείς ομάδες προβάλλουν εντελώς αδύναμες και ανυπεράσπιστες μπροστά τους. 

Το σκεφτόμουν αυτό τις προάλλες, όταν είδα στην επί της Πανεπιστημίου πλατειούλα, απέναντι από το θέατρο «REX», δεκάδες ρακένδυτους και εθισμένους στις ουσίες νέους να χτυπάνε ενέσεις ακόμα και στα γεννητικά όργανά τους. 

Ηταν μεσημέρι Σαββάτου, άνθρωποι πολλοί περνούσαν δίπλα τους αποστρέφοντας τα βλέμματά τους (ανάμεσά τους και εγώ) και στην απέναντι γωνία μια ομάδα αστυνομικών έκανε διάλειμμα και απολάμβανε χαλαρά τσιγαράκι με καφέ. Εικόνα-κόλαφος για την Ελλάδα του 2012, που σε κάνει να χάνεις κάθε ελπίδα.

Μετά θλίψεως

Πανδώρα

ΥΓ.: Ενημερωτικά, το αρχείο της ΕΡΤ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας», παραγωγής 2003.

* Η κάμερα της εκπομπής επισκέπτεται τη Ζάμπια (τη χώρα όπου το 30% των κατοίκων πάσχει από τον ιό!), καταγράφει τη μαρτυρική καθημερινότητα των οροθετικών και παρακολουθεί τη σημαντική δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Μήπως να την ξαναδούμε για να θυμηθούμε τι σημαίνει AIDS; Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που έχουν αρχίσει να το ξεχνούν...
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα