Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Διαίσθηση..




Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για την ικανότητα της διαίσθησης .
Φυσικά πολύ λίγα είναι αυτά που ο αναλυτικότατος, αλλά παράλληλα  και  κοινός νους μας μπορεί να αναφέρει .
Λέγεται ότι παλαιότερα ,πίσω στο παρελθόν, ο άνθρωπος κατείχε αυτήν την ικανότητα της διαίσθησης, μάλιστα εκείνες τις εποχές  δεν ήταν ικανότητα, αλλά μια << φυσική αίσθηση>>, όπως έχουμε εμείς σήμερα τις φυσικές μας αισθήσεις [όραση ,ακοή ,όσφρηση ,γεύση και αφή ] .
Τότε …..στο μακρινό παρελθόν ο άνθρωπος κατείχε και άλλες αισθήσεις που σήμερα θεωρούνται υπέρ-αισθήσεις  όπως η διόραση ,η τηλεπάθεια ,η διακοή κλπ .
[αναφέρομαι στις εποχές των υπερβορείων, των λεμουριών ,και των ατλάντων.]
Ο άνθρωπος σιγά- σιγά έχανε αυτές τις φυσικές ικανότητες που είχε ,διότι έδινε ολοένα και περισσότερο προσοχή στην διανοητική και επιφανειακή  αντίληψη του κόσμου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αυτή  η επιφανειακή και υλιστική αντίληψη της ζωής .
Ο άνθρωπος σαν δημιουργικό ον που είναι, και εφόσον η προσοχή του όλο και περισσότερο στρεφόταν στο διανοητικό μέρος, άρχισε να δημιουργεί με βάση τα δεδομένα που του παρείχε το διανοητικό του κέντρο δηλαδή ο….δυαδικός  νους !!!.

Με την διαφορά όμως ότι ο νους ,τα  στοιχεία και  τις πληροφορίες , μπορεί να τα  αντλεί μόνο από τις φυσικές αισθήσεις ,έτσι η διαίσθηση και άλλες ικανότητες που κατείχε ο άνθρωπος αρχικά, και που σχετιζόντουσαν με μια πιο πνευματική και ψυχολογική αντίληψη του κόσμου  ,άρχιζαν σιγά -σιγά να εκφυλίζονται και τελικά να καταλήξουν σήμερα σε  όμορφα αναγνώσματα σε βιβλία μεταφυσικής .
 << Αφού λοιπόν φτιάχτηκε έτσι το σύμπαν, καταλαβαίνουμε ότι φτιάχτηκε σύμφωνα με το αμετάβλητο πρότυπο που γίνεται αντιληπτό μόνο από την σκέψη και τη λογική. 
Αφού επομένως δεχόμαστε όλα αυτά, τότε αναγκαστικά αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι εικόνα κάποιού άλλου πραγματικού κόσμου >>.  [Πλάτων]

 << Υπάρχουν δύο μορφές γνώσης, μία γνήσια και μία νόθα. Στη νόθα ανήκουν όλα τα παρακάτω, η όραση, η ακοή, η οσμή, η γεύση, η αφή. Η άλλη μορφή γνώσης είναι γνήσια, που είναι ξέχωρη από αυτή >>  [Δημόκριτος] 
 Φυσικά το ότι δεν έχει ο άνθρωπος αυτές τις ικανότητες δεν σημαίνει ότι τις έχει χάσει εντελώς .
Αυτό που χρειάζεται να κάνει είναι μια << επανεκκίνηση>>, ή με άλλα λόγια να αρχίσει να ξεκολλάει από τον υπάρχον διανοητικό και μόνον τρόπο αντίληψης που έχει συνηθίσει  .
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή αφύπνιση αυτών των δυνατοτήτων που απλά βρίσκονται σε << λανθάνουσα κατάσταση >>.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τέτοιες ικανότητες αναπτυγμένες, αλλά επίσης κάθε άνθρωπος άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο ίσος  διατηρεί σε κάποιο βαθμό μέσα του αυτές τις σπουδαίες αισθήσεις .
Το διανοητικό κέντρο φυσικά είναι απαραίτητο εργαλείο για τον άνθρωπο στο φυσικό κόσμο που ζούμε ,διότι αυτό γνωρίζει τους χρόνους, τις τοποθεσίες, τα ονόματα ,να διαβάζει, να πληρώνει λογαριασμούς, και ένα σωρό άλλα πράγματα τα οποία είναι βασικά  για την προσαρμογή και επιβίωση  του .
Αν και είναι όμως απαραίτητο εργαλείο , δεν παύει να εκφράζει μια μορφή αντίληψης ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες ,  ενός συγκεκριμένου φυσικού  πεδίου, και μάλιστα πολύ περιορισμένου, σε σχέση πάντα  με άλλα επίπεδα αντίληψης που ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει.
[ όπως είναι όταν συνδέεται με το  ανώτερο συγκινησιακό και ανώτερο διανοητικό κέντρο ]
Ο άνθρωπος μπορεί να ζει, να κινείται και να βιώνει το φυσικό πεδίο ,αλλά  παράλληλα να έχει αντίληψη και άλλων διαστάσεων και να διαδικάζεται η συνειδητότητα του και σε αυτές .
Αυτή είναι και η ….<<αποστολή>> του.
 Αυτό είναι η αυτογνωσία…… ότι  δηλαδή ο άνθρωπος  είναι πολύ
 << περισσότερα >>  και με πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που νομίζει ότι έχει .
Σίγουρα η ζωή δεν είναι θέμα τύχης ,τίποτα δεν είναι τυχαίο ,όλοι περνάμε από ένα πολύ συγκεκριμένο σχολείο στη φυσική διάσταση, με στόχο επίσης πολύ συγκεκριμένο.
Η διαίσθηση είναι μια ικανότητα που μας βοηθά σε αυτή την πορεία,
Όπως  τα μάτια μας βοηθάνε να βλέπουμε τον δρόμο μπροστά μας και να μην πέσουμε, και όπως οι υπόλοιπες αισθήσεις μας καθοδηγούν στο φυσικό κόσμο ,έτσι και η διαίσθηση μας βοηθά να ανακαλύψουμε νοήματα και σημασίες πέρα από τα φαινόμενα.
Η διαίσθηση έχει συνδεθεί σαν η ικανότητα που προβλέπει ή προειδοποιεί τι θα συμβεί μελλοντικά, ή την επόμενη στιγμή  ,όμως αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει .
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι μας βοηθά στην αυτογνωσία, να εντοπίσουμε κωλύματα, ψυχολογικές αγκιστρώσεις και κόμπλεξ, ζητήματα που μας δυσκολεύουν στην καθημερινότητα μας ,και που ενώ είναι κομμάτια του εαυτού μας δεν τα εντοπίζουμε ή για κάποιους λόγους δεν <<θέλουμε>> να τα δούμε .
Η διαίσθηση δεν εκδηλώνετε σαν φόβος η ανησυχία ,
Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα δυσάρεστο συναίσθημα και πιστεύουμε  ότι κάτι αρνητικό θα συμβεί .
Αν πραγματικά το πιστεύουμε, τότε ίσως και να συμβεί κάτι δυσάρεστο, αλλά όχι επειδή θα συνέβαινε έτσι ή αλλιώς, αλλά επειδή πιστέψαμε  σε αυτό και έτσι  το δημιουργήσαμε.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι τα αρνητικά και βαριά συναισθήματα, που τα λέμε και κακά προαισθήματα, δεν είναι διαίσθηση ,
Μπορεί η διαίσθηση να εκφράζεται μέσω της καρδιάς αλλά δεν εκφράζεται μέσα από φοβικά συναισθήματα ,και ανησυχίες .
Αν έχετε τέτοια συναισθήματα ΑΠΛΑ ΑΓΝΟΉΣΤΕ ΤΑ το πιο πιθανό είναι να προέρχονται  από το συλλογικό…. νου  .
Με κάθε επιφύλαξη θα πω ότι η διαίσθηση εκφράζετε σαν….. έμπνευση ίσως , ή σαν ξαφνική διαύγεια ,
και κάποιες φορές ένα << οτιδήποτε>> που  θεωρούμε  ασήμαντο, εντελώς ξαφνικά αποκτά…. όχι αξία ..αλλά κάποιο νόημα που αρχικά δεν φαινόταν να έχει.
 Σαν να φεύγει ένα πέπλο μπροστά από…… κάτι,   και να εμφανίζετε εντελώς διαφορετικό .

Υπάρχει πολύ αγάπη και ομορφιά  γύρω μας, που δεν μπορούμε να διακρίνουμε .


Η διαίσθηση είναι αυτή η οποία μας οδηγεί στην ατραπό του εσωτερικού μας κόσμου με σιγουριά, και μας δείχνει αυτά που πρέπει να προσέξουμε.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σχετίζεται με το τσάκρας της καρδιάς.
Είναι η καλύτερη καθοδήγηση και δεν χρειάζεται κάποιος να έχει πλήρως αφυπνίσει το τσάκρας της καρδιάς για να έχει και τα πρώτα  οφέλη της .
Ήδη ξεκινώντας να εστιάζει την προσοχή του στην καρδιά και στο βαθμό που το επιτυγχάνει, ανάλογα θα είναι και τα διαισθητικά αποτελέσματα που σταδιακά μπορεί να έχει .
Υπάρχουν ψυχολογικά ελαττώματα τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν ή να εκμεταλλευτούν άλλες ικανότητες όπως η διόραση ,η τηλεπάθεια κλπ
Όμως κανένα ψυχολογικό ελάττωμα δεν μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει την διαίσθηση, και αυτό διότι δια μέσω της καρδιάς που είναι και η έδρα της διαίσθησης, συνδεόμαστε με το αγνότερο μέρος του εαυτού μας  .
Πρακτική ...
Υπάρχει μια πολύ καλή πρακτική για όποιον ενδιαφέρετε να ενεργοποιήσει συντομότερα την ικανότητα αυτή ,ενεργοποιώντας συγχρόνως  το τσάκρας  της καρδιάς .
Αυτή την άσκηση την έδωσε ο δάσκαλος Ουιρακότσα [ Κρουμ Χελερ ] λέγοντας ότι όποιος την  κάνει κάθε μέρα, σε τρία χρόνια θα μπορέσει να αφυπνίσει πλήρως την ικανότητα της διαίσθησης .
Πιστεύω σήμερα , ότι εξαρτάται πάρα πολύ από το πόσο πάθος και διάθεση έχει κάποιος να ενεργοποιήσει αυτήν την ικανότητα .
Σήμερα οι ενέργειες είναι διαφορετικές ,και πιστεύω ότι με καθημερινή άσκηση ,και καλή διάθεση, και σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάμνηση του εαυτού ,πολύ  σύντομα κάποιος θα έχει τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Η πρακτική έχει ως εξής…………………..
Καθόμαστε κάπου άνετα  [προσπαθούμε να έχουμε ίσια την πλάτη]..........  ή και ξαπλώνουμε,  .
Χαλαρώνουμε το σώμα όσο καλύτερα μπορούμε.[ Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο …όσο περισσότερο χαλαρωμένοι  είμαστε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε !]
Φανταζόμαστε ένα χρυσό δίσκο στο σημείο της καρδιάς ο οποίος περιστρέφετε από αριστερά προς τα δεξιά.
συγχρόνως εισπνέουμε ………και στην εκπνοή προφέρουμε το φωνήεν   Ο  .
[Οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο ]
νοιώθοντας κατά την εκφώνηση ότι δονείται η περιοχή της καρδιάς, και περιστρέφετε ο χρυσός δίσκος .
Φυσικά αν δεν θέλουμε να φανταζόμαστε τον χρυσό δίσκο μπορούμε στην θέση του να βάλουμε ένα αναμμένο κερί ,  ή ένα φως ,  ή ένα λουλούδι, ότι μας αρέσει και μας ταιριάζει, το σημαντικό είναι να μας αρέσει αυτό που κάνουμε, και να αισθανόμαστε άνετα.  
Αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε να το κάνουμε 10 η 15 λεπτά κάθε μέρα, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο .
Μισή ώρα τελικά ίσως  είναι αρκετά ,αλλά αν πραγματικά μας ενδιαφέρει η αφύπνιση της διαίσθησης ,θα δούμε ότι χάνουμε την αίσθηση του χρόνου και σταματάμε την άσκηση μετά από μια ώρα νομίζοντας πως ήταν μισή .
Τέλος αν κάποια μέρα δεν κάνουμε την άσκηση, τότε καλό θα ήταν την άλλη μέρα να κάνουμε τον διπλάσιο χρόνο.
Επίσης αν υπάρχει η πιθανότητα να ενοχλούμε κάποιους με την εκφώνηση , μπορούμε να  προφέρομαι  το φωνήεν και νοητικά .
Μην ξεχνάμε ότι  σημασία έχει να αισθανόμαστε καλά .και να εξασκούμαστε με καλή διάθεση .
Η προσοχή στην καρδιά κατά την διάρκεια της ημέρας βοηθά πάρα πολύ, και παράλληλα δίνει πεδίον στην διαίσθηση να εκδηλώνεται.
Όταν είμαστε κουρασμένοι από την δραστηριότητα της ημέρας , τόσο οι ενέργειες του διανοητικού κέντρου αλλά και του συναισθηματικού δεν βοηθούν αρκετά ,έτσι καλό είναι να είμαστε ξεκούραστοι και με καλή διάθεση ,και αν κάποια μέρα δεν κυλίσει όπως θα θέλαμε η πρακτική μας
 ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ .…………
…………..

O δάσκαλος   Κουτχουμι Λαλ Σινγκ  σε μια συνεδρία το 2008 δια μέσο του Geoffrey Hoppe, αναφέρει τρεις αρχές για την μεγιστοποίηση της διαίσθησης .
1] συμπόνια  
2] απλότητα
3] εμπιστοσύνη

 Συμπόνια  είναι να μην κρίνεις τον εαυτό σου αλλά ούτε και τους άλλους ανθρώπους
Συμπόνια είναι να τιμάς έναν ζητιάνο , παρά την φυσική του εμφάνιση, η τα ρούχα που φοράει , παρά την ενέργεια του οίκτου που προσπαθεί να σου περάσει .
Συμπόνια είναι να αποδέχεσαι όλα τα πράγματα όπως είναι .
Απλότητα  είναι ότι η ψυχή δεν είναι μια περίπλοκη κατάσταση όπως θέλει να την παρουσιάζει ο νους και μεγαλειώδης αλλά…. Απλή.
Όταν δουλεύουμε με την διαίσθηση πρέπει να καταλάβουμε την απλότητα , η διαίσθηση δεν είναι πολύπλοκη ,και μεγαλειώδης είναι ενέργεια της ουσίας….. απλή.
Εμπιστοσύνη  εμπιστοσύνη στον εαυτό σου,  η διαίσθηση θέλει να την εμπιστευθείς, δεν θέλει να περιμένει να το κάνει κάποιος άλλος για σένα κάποιος γκουρού, η ένας δάσκαλος , θέλει και ικετεύει την εμπιστοσύνη σου.     



Ο δάσκαλος  Ουιρακοτσα έδωσε πρακτικές για την επαναδραστηριοποίηση και άλλων υπεραισθήσεων οι οποίες είναι …………….

Πνευμονικό τσάκρας. Αναπτύσσεται τραγουδώντας το γράμμα Α.  αααααααα. 
Ικανότητα: Ανάμνηση των προηγούμενων ζωών. 
Ομφαλικό τσάκρα. Αναπτύσσεται τραγουδώντας το φωνήεν ΟΥ.  ουουουουουουου
Ικανότητα: Τηλεπάθεια.
.Καρδιακό τσάκρα. Αναπτύσσεται τραγουδώντας το γράμμα Οεκτός από την ανάπτυξη της διαίσθησης   …….. επίσης βοηθά στον αστρικό διαχωρισμό.
Λαρυγγικό τσάκρα. Αναπτύσσεται τραγουδώντας το φωνήεν Ε
εεεεεεεεε. Ικανότητα: Μαγικό Αυτί.
Μετωπικό τσάκρα. Αναπτύσσεται με τον τονισμό του φωνήεντος Ι
ιιιιιιιι. Ικανότητα: Διόραση.

Ι.Ε.Ο.ΟΥ.Α. είναι η σειρά των φωνηέντων. Με αυτά τα γράμματα διαμορφώνονται όλα τα μάντρας.


Έλεγε ο Δόκτωρ Κρούμ Χέλλερ  [ Ουιρακοτσα ] ότι.................... μια ώρα κάθε μέρα να τα τραγουδάς, ήταν καλύτερο από το να διαβάζεις ένα εκατομμύριο βιβλία ψευδοεσωτερισμού και ψευδοαποκρυφισμού


<<................................-Και τι σημαίνει να είστε Πρότυπα;!
 Σημαίνει ότι η ίδια σας η ύπαρξη, η ίδια σας η εμπειρία, η ίδια σας η εξέλιξη, η ίδια σας η ζωή μπορεί να είναι το παράδειγμα. 
Και οτιδήποτε άλλο, απλά δεν είναι αληθινό, γιατί είναι δανεισμένο, γιατί είναι απλά μια καταχώρηση και μια ψευδαίσθηση του μυαλού σας.
 Αληθινό είναι μόνο ότι βιώσατε και ότι κερδίσατε με την εμπειρία σας, ότι κερδίσατε με την δική σας εργασία μέσα από τον εαυτό σας ............................>> 
μικρο απόσπασμα από τσανελινκ  [ www.newenergy.com.] 




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα