Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Ελλάδα, μου το 'παν τα άστρα σου...



Μετά την ανεπανάληπτη προφητεία της... Λίτσας Πατέρα (δείτε το βίντεο εδώ) λίγο πριν ξεσπάσει η Κρίση πως θα καταρρεύσει ο Καπιταλισμός, ήχησαν τα καμπανάκια της ορθολογικής μου προσέγγισης και άρχισα να συνδέω τον ιστορικό κύκλο με τον ζωδιακό κύκλο!

Προκειμένου να δούμε λοιπόν πού θα μας πάει αυτή η κατάσταση που ζούμε πρέπει πρώτα να βρούμε τί ζώδιο είμαστε ως χώρα, καθώς επίσης και τους πλανήτες μας.

Επειδη η ημερομηνία και ώρα γέννησης της Ελλάδας παραμένει μυστήριο και ο ληξίαρχος δε βγάζει λέξη, ας βρούμε το ζώδιό της βάσει των χαρακτηριστικών της.
Λοιπόν:

Ζώδιο (βασικά στοιχεία προσωπικότητας): Δίδυμοι.

Ο Δίδυμος είναι ο πιο επικοινωνιακός τύπος του ζωδιακού κύκλου. Προικισμένος με έμφυτο ταλέντο στον γραπτό και προφορικό λόγο, είναι ιδανικός στις δημόσιες σχέσεις. Προσαρμόζεται με ευκολία σε διαφορετικές συνθήκες και απεχθάνεται την ρουτίνα. Οι ασχολίες του είναι πάντα πολλές και διαφορετικές. Είναι ανήσυχος, νευρικός, υπερκινητικός και συχνά αγχώδης.

Είναι αλήθεια πως η χώρα μας είναι δισυπόστατη, σχεδόν σαν δυο σιαμαία. Χτυπάει μια καρδιά, μα έχει δυο κεφάλια, ένα στη Δύση κι ένα στην Ανατολή.
Κι όποτε πάει να επικρατήσει το ένα κεφάλι, τότε το άλλο δεν το αφήνει να κάνει ρούπι και μένει πάντα στην ίδια θέση: ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή.

Στη χώρα μας οι συνθήκες αλλάζουν διαρκώς (ποτέ δε βαριέται κάποιος εδώ), προσαρμοζόμαστε συνέχεια σε νέες καταστάσεις, νέα οράματα, νέους εχθρούς, νέους κινδύνους κι έτσι πάντα μένουμε ανήσυχοι, νευρικοί, υπερκινητικοί στα όρια του αυτισμού και πάντοτε ψυχωσικά αγχώδεις.


Ωροσκόπος (τρόπος έκφρασης και συμπεριφοράς): Ζυγός.
 
Ο Ζυγός έχει φύση καλλιτεχνική και ευαίσθητη και είναι ο συνεργατικός τύπος του ζωδιακού κύκλου. Του είναι πολύ δύσκολο να προχωρήσει επαγγελματικά ή ερωτικά μόνος του. Λατρεύει την πολυτέλεια, τα ωραία πράγματα, τα ακριβά ρούχα και κοσμήματα και τα λουλούδια. Ό,τι κακόγουστο ή άσχημο, επηρεάζει άμεσα την διάθεση του, κάνοντας τον νευρικό, αντιδραστικό ή αγχώδη.
 
Ζώδιο του αέρα, όπως χώρα του αέρα είναι η χώρα μας.
Καθαρός και δροσερός αέρας του Αιγαίου απ' τη μια, αεριτζήδες κάτοικοι απ' την άλλη.

Καλοφαγάς και γλεντζές ο Έλληνας, δεν μπορεί λεπτό χωρίς παρέα και χαβαλέ.
Έντονα επιδειξιομανής, του αρέσει η μόστρα κι η χρυσή καδένα, όπως και "τα λουλούδια στην κυρία από μένα".
Μπορεί να τρώει σπανακόριζο όλη τη βδομάδα, για να έχει λεφτά για καλοπέραση...


Σελήνη (συναισθήματα, διαίσθηση): Ιχθύες

Το κατεξοχήν συναισθηματικό και διαισθητικό ζώδιο, το οποίο άγεται και φέρεται από τον συναισθηματικό του κόσμο.
Έχει την "έκτη αίσθηση" που τον τραβά εδώ κι εκεί, αν και ώρες-ώρες δεν θυμάται πού ακριβώς την είχε αφήσει την τελευτάια φορά, ενώ άλλοτε αδυνατεί να την ξεχωρίσει από τις φοβίες.
Ο υπερβάλλων ζήλος στο συναίσθημα έχει αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία να ελέγξουν τη λογική, πράγμα που συχνά οδηγεί σε οικονομική καταστροφή.
Χρειάζονται πάντα να είναι "ερωτευμένοι" με κάποιον σκοπό, για να νιώσουν πως έχουν λόγο ύπαρξης.
Δίνονται στα πάντα με πάθος, γεγονός που αποτελεί το ατού τους, αλλά και την αχίλλειο πτέρνα τους.
Ο ηθικός τους κώδικας είναι απαραβίαστος και όποιος επιχειρήσει αν τον υπερκεράσει αδιάφορος, βρίσκεται προ εκπλήξεων.
Όταν είναι αδρανείς και σκέφτονται, τότε αδυνατείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σκέφτονται, αφού κι αυτοί δεν ξέρουν καλά-καλά να το εξηγήσουν.
Όλα εκτυλίσσονται στο συναισθηματικό και όχι στο λογικό επίπεδο.


Αφροδίτη (ερωτισμός, συνεργασία): Ταύρος

Βαθιά και διαρκή αισθήματα, αποφασιστικότητα και εμμονή στις απόψεις. Μεγάλη επιθυμία για χρήματα, για την καλοπέραση και την άνεση που αυτά φέρνουν. Έχει υλιστικό χαρακτήρα, προσανατολίζεται περισσότερο προς την αισθησιακή πλευρά της ζωής, εκτιμά πολύ την ομορφιά και η εξωτερική εμφάνιση του συντρόφου είναι για αυτό πολύ σημαντική. Πρέπει να προσεχθούν η ζήλια και η κτητικότητα. Αν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, κέρδη από κληρονομιά, συνεταιρισμό ή το γάμο. Αν η Αφροδίτη προσβάλλεται: υπερβολική κτητικότητα , τεμπελιά, βίτσια. Επιθυμία και πλούσιες και γλυκές τροφές, συνακόλουθα περιττό βάρος.

Δε νομίζω ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις επ' αυτού.
Συναισθηματισμός, εμμονές, φιλαργυρία, κτητικότητα, κομφορμισμός, αισθησιασμός, τεμπελιά και ζήλεια...


Ερμής (επικοινωνία, έκφραση, γνώση): Κριός

Ευθύς και λίγο απότομη στα λόγια και τις πράξεις, αρέσκεται στις λογομαχίες και ίσως θα πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη διακριτικότητα όταν εκφράζεται. Το μυαλό είναι ανήσυχο και δείχνει νευρική ενέργεια. Θέλει να είναι συνέχεια απασχολημένη, ιδίως στα χέρια (με την καλή έννοια...), δεν έχει υπομονή και συγκέντρωση, είναι ευερέθιστη. 
Παρόλα αυτά δεν κρατάει κακία, προσπερνάει γρήγορα τα προβλήματα και συνεχίζει. Αν ο πλανήτης προσβάλλεται δείχνει έλλειψη συνέπειας στις πράξεις, έλλειψη μεθόδου και γενικά ανησυχία, νευρική ένταση και κριτική.

Ανυπόμονη χώρα η Ελλάδα, όταν συμβαίνει κάτι συνηθίζει να καυγαδίζει αναμεταξύ της.
Καυγάς για τον καυγά. Η αλήθεια περιττέυει.
Η υπομονή είναι άγνωστη λέξη και η λήθη συνώνυμο της νοοτροπίας της.
Δυναμική και... "ό,τι να 'ναι"!


Άρης (Δράση, επιθετικότητα, ορμή): Ιχθύες

Είναι κάπως δειλή και προσεκτική αλλά εάν θυμώσει ή προκληθεί , τότε γίνεται πολύ τολμηρή. Κάποιες φορές είναι ήσυχη και απόμακρη, εύκολα απογοητευόμενη, κάπως άβουλη, αναποφάσιστη και ευεπηρέαστη ενώ μερικές φορές καταφέρνει πολλά με ήρεμο τρόπο. 
Η φύση είναι συμπαθητική, δεκτική και συναισθηματική, προσπαθεί να αποφύγει τις συγκρούσεις, προσπαθεί γενναία να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τις ατυχίες. Η ενεργεία τείνει να εκδηλώνεται με όχι μαχητικό και ανταγωνιστικό τρόπο.
Πολλές φορές προτιμά να εγκαταλείψει κάτι παρά να πολεμήσει γι' αυτό.

Αν ο Άρης προσβάλλεται δείχνει ότι η εν λόγω θα συναντήσει πολλές ατυχίες και δυσκολίες, θα υποφέρει από μυστικές εχθρότητες, σκάνδαλα, δυσφήμιση, ψεύτικες κατηγορίες κλπ., είτε το αξίζει είτε όχι. Κίνδυνοι από το νερό και υγρά γενικότερα, δηλητήρια, τροφές σε υγρή μορφή, αέρια, αναισθητικά και φάρμακα. Υπάρχει η τάση για απογοητεύσεις.

Φύσει αμυντική η Ελλάδα, είναι δειλή να ξεκινήσει οτιδήποτε.
Μα όταν νιώσει έντονα το πνίξιμο στο στήθος, τότε αντιδρά έντονα, αλλόκοτα, άγαρμπα, ανεξέλεγκτα... και όποιον πάρει ο Χάρος!
Είναι μονίμως στο κέντρο των εξελίξεων και επομένως είναι καταδικασμένη να παλεύει συνεχώς με τα θηρία για να επιβιώσει.
Αυτό που την κρατά ακομη ζωντανή είναι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.


Δίας (πρόοδος, τύχη, θρησκεία): Τοξότης

Άνθρωποι μεγαλόκαρδοι, γενναιόδωροι, ανοιχτόμυαλοι, φιλοσοφικοί και ανεκτικοί. Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον για τη θρησκεία, το νόμο και την ανώτερη μόρφωση. Οι άνθρωποι με τον Δία στον Τοξότη μπορεί να εμπνέουν εμπιστοσύνη, έχουν όμως την τάση να είναι συντηρητικοί εξαιτίας της επιθυμίας τους να γίνονται αρεστοί στους άλλους. 
Από αρνητική άποψη μπορεί να ευχαριστιούνται πολύ με τα σπορ, τα τυχερά παιχνίδια και την επίδειξη.
Θέματα που σχετίζονται με τα σπορ, τη ναυσιπλοΐα, τη λογοτεχνία και επιστημονικές, φιλοσοφικές ή θρησκευτικές ομάδες ευνοούνται. Αν συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις, κέρδη μπορεί να προέλθουν από το γάμο, μια κληρονομιά ή τα ταξίδια. 
Αν ο Δίας προσβάλλεται: δυσκολίες και απώλειες από την κερδοσκοπία, τα σπορ ή την χαρτοπαιξία.

Οι κάτοικοι αυτής της χώρας επειδή πάντοτε ήταν ανοιχτόκαρδοι και γενναιόδωροι και, παρά τα προβλήματα, ζούσαν καλά, φοβούνται την απότομη αλλαγή, το διαφορετικό, το παράξενο.
Και έτσι κατέληξαν συντηρητικοί από φόβο μήπως παραδοθούν στο νεφελώδες ένστικτό τους.
Δεν είναι να τους κακίζεις.
Απλά φοβούνται μήπως χάσουν αυτά τα όμορφα που έχουν.
Κι όταν τα χάνουν, αργούν να συνειδητοποιήσουν ότι τα 'χασαν, οπότε αργούν και να αντιδράσουν.


Έτσι, ολοκληρώθηκε το παζλ του ζωδιακού κύκλου της Ελλάδας.
Ενός ζωδιακού κύκλου που συνθέτει αντιφατικά χαρακτηριστικά, ενδόμυχες και κεκαλυμμένες επιθυμίες πίσω από ευλογοφανείς συμπεριφορές.
Οι πλανήτες της είναι τέτοιοι, ώστε να μην ταιριάζει με καμιά άλλη, ούτε καν με τον εαυτό της, με τον παλιό σπουδαίο της εαυτό.
Φοβάται τόσο πολύ την αλλαγή, ώστε ακόμη κι όταν αλλάζει αρνείται να το παραδεχτεί.

Είναι μόνη σαν το λύκο, ψωροπερήφανη σαν παγώνι, δειλή σαν λαγός, αργή σαν χελώνα, δυνατή σαν μπουλντόγκ, αφελής σας ελάφι, σεξουαλική σαν τον κόκκορα, ναζιάρα σαν τη γάτα, πιστή σαν το σκύλο, πλακατζού σαν τον πίθηκο και αδρανής σαν το γουρούνι.
Ειναι ζούγκλα.
Τόσο άγρια και τόσο φυσική.
Τόσο αγαπητή και τόσο μισητή.
Τόσο αληθινή.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα