Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία στον πλανήτη;




Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπέρταση αποτελεί την αιτία θανάτου περισσότερων από εννιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο το 2010.
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο The Lancet και μελέτησε 43 παράγοντες κινδύνου για το διάστημα 1990 έως 2010, η υπέρταση αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία παγκοσμίως, ενώ το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ ακολουθούν.

Ο υψηλός Δείκτης Μάζας Σώματος που αποτελεί δείκτη παχυσαρκίας, βρέθηκε από την δέκατη θέση που βρισκόταν ως το 1990 στην έκτη το 2010, καθώς εκείνη τη χρονιά τρία εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της παχυσαρκίας.
Ο καθηγητής Majid Ezzati, από το Imperial College του Λονδίνου, ανέφερε: "Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο της νόσου (δηλαδή της υπέρτασης).
Για να μειωθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, θα πρέπει να προσέχουμε την περιεκτικότητα σε αλάτι των τροφίμων, να υπάρχει ευκολότερη πρόσβαση του κόσμου σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, καθώς και να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη".

Επιμέλεια: Μάνος Σιγανός


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα