Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ο ναύαρχος Νέλσον πάθαινε συνεχώς ναυτία


Ο ναύαρχος Οράτιος Νέλσον ήταν τυφλός από το ένα μάτι, έχασε το δεξί του χέρι σε ναυμαχία και...πάθαινε συνεχώς ναυτία, σύμφωνα με επιστολή του που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.
Στην επιστολή αυτή του 1804 με παραλήπτη τον υπουργό Πολέμου βαρόνο του Κάμντεν και με θέμα τον ανιψιό του υπουργού, ο οποίος εγκατέλειψε την σταδιοδρομία του στο Ναυτικό επειδή ζαλιζόταν στα πλοία, ο Νέλσον παραδέχεται πώς από τα 12 του χρόνια όταν κατετάγη στο Ναυτικό προσπαθεί να καταπολεμήσει τις ναυτίες...

"Ζαλίζομαι κάθε φορά που φυσά δυνατά και μόνο η ενθουσιώδης αγάπη μου για το επάγγελμά μου με κρατά στη θάλασσα", τονίζει στην επιστολή.
Το 1804 ο Νέλσον διορίστηκε επικεφαλής του βρετανικού στόλου στη Μεσόγειο, τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη της εποχής. Ο Βρετανός ναύαρχος σκοτώθηκε ένα χρόνο αργότερα στη ναυμαχία του Τραφάλγκαρ.
Σύμφωνα πάντως με τον Τζέιμς Ντάβεϊ ιστορικό του Εθνικού Ναυτικού Μουσείου "ο Νέλσον χρησιμοποιούσε τη ναυτία του για να εκφράσει τον πατριωτισμό του, το καθήκον και την αυτοθυσία του".
"Άφηνε να εννοηθεί πως υποφέρει για τη χώρα του και αυτό αποκαλύπτει τον χαρακτήρα του: ένας πατριώτης που δεν είναι καθόλου απρόθυμος να το δείξει", επισημαίνει ο ίδιος.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα